Fenerbahçe’de Erol Bilecik’ten derbi öncesi açıklama

tesbih

New member
Fenerbahçe’de Erol Bilecik’ten derbi öncesi açıklama Fenerbahçe Spor Kulübü Lider Vekili ve Kulüp Sözcüsü Erol Bilecik, pazar günü deplasmanda Galatasaray ile oynanacak derbi öncesi Fenerbahçe Televizyonu’na açıklamalarda bulundu.

Derbiyi ait görüşlerini paylaşan Erol Bilecik, “Öncelikle bütün camiayı selamlıyorum. Sevgi, hürmet ve hürmetlerimi paylaşıyorum. Grubumuz bu pazar günü sahiden yalnızca Türkiye’nin değil, Avrupa’nın hatta Dünya’nın birinci 5’i içerisinde gösterilen en kritik maçlardan biri olarak işaret edilen, altı çizilen bir derbiye çıkmış olacak. Bu maç yalnızca kadromuzu, futbolcularımızı, teknik takımımızı, idaresi değil bütün Türkiye’yi ekran başına kilitleyen, pazar günü saat 19.00’da büyük bir heyecanı bir manada hak eden ekranlardan hem dışarıya vuracak, birebir vakitte içeriye vuracak bir maç olacak. Bir manada yürekler hakikaten dalgalanmış olacak. ötürüsıyla heyecanımız sahiden büyük. Geri sayım başladı. Günler değil, saatleri sayabilecek bir noktada bulunmaktayız. Çok kıymetli futbolcu kardeşlerimin bundan birkaç gün evvel keyifli beyanatları oldu. Samandıra’da moral ve motivasyon son derece yüksek. Derbiye hazır bir atmosfer ziyadesiyle mevcut. Ben bunu fazlaca büyük bir memnuniyet ve keyifle taraftarlarımızla paylaşmak isterim. Dün Mert Hakan’ın, daha öncesinde Mesut’un, daha öncesinde bir daha sevgili Berke’nin paylaşmış olduğu hem his niyetler var tıpkı vakitte gerçekten kalpten söyledikları ve bu manada atmosferi yansıtan hoş tabirler var. Bu sözlerin alt taraflarını okuduğumuz vakit grubun inancı, morali ve motivasyonu hakikaten tam olarak yerinde. Bütün Samandıra derbiye tam manasıyla hazır diyebilirim. Alışılmış ki ellerinden gelenin fazlasını yapacaklar. Fakat her vakit şunu da söylemeden edemeyiz. Futbolda da bir talih faktörü var. Futbol bahtı da diliyorum bizim yanımızda olur. bu biçimde ömrümüzün biraz daha kolay olacağı net. Zira elimizden geleni yapacağımız ve futbolcularımızın da yapacağı konusunda en ufak bir kuşkumuz yok. Mert Hakan, Mesut ve Berke’nin iletilerinde aslında bir ana ileti var. Bu da şu; kıymetli, tartışmasız taraftarımız kâfi ki dayanağınızı esirgemeden bizlerle paylaşın. Gerisinde de topun artık onlarda olduğu yahut işin onlarda olduğu konusunda aslına bakarsan iletiler açık. Yalnızca derbi maçı için değil, tüm vakit içinderda takviyelerini bu pahalı grubumuzun üzerinden kati suretle çekmiyor olmamız gerekir. Bu hoş güç, bu hoş atmosfer özetle hepsini alt alta koyduğumuz vakit bütün topluluğumuzun ziyadesiyle derbiye hazır olduğuna kalben de inanıyorum.” dedi.

Hakemlerin tarafsız olması gerektiğinin altını çizen Bilecik, “Bir kıymetli noktanın da altını çizmek gerekir. Sözlerimin başında söylemiştim. Yalnızca ligimizin en değerli maçı değil, bununla birlikte Avrupa’nın ve Dünya’nın sayılı derbilerinden bir tanesi oynanacak ancak bir noktanın altını yenidendan çerçeveleyerek, hakikaten çizmek gerekir diye düşünüyorum. Zira pazar akşamı gruplar kadar, futbolcularımız kadar, teknik takımlarımız kadar hatta onlardan bir ölçü daha fazla, ekiplerden bile daha fazla nazaranv ve sorumluluk maçı yönetecek hakemlerde. Bunun altını çizmemiz gerekir. Bütün hakemlerin sorumluluğu inanın herkesten epey daha fazla, bence kıymetli ve kritik. Bu noktada bir talebimiz var. Yalnızca ve yalnızca, bütün topluluk olarak, idare olarak, nihayetinde bir talebimiz var. Hakem, yan hakemler, dördüncü hakemler, kelamın kısası buradan bütün hakemlere sesleniyorum ki, tarafsız olmak zorundalar. hiç bir baskının, zira bildiğiniz üzere iki yıldır tribünlerde tam kapasite kati suretle bir maç oynanmıyordu. Bugün artık tam kapasitede maçların oynanacağı tribün atmosferinden bahsediyoruz. hiç bir atmosferden etkilenmeyen, hiç bir baskıdan, derbilerin malum bu tribünlerin tesirinde kalmayan bir biçimde idarenin sürdürülmesi gerekir. Büsbütün objektifliği asla ve asla elden bırakmamaları gerekir. Yalnızca ve yalnızca alanda sahiden futbolun oynandığı, topun oynandığı, yalnızca durumlara odaklanarak yönetilen bir maç olmasını hem dilek ediyoruz hem diliyoruz tıpkı vakitte takipçisi olacağız. Derbiler yönetim edilecek bir maç değildir, yönetilmesi gereken maçlardır. Yönetilecek olan bu maçların da objektif, adaletli, tarafsız bir biçimde ve hiç bir baskı altında olmadan yönetilmesi gereken maçlar olması gerekir. Bir sefer daha altını çiziyorum, bu noktada adalet fazlaca daha değerli. ötürüsıyla yönetim eden bir hakem kümesi görmek istemiyoruz bu derbide.” sözlerini kullandı.

