Formula 1 Avusturya GP’de Max Verstappen kusur yapmadı

tesbih

New member
Formula 1 Avusturya GP’de Max Verstappen kusur yapmadı Birinci iki idmanda ve sıralama cinslerinde pistin en süratli ismi olan Max Verstappen, birinci kolay başladığı yarışta yanılgı yapmadı ve dönemin dördüncü yarışını kazandı.

Geçtiğimiz hafta Fransa’da zafere ulaşan Verstappen, bugün de kazanarak bu dönem birinci kere üst üste iki yarış kazanmış oldu. Fransa’da ikinci olan Sergio Perez ise yarışı dördüncü sırada bitirdi.

BİRİNCİ ÇEŞİTTE ÜÇ PİT

Yarışın startında tüm pilotlar sıkıntısız bir kalkış yapmasına karşın Charles Leclerc, Nicolas Latifi ve Pierre Gasly birinci tıbbın sonunda pite girmek zorunda kaldı. Leclerc, kanadında hasar olduğunu söylerken Latifi ve Gasly lastik patlattı.

Gasly, yapılan denetimlerin akabinde yarışa devam edemedi. Gasly’nin birinci virajda sorun yaşaması daha sonrasında Antonio Giovinazzi spin attı ve kısa bir süre için sarı bayrak sallandı.

Yarışın birinci tipinde Leclerc’in ön kanadının sağ bölgesinde Alonso’nun temas etmesi kararında kırık meydana geldi.

FREN SORUNU

Şampiyona önderi Max Verstappen yarışın farklı kısımlarında ekip telsizinden frenlemede sorun yaşadığını söylemiş oldu. 32. ve 52. çeşitlerde fren pedalında sorun olduğunu belirten Hollandalı pilota pit duvarı, sorunun curblerden kaynaklandığını söylendi.

Verstappen, curb kullanmadığını ve sorunun farklı bir şeyden kaynaklandığını bir dahalemesinin akabinde yapılan denetimlerde fren yanlışının 10. virajdaki curb kullanmasından kaynaklandığı söz edildi.

RED BULL’DAN KRİTİK KUSUR

Formula 1’in en düzgün pit stop yapan ekibi olan Red Bull, uzun bir ortanın akabinde birinci defa yanılgı yaptı. Sergio Perez’in pite geldiği 27. tıpta sol art lastiği takamayan Red Bull takımı Meksikalı şoföre yaklaşık iki saniye kaybettirdi. Kusur daha sonrasında Perez dört sıra kaybederken Bottas’ın gerisinde düştü.

FERRARI YARIŞTAN İSTEDİĞİNİ ALDI

Charles Leclerc, birinci tıpta yaşadığı meseleyle bir arada 18. sıraya kadar geriledi. Monakolu pilot ekstra bir pit yapmış bulunmasına karşın güzel bir yarış temposu yakalayarak altıncı oldu. Leclerc ayrıyeten günün şoförü seçildi.

Bir öteki Ferrari pilotu Carlos Sainz ise McLaren pilotu Daniel Ricciardo ile birlikte birinci kısmı en uzun geçiren pilotlardan birisi oldu. Buna karşın Sainz, art sıralara düşmezken yarışı yedinci sırada tamamladı.

EN SÜRATLİ ÇEŞİT DENEMESİ

Yarışın son kısmında farkın 16 saniyeye kadar çıkmasıyla birlikte Lewis Hamilton pite gelerek en süratli tıp denemesi yaptı. İngiliz pilot son tıpta yumuşak hamur lastikle attığı tıpta istediğini aldı ve en süratli cins puanının sahibi oldu.

Yarışı birinci üç sırada bitiren pilotların açıklamaları şu biçimde:

Max Verstappen:
hiç bir vakit yarışın nasıl gideceğini bilmiyorsunuz ancak araçta epey yeterli bir istikrar yakaladım. Yarışın sonunda ve başında lastik istikrarını âlâ koruduk. Kazanmamız fazlaca kıymetliydi. Gelecek hafta da kazanmamız gerekiyor.

Lewis Hamilton: Bugün yarışta biraz yalnızdım. Nerede vakit kaybettiğimizi bilmiyorum. Düzlüklerde hayli vakit kaybediyoruz fakat bir daha de zorlamaya devam etmemiz gerekiyor. Endişelenmiyorum. Daha süratliler. Elimizden geleni yapmaya çalışacağız.

Valtteri Bottas: Başladığım yerden daha sonra en uygun sonuç sanırım bu olurdu. Gelecek hafta da burada yarışacağız ve yeterli olan şey de bu. Savunma yapabildiğimizden dolayı mutluyum. Uzun müddettir podyuma çıkmamıştım. Gelecek hafta daha meselesiz bir yarış umut ediyorum.

Yarış sonunda oluşan sıralama şu biçimde:

1.Max Verstappen – Red Bull

2.Lewis Hamilton – Mercedes

3.Valtteri Bottas – Mercedes

4.Sergio Perez – Red Bull

5.Lando Norris – McLaren

6.Carlos Sainz – Ferrari

7.Charles Leclerc – Ferrari

8.Lance Stroll – Aston Martin

9.Fernando Alonso – Alpine

10.Yuki Tsunoda – AlphaTauri

PİLOTLAR KLASMANI