Frederik Rönnow milli takımdan istifa etti

ahmetbeyler

Active member
Frederik Rönnow, önümüzdeki iki haftadaki uluslararası maç dönemi için aday gösterilmeyi beklemek istemedi. Büyük olasılıkla tekrar Danimarka milli takımına çağrılacaktı, ancak aynı zamanda Milletler Ligi'ndeki maçları da yedek olarak İspanya (15 Kasım) ve Sırbistan'a (18 Kasım) karşı yedek kulübesinde geçirecekti. Ancak bu artık gerçekleşmeyecek: 1. FC Union Berlin takımının 32 yaşındaki kalecisi Salı günü milli takımdan istifa ettiğini duyurdu.

Frederik Rönnow, Danimarka adına dokuz uluslararası maç oynadı

“Çok düşündükten sonra Danimarka milli takımından ayrılmaya karar verdim. Her zaman milli takımın bir parçası olmaktan keyif aldım ve ülkemi temsil etmekten büyük gurur duydum ve birlikte elde ettiğimiz başarılardan gurur duyuyorum” diye yazdı Rönnow, herhangi bir hayal kırıklığını dile getirmeden Instagram kanalında. Danimarka adına dokuzdan fazla uluslararası maç oynamasına izin verilmedi. “Son dokuz yılda edindiğim deneyimler, anılar ve en önemlisi yakın ilişkiler için teşekkür ederim. Danimarka milli takımına gelecek için en iyisini diliyorum” diye devam etti.

Kariyerindeki bir veya iki Bundesliga istasyonunda olduğu gibi, Rönnow da başka bir kalecinin bir numara olması ve nadiren oynama fırsatı bulması gibi bir sorun yaşadı. Gençliğinde tüm Danimarka genç takımlarını seçen Union kalecisi, 2021'den bu yana Demir takım için etkileyici 106 rekabetçi maç oynamış olsa da, Ağustos'taki ilk büyükler uluslararası maçından bu yana milli takımda yalnızca sekiz kez daha forma giydi. 31, 2016 Lihtenştayn'a karşı. Çoğu zaman Kasper Schmeichel karşısında geride kaldı (107 uluslararası maç).

Efsanevi kaleci Peter Schmeichel'in oğlu, 38 yaşında olmasına rağmen Danimarka adına oynamaya devam ederken, odak noktası artık Frederik Rönnow'a yöneliyor: “Artık tüm enerjimi kulübüme vereceğim ve onunla daha fazla zaman geçirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Ailemle geçirmek için.”

İlkini Cuma akşamı (20.30) SC Freiburg'a karşı kendi sahasında oynayacağı maçta gösterebilir. Gelecek hafta milli takım devreye girdiğinde Rönnow ailesiyle daha fazla vakit geçirebilecek ve bu kez bavulunu hazırlamasına gerek kalmayacak.