Galatasaray Teknik Yöneticisi Terim, İtalyan gazetesine konuştu

tesbih

New member
Galatasaray Teknik Yöneticisi Terim, İtalyan gazetesine konuştu Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi’ndeki rakiplerinden İtalyan ekibi Lazio’nun fazlaca kuvvetli bir rakip olduğunu ancak yarınki maçta en kuvvetli yanlarından birinin taraftarları olacağını belirtti.

UEFA Avrupa Ligi’nde yarın Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde Lazio’yu konuk edecek Galatasaray’da teknik yönetici Terim, İtalya’nın önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport’a bir röportaj verdi.

50 yıldan fazladır futbolun ortasında olduğunu aktaran Terim, “Futboldan besleniyor, güç buluyorum. İşimi hala birinci günkü konsantrasyonla ve aşkla yapıyorum. Âlâ bir miras bırakmam gerektiğini biliyorum. Bu yılların, yazılacak kıssa ve anlatılacak efsanelerin başlangıç noktası olmasını istiyorum. Geleceği ve potansiyeli olan genç bir ekip oluşturduk. Büyük muvaffakiyetler vadediyor. Onlar gelişirken olağan olarak birtakım aksaklıklar olacaktır lakin amaçlarımız onlarla büyüyecek.” yorumunu yaptı.

“İKİ GÜZEL GRUP ORTASINDA BİR MAÇ OLACAK”

Tecrübeli teknik adam, birtakım müsabakaları seyirci olarak izlenmesi gerektiğini ve bu maçın da o denli bir çaba olduğuna işaret ederek, “İki âlâ grup içinde bir maç olacak. Taraftarlar keyif alacaktır. Lazio, Serie A’yı kazanabilir ve bunun için çaba edecek. Çok kuvvetli bir rakip. Biz ergenlerden şurası kendini milletlerarası arenada göstermeye hazır bir ekibiz. Favori yok. Bizim kümemiz Şampiyonlar Ligi düzeyinde. Lokomotiv Moskova, Rusya’da senelerca şampiyonluklar kazandı ve daima Avrupa’daydı. Marsilya da epeyce kuvvetli. Bu kümeden bir ya da daha fazla grup, nisan ve mayıs ayında hala Avrupa’da gayret ediyor olacak.” sözlerini kullandı.

Lazio’da kimden çekindiği de sorulan Terim, bir isim vermenin saygısızlık olacağını, Lazio’da herkese dikkat etmeleri gerektiğini lisana getirdi.

Lazio takımında Türkiye’de daha evvel top koşturan Vedat Muric’in bulunduğu ve kendisinin İtalya’ya ahenk sağlamada kuvvetlik çektiği hatırlatılan Terim, “Avrupa futbolunda klasik atakçıları fazlaca görmediğimiz bir devirdeyiz. Vedat, biroldukca özelliği olan yeterli bir forvet oyuncusu. kuvvetli bir sol ayağı var ve durum almasını biliyor, yüzünü kaleye döndüğünde yeterli bir bitirici. Bir adaptasyon devri geçirmesi olağan ki önünde Immobile üzere bir büyük oyuncu var.” değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarlarına bu maçta güvendiğini belirten Fatih Terim, “Perşembe günü bizim en değerli güçlerimizden biri de tribünlerdeki taraftarlarımız olacak. Mart 2020’den bu yana onlarla birinci kere statta bir ortaya geleceğiz. Bunu sabırsızlıkla bekliyoruz. Biz onlarla büyük muvaffakiyetler elde ettik.” yorumunu yaptı.

İTALYA’DAKİ ŞAMPİYONLUK FAVORİSİ KİM?

Fatih Terim, Lazio Teknik Yöneticisi Maurizio Sarri ile Roma Teknik Yöneticisi Jose Mourinho’yu karşılaştırılmasının yanlışsız olmadığını, iki teknik yöneticinin de her vakit hatırlanacak isimler olduğunu belirtti.

