Galatasaray Kulübü Lideri Burak Elmas tenkitlere cevap verdi

tesbih

New member
Galatasaray Kulübü Lideri Burak Elmas tenkitlere cevap verdi Muhteşem Lig’in 25. haftasında kendi alanında Kayserispor’u ağırlayacak olan Galatasaray’da, Lider Burak Elmas Sözcü’ye röportaj verdi. Burak Elmas, Sözcü Spor Müdürü Bahadır Çokişler ve Sözcü Spor Galatasaray Muhabiri Mesut Yıldırım’a özel açıklamalarda bulundu.

Lider seçildiğinden bu yana tenkitlerin odak noktası olan Elmas, “Tepkileri son derece haklı ve olağan buluyorum. Futbol ekibi bu puandayken ben de tribünde olsam isyan ederdim. Tahminen de ‘Yönetim istifa’ diye bağırabilirdim” dedi.

SİSTEMATİK AKINLAR

Kendisine karşı gösterilen reaksiyonun peşine takılan makus niyetli beşerler olduğunu sav eden Elmas, “Bunu kabul etmiyorum. Bana ve yönetimime orantısız bir reaksiyon var. Taraftar maç kararına bakar. Finansal duruma, borca bakmaz. Onun için 3-4 yıllık planlar yapmak kolay değil. bu biçimde bir puan durumunu kim düşünebilir? Kaliteli ayaklarımız var” diye konuştu.

Elmas, Galatasaray’ın geleceğine odaklandığını hatırlatarak “Ben Galatasaray’ın geleceğini kurtarmayı planlıyorum. Çabucak olmayabilir. Taraftar reaksiyon verebilir fakat üyelerimizin bir kısmı, külfetlerin farkında olup takviye vermesi gerekirken seçim ve başkanlık için uğraşıyor. Fikri olan var ise gelsin bize yardım etsin. Ben ‘Başkanım’ diye ortalıkta gezen biri değilim. Yaptığım basın toplantısında grubuna yönelik sistematik hücumların önüne geçmek için ‘sonucu ben aldım’ dedim” sözlerini kullandı.

İspanyol teknik yönetici Domenec Torrent’in mukavelesine değinen Elmas, “Torrent’in kontratında tazminat unsuru yok. 1 buçuk yıllık kontratı var. Yazılan maaş sayıları da gerçek değil. Kadroyla uygun çalışıyor. Zıplama olacak, bir galibiyet lazım. Oyuncular için de epey güç. Yuhalanmak, ıslıklanmak onlar için de fazlaca kolay değil” dedi.

ÜÇ KALECİ İLE GÖRÜŞTÜK

Elmas, takımın şekillendirilmesine devam edileceğini belirterek “Muslera’nın sakatlanması âlâ olmadı. Gomis geldi, toparlayıcı rol oynuyor. Yabancıların kontratlarına bakacağız. Feghouli ile konuşacağız. Daha karar vermedik. Seneye bir yabancı daha düşecek. Yerli transfer için bir daha atılımımız olacak. Campos da gözlemci grubumuzla çalışıyor” diye konuştu.

Fransız golcü Bafetimbi Gomis’i bilhassa transfer ettiklerini söyleyen Elmas, “Yarattığımız gol fırsatını gole çevirme oranımız hayli düşüktü. Gomis burayı ve grubu epey uygun biliyor. İnisiyatif alan bir oyuncu. Pena dönem sonu gidecek. Kalmaz. Geri almak kaidesiyle gönderdiler. Dortmund’un kalecisi (Bürki), Okan ve Sinan Bolat ile görüştük. Kulüpleri müsaade vermedi” sözlerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Lideri Burak Elmas, kelamlarına şöyle devam etti:

“Radikal bir biçimde takım maliyetini düşüreceğiz. Toplam maliyeti 30-35 milyon Euro bandına çekmeye çalışacağız. Bu, takım kalitesini düşürmez. 80-85 milyon Euro harcadığımız lakin şampiyon olmadığımız periyotlar oldu. Satmak için bir oyuncunun istenmesi lazım. Yapmak istediğimiz, bir değil birkaç yıllık takım. Bu takım da eleştirildiği kadar makus değil. Çok uygun başladık lakin hak etmediğimiz sonuçlar aldık.”

