Fenerbahçe Yüksek Divan Şurası Üyesi Sait Yılmaz, lider adaylığını deklare etti

tesbih

New member
Fenerbahçe Yüksek Divan Şurası Üyesi Sait Yılmaz, lider adaylığını deklare etti Fenerbahçe Yüksek Divan Şurası Üyesi ve eski spor kulüp yöneticilerinden Kadıköy Belediyesi Meclis Lideri Sait Yılmaz, lider adaylığını deklare ettiğı bir metin yayımladı.

Yılmaz’ın adaylığını deklare ettiğı metnin tamamı şöyle:

“Fenerbahçe’de nasıl bir Yüksek Divan Konseyine gereksinim var?

-Fenerbahçe’nin tarifini yaparken,

Ruhu; Kuvayi Ulusala,

Aklı; Gazi Mustafa Kemal Atatürk olarak Misyonunu gururla anlatırız.

halbuki 3 Temmuzla bir arada Misyonuna yeni bir Misyon daha ek etmiştir.

Buna nazaran Fenerbahçe artık Cumhuriyetin de Misaki millisidir.

Bu misyonlardan vazgeçemeyeceğimize nazaran ve Bu kulüpte Atatürk’ün ismi var olduğu sürece, bu FETÖ terör örgütü ve gibisi yobazların Fenerbahçe’yi eritme uğraşları sürecektir.

Eritemediler ele geçirmeye kalktılar, ele geçiremediler lakin denemeleri devam ediyor. Bu gözle görülür bir durumdur.

3 Temmuz’da başlayan süreç yakın vakitte mutlaklaşan kararla, Fenerbahçemiz hukuk önünde de aklanmış bulunmaktadır.

Başta eski liderimiz Aziz Yıldırım olmak üzere, özgürlükleri bir yıl boyunca elinden alınmış ve hayli nahoş, haksız ithamlarla mağdur edilen tüm arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimle Şükran ve minnetlerimi sunuyorum..

Bundan daha sonra artık her şey Fenerbahçe’nin elinde. Gerekli tüm adımları atacağız ve Fenerbahçe’nin tüm haklarını sonuna kadar arayacağız. Karşımıza nasıl bir pürüz çıkarsa çıksın ya da çıkartılsın artık fark etmez. Kaldı ki kim oldukları da değerli değil. Bu ve misal niçinlerle, Fenerbahçe’yi bugün bulunduğu durumdan bir basamak, mümkünse iki basamak daha üst çıkararak.

Tepede daha kuvvetli ve daha zinde olarak her duruma karşı hazır tutmalıyız.. ötürüsıyla, üyeler ve divan olarak bizlerin de yapması gerekenler var. Bu bir seçim manifestosu değildi. Zira kimseye, şahsa ya da bireylere karşı bir tutumum yoktur. Bu niçinle ben bir seçim çalışması yürütmedim.

Fenerbahçe’nin ideolojisi ve sosyolojisi ismine bir Ar-Ge çalışması tadında, yapısal meselelerin tespiti ve tahlili ile ilgili bir çalışmayı yürüttüm. Üstelik; bu görüşleri yıllardır modül kesim seslendirdim. Kimileri anlaşıldı, kimileri anlaşılamadı. Ya da ben anlaşılır tabir edemedim. Artık ise daha bütünsellik ortasında ve daha anlaşılır halde tabir etmeye çalışacağım. Lakin bir daha de birtakım soru işaretleri kalacağından eminim. Bunları da seçim vaktine kadar cevaplamaya çalışacağım.

Bu niçinle; divan toplantıları toplanıp, üç beş tenkit yapıp, daha sonra da dağılacağımız bir yer olmamalı. Keza herkes Fenerbahçe için bir şeyler yapmalı ve yapılmasına imkan sağlanmalı.

