Eski hakemlerden Rize – G.Saray maçı yorumu “Türk Hakemliğinin büyük yara aldığı dakika”

tesbih

New member
Eski hakemlerden Rize – G.Saray maçı yorumu “Türk Hakemliğinin büyük yara aldığı dakika” Galatasaray’ın 90+11’de Olimpiu Morutan’ın attığı gol ile 3-2 kazandığı Çaykur Rizespor maçının akabinde hakem tartışmaları devam ediyor. Eski hakemler Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım, Galatasaray – Çaykur Rizespor maçının hakemi Ali Palabıyık’ın performansını ve oldukcaça tartışılan son dakika golünü kıymetlendirdi.

Bülent Yıldırım, Galatasaray’ın golle sonuçlanan son durumuna başlarken Halil Dervişoğlu’nun Alberk’e faul yaptığını tez ederken, “Net, kemiksiz faul. Hakem epeyce yakın bulunmasına karşın kaçırdı. daha sonrasında Diagne’nin Boyd’a yaptığı da net bir faul. Bu gol iptal edilmeliydi.” biçiminde yorum yaptı.

“ALİ PALABIYIK, BUGÜN ALANDA DEĞİLDİ”

Deniz Çoban da, “Ali Palabıyık, bugün alanda değildi. Galatasaray’ın yediği gol faul. Cicaldau’ya meydana getirilen harekette kırmızı kart görse, Rizespor 10 şahıs kalsa… Galatasaray’ın aleyhine meydana getirilen yanılgılar. daha sonrasında Muslera atılmıyor, Mohamed’in verilmemiş ikinci sarısı var. İki ekibe da besbelli yanlışlar yapmış oldu. Yargıcı arka niyetliydi diyorlar. Mümkün değil, iki tarafa da yapıyor. Bir ihtimal şu biçimdeki arka niyetlidir: Serdar Tatlı çekilme etsin istiyordur. Bir ihtimal onun için yapmıştır. Bilmiyorum. (Gülerek)” dedi.

Çoban, Muslera’nın itirazlar yüzünden sarı kart gördüğü durum hakkında da kritik açıklamalarda bulundu.

”Bugün Ali Palabıyık’ın verdiği biroldukca tartışılan kararı var ancak bence şu dakika Türk hakemliğinin pek büyük yara almış olduğu dakika. Sözlerimi seçmeye çalışıyorum. Sarı kartı göstermişsin. Oyuncu o sarı karta rağmen sakinleşmiyor. Ağzınızın içine kadar girmiş bir şeyler söylüyor, sizi protesto ediyor. Yetmiyor açık bir biçimde topu uzağa vuruyor ve ikisi birbirinden büsbütün itirazlar. Konuşuyor, önündeki topu dışarı vuruyor. Ali Palabıyık’ın görmedim, duymadım, görmediğin anda oldu deme talihi yok. Muslera topa vurduktan daha sonrasında dönerek bakıyor, görüyor. Görmüş olduğu biçimde de kırmızı kartı gösteremiyor. Bunun hiç bir izahı yok. Bugün verdiği kararların hepsini kabul edelim, önü perdelendi, bakılırsamedi, yağış vardı, yorgundu, morali bozuktu… Her şey tamam fakat bu gösterilmeyen kırmızı kartın izahı olması imkansız. Bu kırmızı kartı bir yargıcı gösteremiyorsa kusura bakmasın kendini tekrar kontrol etsin. Cümleleri seçmeye çalıştım, ne olur affedin.”

Kaynak: NTV Spor