EN AZ BORÇ GALATASARAY’DA

“Riva ve Florya’yı genel heyete getireceğim. Üyelere de ön bilgi verdim. Sayılar söylüyorlar, bağımsız kontrolün söylemiş olduği sayıları tartışıyorlar. Aç denetçi raporunu, ne yazıyorsa oku. Emlak Konut halka açık şirket. Denetlenmiş datalar üzerinden de tartışmalar var.”

“Riva ve Florya’yı Galatasaray’ı borçlarından kurtarabilecek biçimde kurgulamaya çalışıyoruz. Taraf olarak devlet, Emlak Konut, bankalar ve belediyeler var. Hepsi ile konuşuyoruz. İstediğimiz sonuç çıkarsa Galatasaray’ın Bankalar Birliği’ndeki mevcut borcu kısa vakitte faiziyle bir arada ödenir.”

“Gayrimenkulleri en düzgün biçimde değerlendireceğiz. Önemli bir finansal sıkıyönetim, epey disiplinli yönetmek lazım. Türkiye’de hiç bir kulüp ziyan edemez. Bu bahtı yok. Üç büyüklerin içinde en az borcu olan Galatasaray.”

HAKEM YANILGILARI KASITLI

“Ciddi hakem yanılgılarına maruz kaldık. Birçoğuna da kasıtlı uğradık. Bunları TFF ve MHK’ye söylemiş olduk. Lakin hakemleri tartışmamamız, kendimize bakmamız lazım. Düzgün oynayıp hakemleri konuşturmamak lazım. Hakemlerimiz epey, fazlaca, fazlaca makûs. Önemli paklık kural. Bütün kulüpler de bunu söylüyor. VAR hakemi ile saha hakemi ayrılmalı. VAR’da daima protokol değişti. Evvelce hakem manzarası bile yayınlanmazdı.”

“Birtakım saha içi ve saha dışı etkenler oldu. Trabzon maçında birinci yarıdaki futbolu ligimizde oynayan yok. Bu sene o kadar fazlaca kırılma anı yaşadık ki, kolay değil. 2-3 atacağımız bir maçta her şey dönüyor.”

KAYINPEDERİM İSTEMEDİ BEN ZORU SEÇTİM

“Eleştiri, bu koltuğun gereği. Kayınpederim Faruk Süren bu işlere girmemi istemedi. Yakınlarımın birçok da ‘Girme’ dedi. Ben kimseyi dinlemedim. Seçimi kaybetseydim ‘Biz demiştik’ konuşmaları hazırdı. Artık de biroldukça tanıdığımın konuşması hazır. Kolay bir yol seçebilirdim lakin zoru seçtim. Faruk Lider ‘Bizi dinlemiyorsun’ dedi bu işlere girince. Galatasaray konusunda fazlaca anlaşamadığımız nokta var.”

MENAJER BATAKLIĞI VAR

“Türk futbolunda menajer bataklığı kelam konusu. Geçmişe gidebileceğimiz kadar gidip, kim, hangi menajer kaç para aldı, hepsini kamuoyuna açıklayacağız.”

ALİ KOÇ İLE ÇIKARIMIZ ORTAK!

“Ligin marka pahası fazlaca değerli. Birbirimizle hengame edersek, ufalan pastada daha hayli badire yaşarız. Büyükler olarak bir arada hareket etmeliyiz. Hakemler, naklen yayın, cezalar konusunda bir arada çalışmamız lazım. Ali Koç ile irtibatımız ortak çıkarlar ismine değerli.”