ötürüsıyla, Fenerbahçe için bir şeyler yapmak istiyorsak, Fenerbahçe’yi çalışmak lazım. Şöyle ki; Fenerbahçe bundan bu biçimde yoluna tek ayak üzerinde devam edemez. Bu niçinle, Yüksek Divan Şurası kendini bir daha tanımlamalı ve yeni misyon alanları yaratmalıdır. Bu durumda Yüksek Divan konseyinin Asli nazaranvi Fenerbahçe’nin dışarıdan uğradığı taarruz yahut masaüstü oyunlara karşı ayakta kalıp karşı bir duruş sergilemeli.

Yeri geldiğinde ise Fenerbahçe’nin kalkanı olmalı.

Bunu yapabilmenin tek yolu da Öncelikle Yüksek Divan Şurası ve Kongre üyelerini pahalı kılarak, Risk idaresi, tahlil,araştırma,ve önermelerde bulunmalıyız.

Kaldı ki, kriz periyotlarında kulübün ve idarenin yanında olmalı,ortak hareket etmeli, gerekirse etkin rol almalıdır. Burada yalnızca Divan Heyeti üyeleri değil, Divanın kapıları sonuna kadar açılarak Kongre üyelerini de dinamik hale getirip, faal olarak sürece dahil edilmelidir. Bu yolla da her şeyi taraftardan beklemek yerine üyeleri etkinleştirip, kulübümüzün ve idarelerin ardında güç yaratmalıyız.

Bu liderlerin ya da idarelerin tek başına yapabileceği bir mevzu değildir. Çünkü 24 saat yaşayan Kulübü yönetmek, gereğince vakit alıyor ve istiyor. Bu ortamın yaratılmasında yeni masalar kurup, çalıştaylar yapmalı ve üyeleri de işin içine koyarak, kimi akıl yoluyla kimi fikir yoluyla bazıları de aksiyon yoluyla bir bakılırsav üstlenmesini sağlayacağız. Kulübüne gönül vermiş, mutlulukta da, ıstırapta de tek beden olabilen Kulüp üyelerinin, etkin bakılırsav almaları önceliğimiz olacaktır. Divan yalnızca bunları organize edip sağlıklı bir yapı oluşmasına öncülük etmelidir.

Lakin bunlardan daha kıymetlisi ve fazlaca epey önemsediğim bana bakılırsa İvedilikle Fenerbahçe’nin epeyce kuvvetli bir lobi’ye gereksinimi var. ötürüsıyla Tümüyle Gönüllülük aslına dayalı olarak, hayli kuvvetli ve geniş kapsamlı bir Lobi oluşturmayı hedefliyoruz.Öyle kii,

Her bölümden ehil ve liyakatli insanlardan oluşan, geniş kapsamlı bir tertip ve tanınırlıktan hayli tartısı olan, kalibresi yüksek ve konusunda da uzmanlaşmış aktif şahıslardan oluşacaktır. Kaldı ki bu oluşumu Fenerbahçe’de Yüksek Divan Heyetinden öbür yapacak organ da yok. Kulübün ortasından oluşacak bu lobi için Fenerbahçe’nin gerek yüksek divan heyetinde gerekse kongre üyeleri içinde kâfi insan kaynağımız var. Gereksinim olması halinde, tıpkı biçimde gönüllülük temeline dayalı olarak Taraftarlarımız içinden da kalite ve yetkinlik bakımından Fenerbahçe’ye hizmet etmek isteyen gereğince insan kaynağı mevcuttur.

-Bir öteki eksiğimiz?

Fenerbahçe Üniversitesi’nde, Fenerbahçe kürsüsü kurup Fenerbahçe ekolünü bir daha tanım etmeliyiz ve yaratmalıyız.

Akademik manada oluşacak bu kürsü ve kurmayları, akademisyenler ve eksperlerle Fenerbahçe EKOL’unün İdeolojisi ve Sosyolojisi üzerine bilimsel olarak çalışmalı ve yeni bir disiplinle formülize edilerek ideolojisi bir daha yazılacaktır.

Üstelik bu yolla hakettiğimiz imtiyazlara kavuşmanın temellerini atacağız.

