Galatasaray’da iki kupa kazanan Riekerink, İskenderunspor’la şampiyonluk istiyor:

tesbih

New member
Galatasaray’da iki kupa kazanan Riekerink, İskenderunspor’la şampiyonluk istiyor: Galatasaray’da teknik yönetici olarak bakılırsav yaptığı devirde Türkiye Kupası ve TFF Harika Kupa kazanma başarısı gösteren Hollandalı futbol adamı Jan Olde Riekerink, üst yöneticisi olduğu TFF 3. Lig grubu İskenderunspor’la şampiyonluk hedefliyor.

Riekerink, TFF 3. Lig’de yeni dönem öncesi açıklamalarda bulundu.

Mesleğinde Ajax ve Galatasaray üzere kıymetli kulüplerde nazaranv aldığını, Güney Afrika’da çalıştığı sırada da İskenderunspor Kulübü Lideri Hakan Bolat’tan teklif geldiğini aktaran Riekerink, Türkiye’de çalışmayı severek kabul ettiğini lisana getirdi.

Hollandalı futbol adamı, lider Bolat’ın İskenderunspor’un geleceğiyle ilgili hayli büyük planları olduğunu anlatarak, “Bu gayeler için birlikte hareket etmek kıymetli. Şu an TFF 3. Lig’deyiz ve hayli değerli amaçlarımız için çalışmamız lazım. Bir aydır kamptaydım. Takımı uygun buluyorum. Galatasaray’ın eski oyuncularından teknik yönetici Ümit Karan, Türkiye için değerli bir isim. Takımını de güzel buluyorum. Hoş bir irtibatları var ekiple. Şu an çalışmalar devam ediyor. Muhtaçlık olan mevkilere oyuncular alınıyor. Grup, devamlı üstüne koyarak devam ediyor.” sözlerini kullandı.

“ANA AMACIMIZ BU SENE ŞAMPİYON OLMAK”

Döneme hazır olduklarını lisana getiren Riekerink, “Ana gayemiz bu sene şampiyon olmak ve ekibin TFF 2. Lig’e yükselmesi.” dedi.

Kulüpte profesyonel bir tertip kurmak istediklerini kaydeden Riekerink, “Önümüzdeki yıl için şu an çalışmalara başladık. Buraya nasıl yeterli oyuncu kazandırabilir, gelecekle ilgili neler yapabiliriz? Bunun peşinde olmamız lazım. Natürel bunun yanında alt yapıdaki uyumu da sağlamak gerekiyor. Aslında A grup başarılı olursa, altyapıyla birlikte daha hakikat yola gitmiş olduğumuzu bakılırsaceğiz. İskenderunspor’un fazlaca büyük geçmişi var. Ben bunu sokaklarda görüyorum. İnsanların bir beklentisi var, bunu âlâ gözlemliyorum. Benim için insanların bu türlü heyecanlı olması epeyce değerli.” diye konuştu.

Galatasaray’daki anılarını unutmadığını da lisana getiren Hollandalı futbol adamı, kelamlarını şu biçimde tamamladı.

“Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçı ve bir sene daha sonra Muhteşem Kupa’yı Beşiktaş karşısında kazanmak benim için uygun bir anıydı. Ben misyonu aldığımda kadro fazlaca düşüncedeydi. Yavaş yavaş düzelmeye gitti. Doğal Galatasaray taraftarının kulüp için veremeyeceği hiç bir şey yok. Galatasaray’a olan sevgiyi Türkiye Kupası’nı kazandığımızda sokaklarda gördüm. Kupayı kazandıktan iki hafta daha sonra sokakta Galatasaray formasıyla bir çocuğu topla gördüm. Benim için özel bir anı. Hala o anı fikirlerimin içerisinde. Yani bir kulübün ne kadar sevgi dolu beşerlerle yaşadığını görüyorsun. Orada yaşadıklarım için Galatasaray Kulübüne epey teşekkür ediyorum.”