Galatasaray’ın eski divan konseyi lideri İrfan Aktar, seçime dair açıklamalarda bulundu

tesbih

New member
Galatasaray’ın eski divan konseyi lideri İrfan Aktar, seçime dair açıklamalarda bulundu Galatasaray’da yarın yapılacak seçim öncesi kulübün eski divan heyeti lideri İrfan Aktar, Radyospor’a değerli açıklamalarda bulundu.

“GALATASARAY BÜYÜK BİR AİLEDİR”

Galatasaray’ın birlik ve birliktelikten kopmaması gerektiğini söz eden İrfan Aktar, idareye gelemeyen adayların dayanağının seçim daha sonrasında sürmesi gerektiğini belirterek, “Demokratik bir ortam olduğunu düşünüyorum. 5 adayımız var. Hepsinin de çalıştığı takım arkadaşları bulunuyor. Tüm adaylar seçim için istekli. Projelerini anlatıyorlar. Kıymetli olan seçimin Galatasaray ismine iyi olması. Topluluk en gerçek sonucu verecektir. Seçim bittikten daha sonra da öbür adayların da dayanağına gereksinim var. Galatasaray büyük bir ailedir. Aile bir ortada olmalı ve sorunları bir arada çözmelidir” dedi.

EŞREF HAMAMCIOĞLU HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİ

Aktar, 5 adaylı bir seçim olduğu için oyların bölüneceğini hatırlattı ve daha evvel birlikte çalıştığı Eşref Hamamcıoğlu hakkında şu sözleri kullandı:

“Her adayın kendine bakılırsa bir etrafı var. Eşref Hamamcıoğlu Galatasaray Lisesi mezunu olduğu için muhakkak bir etrafı var. Öbür adayların listesinde de kuvvetli isimler olduğunu düşünüyorum. Oylarda parçalanma olacaktır. Eşref Hamamcıoğlu’nun eğitimi, birikimi ve hizmetleri kendisini daha uygun tanımamıza yardımcı oluyor. İyi bir seçim olmasını temenni ediyorum.”

“YENİ İDARE BANKALAR BİRLİĞİ İLE YAPILAN MUAHEDEYİ GÖZDEN GEÇİRMELİ”

vazifeye yeni gelecek idarenin, önemli handikaplar var ise Bankalar Birliği ile yapılan muahedeyi gözden geçireceğini düşündüğünü söz eden Aktar, “Bankalar Birliği mutabakatı bir ekip kısıtlamalar getiriyor. Yeni idarenin buna alışması lazım. Mevcut idare bu biçimde bir muahede yaptı. Yeni seçilen heyet değerlendirecektir. Diğer değerlendirmeleri var ise bankalarla görüşme yapılabilir diye düşünüyorum. Kulüplerin borçları yüksek. Pandemi sebebiyle de biroldukça gelirden yoksun kaldılar. Eser satışı, tribün geliri üzere gelir kalemleri düştü. bu vakitte banka muahedesi kıymetli. Yeni gelecek idare handikaplar var ise kesinlikle değerlendirecektir” diye konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN GALATASARAY’IN MENFAATİ”

Divan Şurası’nın eski lideri olan Aktar, “Ben kongreyi yöneteceğim için kimseyi desteklemeyeceğim. Tarafsız olmak mecburiyetindeyim. “Şu adayı destekliyorum” deme hakkım yok. Öteki seçimlerde oy kullanırım. Çok adaylı seçimde oylarda bölünme olacak. Seçim günü ne olacağını bakılırsaceğiz. Herkes kendi yolunda ilerliyor. Nakit muhtaçlığını karşılamak için yeni sponsor arayanlar olduğunu biliyorum. Kasa kolaylığı sağlayacak birtakım arkadaşlar da var. Değerli olan Galatasaray’ın menfaati” dedi.

“FATİH TERİM’İN PARANTEZ DIŞINDA TUTULMASI HATA”

4 lider adayı, misyona gelmeleri halinde Fatih Terim ile görüşme yapacağını duyurmuştu. Aktar, Fatih Terim’in parantez haricinde tutulmasının yanılgı olduğuna şu sözlerle dikkati çekti:

“Fatih Terim kiracı değil mesken sahibidir. Bu kulüpte yetişmiş, teknik yönetici olarak şampiyonluklarda imzası var. Avrupa’daki muvaffakiyetlerde da bir daha imzası var, ötürüsıyla Terim ile oturup konuşmak mümkün. Terim, yabancı biri değildir. Farklı teknik adamları düşünenler var ise ona hürmet duyarım. Fatih Terim’i parantez haricinde düşünmek yanılgı olur. Terim’in seveni var, sevmeyeni var. Galatasaray’ın geçmişini de düşünerek Terim, parantez haricinde tutulacak biri değil.”