Kürsü eliyle oluşacak akademik ideolojinin, çabucak sonrasında bir daha yüksek divan konseyinde kurulacak ekol masasında, üyeler tarafınca taraftar ve üye gözü ile de değerlendirilip idareden ve üyelerden onay ve olur alınacak.

Bunların Fenerbahçe’ye rastgele bir mali yükü olmayacak. Ayrıyeten, şimdilik tüzük hususlarına de muhtaçlık yok.

Gereksinim olan bunları yapabilecek masaları oluşturmak ve bu Masalarda oturacak şahısların bu oluşumlara katkı sağlayacak, sağlayabilecek yetkinlikte olmalarıdır. Kaldı ki gerekli olan enstrüman ve argümanlar Fenerbahçe’de mevcuttur.

-Fenerbahçe’nin gücünü ve tesirini şöyleki anlamalıyız..

Gerçek güç,

İtici güç,

Birinci güç.

Sessiz güç.

—————

Gerçek güç, Taraftar..

İtici güç, Üyeler..

Birinci güç, Lider ve İdare.

Sessiz güç, Yüksek Divan şurası olarak tanım edebiliriz.

Sonuç olarak, Birinci güç yani (Başkan ve yönetgüç ile İtici güç yani (Üyeleri) etkin olarak ayakta tutmalı, sıkıntı vakit içinderda Takviye gerektiğinde de Gerçek güce yani (Taraftara) başvurmalıyız.

İşte Divan şurası bu güçler içindeki ahengi ve birliği oluşturması halinde, Fenerbahçe “beraberliğin gücüne” sahip olacaktır.

Bu ve benzeri eksikliklerimizi Maalesef 3 Temmuz’da şahsen yaşayarak tespit etmek şansızlığına sahip oldum.

Bu fikir ve fikirler, birileri tarafınca çift başlılık olarak kıymetlendirilebilir.. halbuki tek ayakla (yani yalnızca yönetimle) yoluna devam eden Kulübümüz, Bu oluşumlar yardımıyla Yere İki ayağıyla daha sağlam basacaktır. Geleceğine daha hakikat ve emin adımlar atacaktır.

Gerçi bu kurumsal yapı, Kurumsal bir kültür anlayışı gerektirir. Mevcut liderimizin da yetişme ve yetiştirilme kuralları gereği bu kültür ve anlayışta olduğunu düşünüyor ve işimizin daha kolay olacağına inanıyorum.

Halledilmesi gereken bir öteki bahsimiz da günlük problemlerimizle ilgili… Üyelerimizin çay kahve sıkıntısını üzere ya da muhtaçlık ya da zorluk ortasında olanların aidat ve benzeri meselelerini kökten çözmeliyiz.

Kulübüne senelerca hizmet etmiş ve divan kurulana kadar gelmiş beşerler Kulübün konuğu ya da müşterisi değil, tersine Kulübüne sadık ve sadakatli konut sahipleridir. O denli ki bu kulübün arşivi ve hafızalarıdır.

Büyük Fenerbahçe kulübünün de bunlara en azından çay kahve ikramı olmalıdır ve olacaktır. Bunlar küçük dokunuşlarla halledilecek ve sorun olmaktan çıkacaktır.Yapacağımız fonlama yoluyla, sponsorluk muahedeleri ve Divanın aktivitelerinden elde edilecek gelirlerle karşılanacaktır.

Sonuç prestiji ile o denli ya da bu biçimde birinin ya da birilerinin gözüne bakarak divan başkanlığı yapmam…esasen karakter olarak da yapamam. Bundan dolayı fenerbahçe spor kulübünün adayı olmayı daha onurlu ve haysiyetli gördüğümden, her insanın bir oyuna ve dayanağına talip olarak yüksek divan heyeti başkanlığına adaylığımı açıklıyorum.

Çok bedelli hazirun; sizleri sevgi hürmet ve hürmetle selamlıyor, sözlerimi noktalıyorum.

Sait Yılmaz”