Serie A’daki şampiyonluk favorisine ait Terim, şunları kaydetti:

“İtalyan futbolunun aşığıyım. Şampiyonluk yarışındaki tüm ekiplerin kıymetli antrenörleri var. Perşembe günkü rakibimiz Lazio, meslektaşım Sarri ile büyük amaçlara ulaşabilir ve bir fazlaca gol atabilir. Jose, kısa mühlet ortasında bir ekip üzerinde ne kadar tesirli olabileceğini gösterdi. Mesleğinin bininci resmi maçında 100 metreyi ne kadar süratli koşabildiğini de gösterdi. Şampiyonluk mu? Juventus’un geri döneceğine inanıyorum. Sevgili arkadaşım Luciano (Spalletti), Napoli’nin de epey kuvvetli olduğunu ortaya koydu. Inter ve Milan, daima oradalar. Serie A, en çok şampiyonluk adayının olduğu lig.”

Son 20 yılda Galatasaray’da ve A Ulusal Takım’da vazife aldığını anımsatan Terim, “Ben Galatasaray taraftarıyım. Bu kulübün kapısından birinci kere 1974’te girdim, 11 yıl top oynadım ve kaptanlık yaptım. Kulübün en eski üyelerinden biriyim. bu vakitte Avrupa’dan hem kulüp hem ulusal kadro seviyesinde bir fazlaca teklif aldım. Ekonomik bakımdan her vakit düzgün teklifler sunuldu. Lakin sonunda Galatasaray ve Türkiye’ye olan sevgim galip geldi.” sözlerini kullandı.

İtalya’da Fiorentina ve Milan’ı çalıştıran Terim, bu periyoda dair rastgele bir pişmanlığı olup olmadığı sorusuna da “İtalya’da daha uzun mühlet kalabilirdim. Ancak İtalya’da yaşama fırsatım hiç olmayabilirdi de. hiç bir pişmanlığım yok. Floransa’ya gittiğimde beni hatırlayan ve kadronun oynadığı futbolu hiç unutmayacağını söyleyenler var. Geçen dönem oynadığımız Karagümrük maçının akabinde kalecileri Viviano, Floransa’da doğduğunu söyleyerek, o sezonki (Fiorentina’nın) tüm maçlarını takip ettiğini anlattı. kimi vakit iltifatlar, kupalara bakılırsa daha epey mana taşır. Fiorentina ve Milan’da biz bu gayeye ulaştık.” karşılığını verdi.

– “(Altın Top ödülünü) Ben veriyor olsam, Barella’ya verirdim”

Futbolun iki üstün yıldızı Lionel Messi ile Cristiano Ronaldo içinden kimi seçeceği sorulan tecrübeli çalıştırıcı, “Onların maharetlerini izleme bahtına sahip olduk. Bir periyodu temsil ediyorlar. Mesleklerinde farklı yolları tercih ettiler. Messi, konutunu bıraktı. Ronaldo geri döndü. Birini seçip, ötekini görmezden gelemem.” yanıtını verdi.

Terim, bu dönem Altın Top mükafatı için de “Altın Top’u Jorginho’ya verirdim. Zira o, 2021’de her şeyi kazandı. Ancak ben veriyor olsam bu mükafatı, Barella’ya verirdim.” dedi.

İtalya’nın bu yıl Avrupa Şampiyonu bulunmasına ait Terim, “Sevgili arkadaşım Roberto (Mancini) oyun mentalitesini yansıtabilmesi yardımıyla fazlaca âlâ bir grup kurdu. ‘Bu ekibin güzel bir oyuncu jenerasyonu var’ lafına ben pek inanmıyorum. Jenerasyonları, fırsatları, ortamı kendiniz yaratır ve amacınıza ilerlersiniz. Hak ederek kazandı.” tabirlerini kullandı.

Fatih Terim, geçenlerde kutladığı doğum günü vesilesiyle Jose Mourinho, Arsene Wenger, Diego Simeone, Thomas Tuchel ve Luciano Spalletti’den tebrik bildirileri aldığını, Spalletti’nin iletisinin favorilerinden olduğunu anlattı. Terim, Mourinho ile 20 yıldır dost olduklarını ve hala futboldan konuştuklarını da aktardı.