Eski hakem Selçuk Dereli, Adana Demirspor – Fenerbahçe müsabakasını kıymetlendirdi

tesbih

New member
Eski hakem Selçuk Dereli, Adana Demirspor – Fenerbahçe müsabakasını kıymetlendirdi Muhteşem Lig’in birinci haftasında Fenerbahçe, Muhteşem Lig’e 26 yıl ortadan daha sonra yükselen Adana Demirspor deplasmanına gitti.

Selçuk Dereli, sarı-lacivertlilerin ligin yeni takımı Adana Demirspor’u Mesut Özil’in golüyle 1-0 mağlup ettiği maça dair, Cumhuriyet.com.tr’ye kıymetli değerlendirmelerde bulundu.

Maçı genel çizgileriyle kıymetlendiren Selçuk Dereli, “Sezonun birinci maçı gruplar açısında fazlaca gerçek bir izlenim vermez. Birinci haftalar biroldukça sürprize hamiledir. Adana Demirspor’un çabasına baktığımda, ilerleyen haftalarda biroldukca ekibin dehşetli düşü olacaktır diye düşünüyorum. Güzel oynadılar, güzel çaba ettiler, gol yollarında şanssızdılar. Fenerbahçe de yakaladığı bir durumu golle kıymetlendirdi ve bana bakılırsa, bu kadar beklenenin altında bir uğraş sergileyen ve eksikleri olan Fenerbahçe’nin, buradan 3 puanı alması fazlaca değerli. Sarı-lacivertliler açısından değerli bir başlangıç. Mevsim prestijiyle hayli sıcak bir günde oynandı maç. Çok güç bir atmosfer vardı. Adana Demirspor, Türk futbolunun kıymetli kulüplerinden biri. Taraftarıyla, potansiyeliyle lige renk katacağı fazlaca belli” açıklamalarını yaptı.

Dereli, Fenerbahçe’nin beklenenin altında kalan performansına dair , “Fenerbahçe’nin orta alanı bu maç prestijiyle en hazır bölgesi üzere görünüyor. Kaleci Altay’ın yeterli olduğunu belirtelim. Fakat savunma ve atak çizgisinde kahırların ve eksik oyuncuların olduğu belirli. ötürüsıyla ilerleyen haftalar bize hayli daha uygun bir görüş alanı verecek.” dedi.

Hakem idaresine ve Adana Demirsporluların penaltı beklediği iki konuma da değinen eski hakem Dereli, “Hakem açısından bakarsak, Ali Şansalan harikaya yakın bir maç yönetti. Tartışmalı iki penaltı durumu var ancak ben bu kararları hakikat buluyorum. Bu kadar kolay penaltı olmaz. Bunlara penaltı verilecekse, bu biçimde ceza alanında yerde kalan herkese penaltı vermek gerekir. Penaltı sonucu, oyunun kararınu etkileyen bir karardır. Birinci durumda Fenerbahçeli oyuncu topa müdahale etmek istiyor, ikincisinde de bırakın penaltı vermeyi, Adana Demirsporlu oyuncuya aldatmadan dolayı sarı kart vermek lazım. Ortalarında temas yokken kendini yere bırakıyor. O yüzden Şansalan’ın ben her iki kadro açısından da yanlışsız bir maç yönettiğini düşünüyorum. Bu kadar açık ve net başarılı bir maç yöneten bir hakemin, bu biçimde bir performanstan daha sonra eleştirilmesini yadırgıyorum. Bu iş bu biçimde olmaz. Hakem çok başarılı maç yönetti, kartlarını yerinde kullandı, penaltı konumlarında haklıydı. Hakemin nesini eleştiriyorsunuz? Hakemlere de haksızlık etmeyelim. Beşerler işine geldikleri üzere bakmamalı. Oyunun kuralı hayli net, açık. Duygusal davranmamak gerekiyor.” tabirlerini kullandı.

Fenerbahçe’de çoğunlukla tartışılan atak sınırındaki yetersizlikle ilgili olarak Selçuk Dereli, “Serdar Dursun’a sakatlığından dolayı geçmiş olsun diyelim. Bahtsız bir durum zira ligdeki birinci maçında köprücük kemiği kırıldı. Samatta, Fenerbahçe’nin forveti değil. Fenerbahçe’nin aradığı forvet, fark yaratan özelliklere sahip olmalı. Fenerbahçe’nin bilhassa atak bölgesinde bir transfere gereksinimi var. Fakat natürel ekonomik sorunlar, evvelki idareden kalan sorunlar Ali Koç idaresinin elini bağlıyor. Bunları aşmaya çalışıyorlar lakin kolay değil.” diye konuştu.

Dereli, son olarak, hazır olmadığı için eleştirilen Mesut Özil ile ilgili, “Mesut Özil’in hazır olup olmadığına dair net bir fikre ulaşamadık bu maçta. Önümüzdeki haftalarda bu durum netleşecek. Mesut Özil’den beklenen hayli daha farklı. Gol atmasına karşın ben bu maçta net bir fikre ulaşamadım.” açıklamasını yaptı.