Galatasaray’da Fatih Terim ve Taylan Antalyalı, Randers maçı öncesi açıklamalarda bulundu

tesbih

New member
Galatasaray’da Fatih Terim ve Taylan Antalyalı, Randers maçı öncesi açıklamalarda bulundu UEFA Avrupa Ligi play-off tipi birinci maçında yarın Danimarka temsilcisi Randers’a konuk olacak olan Galatasaray’da teknik yönetici Fatih Terim ve futbolculardan Taylan Antalyalı, telekonferans yoluyla düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Teknik yönetici Fatih Terim, kelamlarına şöyleki başladı:

“Randers’ı tahlil ettik. Uğraş gücü yüksek, teğe birde agresif ve tempoyu yükseltebilen, temaslı oynayan bir ekip. İkili maçlarda dikkatli olmak gerekiyor. Nasıl olsa 2. maç var dememek gerekiyor. En düzgün kararı almak istiyoruz. Kolay olmayacak ancak kadroma güveniyorum. Kümelere kalacak olan ekibin Galatasaray olmasını diliyorum ve oyuncularıma inanıyorum.”

“GALATASARAY KİMSENİN DEDİĞİYLE HAREKET ETMEZ”

Terim, Giresunspor ile oynanan maçta kadro arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na saldıran ve takım dışı bırakılan Marcao ile ilgili şunları söylemiş oldu:

“Marcao bir yanılgı yaptı. Cezasını da çekiyor. Daha da çekecekmiş üzere görünüyor. Değerlerimizden taviz vermeden, kulüp çıkarlarımız her neyse o istikamette ilerleyeceğiz. Yok ‘Kosecki olayı’, yok ‘Melo olayı’… Futbol aleminde, idmanda, soyunma odasında çeşitli hadiseler olur. şayet olmazsa aslına bakarsan hepimizin sıhhat olarak bir tabibe gözükmemiz gerekir. Bu olay saha içerisinde gerçekleşti ve bunu yönetmek de o kadar kolay değildi. Biz kimseden bir şey saklamıyoruz. Galatasaray, kimsenin dediğiyle hareket etmez.”

“KAOSA SÜRÜKLEME UĞRAŞLARI GÜZEL DEĞİL”

Deneyimli teknik adam, baskıyla hareket etmediklerini kaydetti:

“Hiç kimsenin baskısıyla, telaffuzuyla hareket etmeyiz. Kesinlikle herkes niyetini söylemekte özgürdür. Lakin bunu dikte ettirip, Galatasaray’ı kaosa sürükleme uğraşları güzel değil. Bu manada liderimizin da son açıklamalarına %100 katılıyorum. Galatasaray bedellerini; topluluğumuzun en değerli isimlerinden, yaşayarak, bakılırsarek öğrendim. Bu niçinle bedelleri ve menfaatleri yalnızca bugün değil, bundan daha sonra da koruyacağım.”

“OLAYIN ALANDA OLMASI, HERKESİN İŞTAHINI KABARTTI”

Terim, kelamlarına şu biçimde devam etti:

“Marcao bizim oyuncumuz, idare açıklama yaptı, Marcao da dün özrünü diledi. Cezaya da itiraz etmeyeceğini belirtti. Bu olay bilindiği için olay oldu, her kulüpte bilinmeyen bir sürü olay olur ve bu da doğaldır. Marcao 35 yaşında değil, Kerem ile ortalarında iki yaş fark var. Ne hatalı bulduğumuzu kimsenin önüne atarız, ne de mağdur duruma düşüreni yalnız bırakırız. Bu olayın alanda olması, her insanın iştahını kabarttı. Fakat Galatasaray ‘Biz bu işlere tokuz’ dedi.”

“NE YAPACAĞIMIZA BİZ KARAR VERİRİZ”

Fatih Terim, Marcao’nun geleceğine dair şu tabirleri kullandı:

“Marcao ile ilgili bir karar verilecekse, lider verir. Marcao bizim oyuncumuz, bir değişim yaşıyoruz, nereye kadar bu değişim devam edecek… Eylül’ün 7’sine kadar… aslına bakarsan bizim bir transfer tasarrufumuz var. Futbol dinamik bir oyun, her şey değişebilir. Marcao ile görüşmedim. Kerem’i de arkadaşları ve tüm Galatasaraylılar en düzgün biçimde teselli ettiler. Fakat yapan da yapılan da bizim oyuncumuz. Onlara ne yapacağımıza biz karar veririz. Bunları epey düşünmeyin.”

