Fatma Girik’in bakıcısı hakkında kabahat duyurusu

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Fatma Girik’in bakıcısı hakkında kabahat duyurusu Yeşilçam’ın unutulmaz yıldızı Fatma Girik, 24 Ocak’ta İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 79 yaşında hayatını kaybetti.

YEĞENİ BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Girik’in yeğeni Fatma Ahu Turanlı, avukatı aracılığıyla Girik’in Türkmenistan asıllı bakıcısı Gozel Yazyyeva hakkında koronavirüs belirtileri gösterdiği biçimde Girik’in bakımına devam ettiği argümanıyla, bakıcı hakkında “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik kararı vefata sebep olma” cürmünden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na cürüm duyurusunda bulundu.

VİRÜSÜ TAŞIDIĞINI GİZLEDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan kabahat duyurusu dilekçesinde, Fatma Girik’in bakıcısı Gozel Yazyyeva’nın şahsen kameralar karşısında Girik’in vefatından sorumlu olabileceğini, hastalık kuşkusu taşımasına karşın kendisinin bakımını yapmaya devam ettiği anlatıldı. Dilekçede, Girik’in bakıcısı Gozel Yazyyeva’nın hastalık kuşkusu bulundurduğu, işe gelmedilk evvel devlet hastanesinde fiyatsız olarak PCR testi yapma imkanı varken bunu yerine getirmeyerek gizlediği ve cenazenin defnedildiği son basamağa kadar pek fazlaca insanı riske attığı kaydedildi.

Cürüm duyurusunda Gozel Yazyyeva hakkında, “Tedbirsizlikle ve dikkatsizlik kararı vefata sebeb olma” cürmünden cezalandırılması ve hudut dışı edilmesi talep edildi.

“TESTİ POZİTİF”

Kabahat duyurusunun akabinde İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklama yapan Turanlı’nın avukatı Taşkın Kurt, “Malumunuz son periyotta Fatma Girik hakkında yapılan, bilhassa vefatından daha sonra yeğenine itham noktasında epeyce önemli birtakım teşebbüsler var. Bizler de bugün isimli teşebbüsleri yaptık. Tezlerin odak noktasında malumunuz Fatma ablamızın son devirde bakıcılığını yapan Gozel Yazyyeva isimli bir bayan. Bu şahıs bilhassa birtakım medya kuruluşlarına verdiği röportajlarda son derece ağlayarak, timsah gözyaşlarıyla birtakım ithamlarda bulunmuştur. Bu şahıs hakkında biz de hata duyurusunda bulunuyoruz. Zira malumunuz yaşanılan süreçte her insanın temel yükümlülüğü hasta olduğunu hissettiği anda evvela kendi testini yaptırmak, kendi önlemlerini almaya çalışmaktır. Maalesef bu hanımefendi bu ihtimamı göstermedi. Bununla yetinmeyip Fatma bayanın ağır bakıma alınmasının akabinde 21 Ocak’ta yaptırdığı testin olumlu çıkmasına karşın bunu yalnızca o biliyormuş. Bizler epeyce yeni öğrendik. Testin olumlu çıkmasına karşın 27 Ocak’ta Teşvikiye Camii’nde ve yanlış hatırlamıyorsam 28 Ocak’ta da Bodrum’da yapılan cenaze merasimlerine katıldı. Taziye meskeninde bulundu” dedi.

Türkmenistanlı bakıcı daha evvel verdiği röportahda şunları söylemişti:

“TEST DEĞERLİ GELDİ”

“Ahu Hanım’a hasta olduğumu, test yaptırmak istediğimi söylemiş oldum. Acil kısmına gittik ‘test fiyatı bin TL tutar’ dediler. Ahu Hanım parayı fazlaca buldu ‘Sen üşütmüşsün’ dedi, yaptırmadı. Devlet hastanesine gitmek istedim. Beni Fatma ablanın odasına çıkardı, çalışmaya devam ettim.

“‘SEN GRİPSİN’ DEDİ”

Pazartesi günü Fatma ablanın tabibi geldi. Hekimi bana ‘Sen hasta mısın, sesin değişmiş’ diye sordu. ‘Herbiçimde grip oldum’ dedim. ‘bu biçimde Fatma Hanım’ın akrabalarına söyle sana test yaptırsınlar ya da müsaade versinler’ dedi. * Ben yine Ahu Hanım’ı aradım müsaade istedim. ‘Testimi kendim yaptıracağım, bana müsaade verin’ dedim. Katiyen kabul etmedi ‘sen gripsin’ dedi.”

KARDEŞİ DE YEĞENİNE DAVA AÇTI

Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, cenazenin akabinde savlarda bulundu. Günay Girik, Fatma Girik’in hastanede bilerek öldürüldüğünü söyleyerek hem tedavi gördüğü hastaneye tıpkı vakitte Fatma Girik’in yeğeni Ahu Turanlı Aşkar’a dava açmıştı.

Günay Girik, açıklamasında şunları söylemişti: “Hastane idaresi ile ilgili bir ihmal vardır demiyorum lakin koronayı kesin burada oldu.”