EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sıhhati Merkezi hizmete açıldı

acemşalı

Global Mod
Global Mod
EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sıhhati Merkezi hizmete açıldı Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız ve Diş Sıhhati Merkezi, yapılan açılış merasimin akabinde hizmete girerek hasta kabulüne başladı. Gerçekleştirilen açılış merasimine EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, EÜ üst idaresi, senato üyeleri, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazan Ersin, fakülte akademisyenleri ve idari işçi katıldı.

Eğitim-öğretim, bilimsel çalışmalar ve sunulan sıhhat hizmetleri açısından alt yapısını ve donanımını daima güncelleyen, dünyanın kıymetli diş hekimliği fakülteleri içinde yer alan EÜ Diş Hekimliği Fakültesinin yeni merkezinin açılışı ötürüsıyla bir ortada olduklarını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “10 bin metrekarelik kullanım alanı olan merkezimiz ile fakültemizin eğitim ve sıhhat hizmetlerinde sahip olduğu kalitenin artırılmasında kıymetli bir adım atmış bulunuyoruz. Merkezimizin sağlayacağı imkanlar yardımıyla attığımız bu adımın, sıhhat hizmetlerimizin daha geniş kesitlere ulaştırılmasında ve yaşanan bir grup meşakkatlerin aşılmasında da tesirli olacağına inanıyoruz. Bilhassa bölgemizdeki engelli hastaların genel anestezi ile diş tedavileri sırasında yaşadığı büyük kasvetler, ek binadaki üstün ameliyathane imkanları yardımıyla sona erecektir. Ayrıyeten diş hekimliği fakültemizin artan kapasitesiyle bir arada, gerek global sıhhat hizmetlerindeki kaliteyi artırmak gerekse ülke iktisadına katkı sağlamak gayesiyle hızlandırmayı hedeflediğimiz sıhhat turizmi hizmetlerimiz de güçlenecektir. Tüm bu niçinlerle, kuvvetli altyapı imkanlarıyla üniversitemizin eğitim ve sıhhat hizmetlerinde sahip olduğu başarılı pozisyonu daha ileri taşıyacağına inandığımız merkezimizin açılışını gerçekleştirmenin gururu içerisindeyiz. Üniversitemize ve ülkemize iyi olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz”

Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazan Ersin ise “Fakültemiz; hasta hizmeti açısından dünya standartlarında sıhhat hizmeti sunan, ulusal akreditasyona sahip olarak hizmet veren, Sıhhat Bakanlığınca A plus ilan edilmiş bir fakültedir. Bunun yanında bölgemizin birinci diş hekimliği fakültesi olarak yarım asırdan fazla müddettir eğitim hayatına devam ediyor. Günümüz teknolojisine uygun olarak yenilenen tedavi üniteleri ve alt yapı çalışmaları ile tümüyle yenilenen kliniklerde hastalara en âlâ hizmet sunuluyor. Ayrıyeten dünyaca kabul nazarann sıralama kuruluşlarının raporlarında da en uygun 200 diş hekimliği fakültesi içinde yer alıyoruz. Türkiye’de birinciyiz. Merkezimizin açılışı ile birlikte başarılarımıza yenilerini ekleyeceğiz. Bizlerden takviyesini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a ve merkezimizin hizmete girmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı