Formula 1 son yarış (Abu Dhabi Grand Prix) ne vakit, saat kaçta, hangi kanalda?

tesbih

New member
Formula 1 son yarış (Abu Dhabi Grand Prix) ne vakit, saat kaçta, hangi kanalda? Dönemin sondan bundan evvel yarışı olan Suudi Arabistan Grand Prix’sinin akabinde, Formula 1’de gözler dönemin son yarışı olan Abu Dhabi Grand Prix’sine çevrilmiş durumda.

Dönemin son yarışı olan Abu Dhabi Grand Prix’sine Red Bull pilotu Max Verstappen ile Mercedes pilotu Lewis Hamilton’ın eşit puanla girecek.

ABU DHABI GRAND PRIX NE VAKİT?

Abu Dhabi Grand Prix 1. idman cinsleri: 10 Aralık 2021, saat 12.30

Abu Dhabi Grand Prix 2. idman tipleri: 10 Aralık 2021, saat 16.00

Abu Dhabi Grand Prix 3. idman cinsleri: 11 Aralık 2021, saat 13.00

Abu Dhabi Grand Prix sıralama çeşitleri: 11 Aralık 2021, saat 16.00

Abu Dhabi Grand Prix ana yarış: 12 Aralık 2021, saat 16.00

Suudi Arabistan Grand Prix’sinin akabinde pilotlar ve ekipler klasmanının birinci 5 sırası şu biçimde oluştu:

PİLOTLAR

1. Max Verstappen (Hollanda): 369,5 puan

2. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 369,5 puan

3. Valtteri Bottas (Finlandiya): 218

4. Sergio Perez (Meksika): 190

5. Charles Leclerc (Monako): 158

KADROLAR

1. Mercedes 587,5

2. Red Bull: 559,5

3. Ferrari: 307,5

4. McLaren: 269

5. Alpine: 149

SUUDİ ARABİSTAN’DA YILLARCA UNUTULMAYACAK YARIŞ

Yarış başından itibaren sık sık tekerlek tekerleğe uğraşa giren Lewis Hamilton ve Max Verstappen içinde enteresan anlar yaşandı.

ARTTAN ÇARPTI

Yarışın 37. tipinde Verstappen en önde giderken Hollandalı pilota yeri vermesi söylendi. Bu esnada Verstappen yavaşladı ve Lewis Hamilton arttan çarptı.

Bu çarpışmanın akabinde Hamilton’ın ön kanadında küçük bir hasar oluştu. Yarışın devamında Verstappen, Hamilton’a yol vermek zorunda kaldı.

HAMILTON KAZANDI SON HAFTA ÖNCESİ PUANLAR EŞİTLENDİ

Olaylı Suudi Arabistan GP’yi Lewis Hamilton kazandı. Max Verstappen ikinci sırada bitirdi. Son yarışa Lewis Hamilton ve Max Verstappen 369.5 puanla eşit giriyor. Dönemin final yarışı Abu Dabi’de gerçekleşecek.

HAMILTON GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Lewis Hamilton, yarışın sonunda duygusal anlar yaşadı ve gözyaşlarını tutamadı. İngiliz pilot, “Uzun vakittir yarışıyorum. Mantıklı ve olabildiğince sert davranmaya çalıştım. Sahiden hayli zordu. Bilhassa ekip olarak fazlaca çabalıyız. Herkesle gurur duyuyorum. Max’ın niye yavaşladığını anlamadım ve çarptım” biçiminde konuştu.

YANSILAR EŞLİĞİNDE AÇIKLAMA

Doruğun bir başka ortağı Verstappen ise “Çok olaylı bir yarıştı. Çok fazla şey oldu. Durum bu biçimde. Pistte elimden gelen her şeyi ortaya koydum. Lastiklerin sonuna kadar gideceğini düşünmüyordum. Başlangıç uygundu. bir daha de ikinci sırada bitirdik. Lewis Hamilton geçsin diye yavaşladım. daha sonra temas yaşadık. Ne olduğunu anlayamadım orada.” sözlerini kullandı.

daha sonraDAN İNCELENDİ

Max Verstappen, pist dışına çıkıp avantaj kazandığı sebebi öne sürülerek inceleme altındaydı ve bu esnada Red Bull Honda, Hollandali pilottan, gerisinde bulunan Lewis Hamilton’a yol vermesini istedi.

Max Verstappen telsizden gelen bu ikazın akabinde son viraj öncesinde yavaşladı ve gerisinden gelen Lewis Hamilton, Hollandalı pilota geriden çarptı.

İngiliz şoförün ön kanadının kırıldığı tartışmalı temas, yarış daha sonrasında Komiserler Şurası’nda incelendi.

VERSTAPPEN’E CEZA

Komiserler Şurası, her iki pilotu dinleyip dataları inceledikten daha sonra TSi 01:36 itibariyle Max Verstappen’e 10 saniye vakit cezası verdi. Daha evvel 5 saniye cezası alan Hollandalı pilot, bu cezaya karşın ikinci sırayı kaybetmedi.