Eski bakan: Aslında Atatürk’ü hayli seven birisi değilim

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Eski bakan: Aslında Atatürk’ü hayli seven birisi değilim 23 Nisan’da Mustafa Kemal Atatürk’ün icraatlarının anlatıldığı görüntü paylaşımında bulunan Eski Etraf ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, paylaşımının ‘Erdoğan’a gönderme yaptı’ biçiminde yorumlanması üzerine yeni bir paylaşımda bulundu. Bayraktar yaptığı açıklamada, “Aslında Atatürk’ü fazlaca seven birisi değilim lakin, her Türkiye vatandaşının Atatürk’e hürmet duyması gerektiğini vurgulamak istedim.” dedi.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları daha sonrası istifa eden eski Etraf ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 23 Nisan’da toplumsal medya hesabından çarpıcı bir Atatürk görüntüsü yayımlamıştı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarının yer aldığı görüntüde, Atatürk’e yöneltilen iftiralara yer verilirken aslında Atatürk’ün tam aykırısı kıymetli icraatlara imza attığı vurgulanmıştı.

Görüntüde, kim olduğu bilinmeyen biri şu tabirleri kullanmıştı:

“Bize bir Mustafa Kemal Atatürk tanıttılar yahu adam İngiliz’e karşı gayret ediyor, İngiliz’i, Fransız’ı, Yunan’ı, İtalyan’ı denize döküyor, adam Hıristiyan oluyor.

Adam Mason localarını kapatıyor, fakat Mason oluyor. Bursa’da iki kız çocuğu Hıristiyan oldu diye Bursa’daki koleji kapatmış adamdır Mustafa Kemal Atatürk.

“(Atatürk) İktidara gelir gelmez ‘Kuran’ı güncelleyelim’ demedi. ‘14 yıl 15 yıl evvel İslam’ın kararlarını uygulayamayız’ demedi. ‘Bunu güncellememiz lazım’ demedi. Ne dedi biliyor musunuz? ‘Elmalılı Hamdi Yazır Beyefendi lütfen Kuran’ı Kerim’i Türkçe’ye çeviri et.”

“ASLINDA ATATÜRK’Ü ÇOK SEVEN BİRİSİ DEĞİLİM”

Kelam konusu görüntü için, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Lideri Erdoğan’ın 2018 yılında tartışmalara niye olan “İslam’ın güncellenmesi gerekiyor” kelamlarına de göndermede bulunulduğu yorumları yapılması üzerine, Bayraktar toplumsal medya hesabından hususla ilgili yeni bir paylaşımda bulundu.

Bayraktar şu sözleri kullandı: “Atatürk’ü tanıtmaya çalışan bundan evvelki twitimle, mutlaka hiç kimseye bir gönderme yapmadım. Aslında Atatürk’ü epey seven birisi değilim, lakin her Türkiye vatandaşının Atatürk’e hürmet duyması gerektiğini vurgulamak istedim.”