“TAKIMIN YARISI DEĞİŞEBİLİR”

67 yaşındaki çalıştırıcı, grupta üç yahut dört değişiklik düşündüğünü deklare etti:

“Emre Kılınç’ı deneyeceğiz, şayet güzel hissederse ona bakılırsa karar vereceğiz fakat uygun hissetmezse öteki alternatif düşüneceğiz. 3-4 yerde değişiklik yapmayı düşünüyorum. Tahminen de kadronun yarısı değişebilir. Yarın stoperde Luyindama ile birlikte Alpaslan oynayacak. daha sonra da oyuna gerekli biçimde müdahale ederiz.”

“DIAGNE DEĞİŞİK BİR FORMDA BAŞLADI”

Terim, Mbaye Diagne’nin performansını şu sözlerle kıymetlendirdi:

“Diagne gitti, geldi ve değişik bir biçimde başladı. Biraz geç başladı, ‘Mukavelem devam ediyor’ dedi ve geldi. Durumu yeterli gidiyor bence. Daha da güzel gitmesini diliyorum. Daha da düzgün şeyler yapacak diye düşünüyorum.”

“OĞULCAN İÇİN RİZESPOR İLE ANLAŞTIK”

Fatih Terim, Çaykur Rizespor ile Oğulcan Çağlayan için muahedeye varıldığını deklare etti:

“Oğulcan Çağlayan için Rizespor ile anlaştık. Ali Yavuz bonservisiyle, Yunus ve Atalay ise kiralık olarak ekipten ayrıldı. Ali Yavuz alınacağı vakit birinci alacak grup Galatasaray. Atalay ve Yunus’u da kiralık olarak göndermemizin niçini, oynamalarını istememiz. Oğulcan Çağlayan’ın konusu aşikâr ve bir basın toplantısında da ‘Tahir Kıran liderle anlaşırız’ dedim. Liderler bu mevzuda anlaştı. Biz, bir genç alıyoruz da üç tane genç veriyoruz üzere bir durum oluşmasın. Biz bu genç arkadaşları aslına bakarsan oynasın diye veriyoruz.”

“ATATÜRK OLİMPİYAT STADI’NDA OYNAYACAĞIZ”

Terim, tabanı bakımda olan Türk Telekom Stadyumu’nun Hatayspor maçına kadar yetişmeyeceğini tabir etti:

“Stat yetişmiyor. Bugün yazışmaları gördüm, stadın maalesef Hatay maçına yetişmeyeceğini öğrendik. Üzgün müyüm? Evet. Randers kurasının birinci maçının deplasmanda bulunmasına sevinmiştik lakin rövanşa da yetişemeyebilir. Bunun burukluğunu yaşıyoruz. Mars ile randevulaşılan bir devirde biz bu aksamaları yaşıyoruz. Büyük ihtimalle Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynayacağız.”

ANTALYALI: “ZAMANA GEREKSİNİMİM VAR”

Taylan Antalyalı ise maçın değerine dikkat çekti:

“Üst üste 3 deplasman maçı oynuyoruz ve farklı iklimler. Yarınki maç bizim için epeyce değerli. Ligin birinci maçını kazandık, bu maçtan da galibiyetle ayrılmak istiyoruz.”

26 yaşındaki futbolcu, fizikî açıdan tam olarak hazır olmadığını söz etti:

“Fatih hocam sağ olsun bana hayli güveniyor. Ben de inancını boşa çıkarmamaya çalışıyorum. Dönem bittiğinde bir operasyon geçirdim lakin düzgün döndüğümü düşünüyorum. Şu an fizik olarak düzgünüm lakin hala ‘%100 hazırım’ diyemeyeceğim. Biraz daha vakte gereksinimim var.”