EPDK fatura itirazı: Elektrik faturasına nasıl itiraz edilir, itiraz dilekçesi nasıl yazılır?

KesikÇayır

New member
EPDK fatura itirazı: Elektrik faturasına nasıl itiraz edilir, itiraz dilekçesi nasıl yazılır? Aralık ayına ilişkin elektrik faturaları her zamankinden yüksek gelen vatandaşlar, duruma reaksiyon göstermişti.

Vatandaşların faturaların bir daha gözden geçirilmesi talebi, Güç Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafınca olumlu karşılanmıştı.

EPDK Lideri Mustafa Yılmaz, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan elektrik tarifelerinin aralık faturalarına yansıtıldığı tarafında kuruma iletilen şikayetler üzerine aralık ayına ilişkin faturaları mercek altına aldıklarını açıklamıştı.

Mustafa Yılmaz, ayrıyeten vatandaşların en ufak bir tereddüdü olması halinde internet sitesindeki fatura hesaplama modülünü kullanarak, rastgele bir yanılgı tespit etmeleri durumunda kuruma müracaat yapabileceklerini duyurmuştu.

Bu gelişimin akabinde elektrik faturasına itiraz etmek isteyen vatandaşlar, EPDK şikayet sınırı ve elektrik faturası itirazı süreciyle ilgili araştırmalarını hızlandırdı.

Pekala elektrik faturası itirazı nereye yapılır, itiraz dilekçesi nasıl yazılır? EPDK şikayet çizgisi numarası kaç? İşte EPDK fatura itirazı ile ilgili ayrıntılar…

ELEKTRİK FATURASI İTİRAZI NEREYE YAPILIR, İTİRAZ DİLEKÇESİ NASIL YAZILIR?

Elektrik faturalarına itiraz etmek için şahısların, fatura ve kimlik ile bir arada mutabakatlı olduğu elektrik şirketinin müşteri hizmetlerine dilekçe yahut mail yoluyla müracaat yapması gerekmektedir.

Türkiye’de elektrik dağıtım hizmeti, 21 özel elektrik dağıtım şirketleri tarafınca yapılır. Abonelik süreçleri, sayaç okuma, faturalandırma, kesme bağlama üzere bütün hizmetler de bu şirketler tarafınca sağlanır.

Faturanın olağandan yüksek geldiğini düşünülüyorsa:

• Hizmet alınan elektrik dağıtım şirketine itiraz dilekçesi yazılır.
  • Dilekçeyi hizmet üniteleri ya da işletme müdürlüklerine direkt ulaştırabilir, posta ya da e-posta yoluyla itirazınızı bildirebilir yahut müşteri hizmetleri üzerinden kayıt oluşturulabilir.
  • Ayrıyeten elektrik dağıtım şirketlerinin web sitelerinde yer alan fatura itiraz kısmı üzerinden de bir itiraz kaydı oluşturulabilir.
EPDK FATURA ŞİKAYETİ NASIL YAPILIR, ŞİKAYET ÇİZGİSİ NUMARASI?

EPDK’nın internet sitesinde şikayet ile ilgili verilen bilgide, ”Kurumumuz portalından yapmış olduğunuz müracaatlarınız ile CİMER aracılığıyla Kurumumuza ulaşan başvurularınızın durumunu ve verilen karşılıkları bir daha bu portaldan takip edebilirsiniz.” sözleri yer almaktadır.

• ADRES: Mustafa Kemal, 2078. Sk. No:4, 06510 Çankaya/Ankara
  • TELEFON: (0312) 201 40 00
  • FAKS: (0312) 201 40 50