Lider Vekili kelamlarını şöyle sürdürdü:

“ARTIK SAHANIN YILDIZININ HAKEMLER DEĞİL; OYUNCULAR, KADROLAR OLMASI GEREKİR”

Alışılmış ki derbinin kararınu, yazgısını belirleyen hakemler artık omasın. Bugün Türk futbolunda en çok konuşulan noktalardan bir tanesi hakemlerin eleştirisi oluyor. Nihayetinde bu derbide yepisyeni beyaz bir sayfa açılsın. Bunu diliyoruz, dilek ediyoruz ve temenninin ötesinde bekliyoruz artık. Ziyadesiyle hakkımız, tek beklentimiz ve odağımız. Emin olun altını çiziyoruz zira biz geri kalan birfazlaca noktada ‘tamamız’ diyebiliyoruz. Hayatta olduğu üzere alanda da adaletin güçlü, güçlünin de adaletli olması gerekir. Bu derbi için altı çizilmesi gereken bir nokta olduğuna inanıyorum. Artık sahanın yıldızının hakemler değil, oyuncular, gruplar olması gerekir. Pazar günü saat 21.00 prestijiyle maç bittikten daha sonra sahiden hakemi değil, hoş oyunları konuşmamız gerekir. Doğal ki Fenerbahçemizin muvaffakiyetlerini konuşmamız gerekir.

“DERBİ GAYEMİZ TEK VE AÇIK: 3 PUANI ALMAK”

hayatın bir kuralı vardır. Siz nereye bakarsanız külliyen oraya gidersiniz. Biz Fenerbahçe topluluğu olarak, idaresi olarak, kadrosu olarak, bütün teknik yapımız ve oyuncular olarak baktığımız tek yol şampiyonluk. Nereye bakarsak oraya gideriz. Şampiyonluğa bakıyoruz, inşallah şampiyonluğa da gideceğiz diye düşünüyorum. Bütün bedelli taraftarlarımıza şunu da söylemek isterim; öbür maçlar üzere kazananın 3 puandan daha fazla alacağı bir maç değil nihayetinde. Fakat alışılmış ki altını çizeceğimiz tek nokta var; derbi gayemiz tek ve açık: 3 puanı almak. Bu doğrultuda Fenerbahçemize canıgönülden muvaffakiyetler diliyorum ve milyonlarca taraftarımızı temsilen İdare Şurası olarak tam tekmil biz de Galatasaray Stadı’na olacağız, derbide olacağız, kadromuzun yanında olacağız.

“HAKEMLER HİÇBİR TRİBÜN BASKISI ALTINDA OLMAMALI”

Günün sonu prestijiyle futbolcularımız alanlardaki gladyatör falan değildir ancak formasını giyen, formanın 100 yıllık emeğini, bütün tarihini, yansıtan insanlarımız demektir. Natürel ki bu sorumlulukları dahilinde bu maç oynanacak. Ben Fenerbahçemiz için sözümü esirgemeden memnuniyetle söylerim; alanda bu sorumluluk dahilinde terimizin son damlasına kadar 90 dakika boyunca savaşan, terini formasına akıtan 11 futbolcumuz olacağı net ve açık. Bu hazırlıkları yaptılar. Bunun bir bayrama, şölene dönüşmesi gerekir. tekrar altını çiziyor olmamız gerekir; pazar günü saat 21.00’da maç bitiminde yalnızca gruplarımızı, doğal ki kendi başarımızı konuşmamız gerekir, hakemleri değil. Hakemler hiç bir tribün baskısı altında olmamalı. Büsbütün objektif, baskıyı hissetmeden ve biraz evvel de söylemiş olduğimiz üzere adaletli bir biçimde zira kuvvet onların fakat nihayetinde güçlünin de adaletli olması gereken bir atmosferde yönetmeliler.

“TÜRK FUTBOLU İÇİN DE, HAKEMLER İÇİN DE ÂLÂ BİR SAYFA OLSUN”

Bugüne kadar uğramış olduğumuz muazzam haksızlıklar var, geçtiğimiz senelerda kaybetmiş olduğumuz, bu manada söylediğumuz noktalar ötürüsıyla puanlar var. Bunların artık olmaması gerekir. Türk futbolu için de, hakemler için de düzgün bir sayfa olsun. Derbiye bu türlü de bakılması gerektiğine inanıyorum.

‘Haydi Fenerbahçe!’ diyen herkese canıgönülden selam ve sevgilerimi iletiyorum. İnşallah pazar akşamı 19.00’da başlayıp 21.00’da bitecek bu derbide de zafer inşallah bizim topluluğumuzun olsun.