Gedson Fernandes, adım adım Galatasaray’a

tesbih

New member
Gedson Fernandes, adım adım Galatasaray’a Galatasaray geçen dönemin ikinci yarısında Benfica’dan kiraladığı Gedson Fernandes’i bir daha takımına katmak için Benfica ile temaslarını ağır biçimde sürdürüyor. Portekiz takımının maçlarında fazlaca az forma bahtı bulan 22 yaşındaki oyuncu, Galatasaray’a gitmek istediğini kulüp yöneticilerine ve teknik yönetici Jorge Jesus’a geçen hafta iletti. Birinci etaptaki kiralama isteği kabul görmeyen Sarı-Kırmızılılar, Burak Elmas başkanlığındaki idarenin yeni transfer stratejisi doğrultusunda, Portekizli futbolcuyu bonservisiyle alabilmek ismine vadelere yayılan ödeme planını içeren teklifini Benfica’ya sundu. Buna göre transferin toplam maliyeti kimi bonuslarla bir arada 10 milyon Avro’yu bulacak. Galatasaray, Benfica’ya bu dönem 2 milyon Avro ödemeyi teklif etti. Cim-Bom, 8 milyon Avro’yu bulan bonservis bedelinin kalan kısmını ise 4 yahut 5 taksitle Portekiz kulübüne vermeyi taahhüt etti.

24 AĞUSTOS BEKLEYİŞİ

bir müddetdir devam eden inadı kırılan Benfica, Galatasaray’ın yaptığı son teklifi düşünmek için müddet istedi. Portekiz kulübü, Şampiyonlar Ligi Play-Off çeşidinde 18 ve 24 Ağustos’ta PSV Eindhoven’la kritik iki maça çıkacak. Teknik yönetici Jesus’un bu iki maçta Gedson’un kadroda olması gerektiğini belirtti. Benfica’da süreksiz başkanlık vazifesini üstüne alan Rui Costa’nın ağustos ayının son haftasında Sarı-Kırmızılıların, Gedson konusundaki teklifine cevap vereceği öğrenildi. Portekiz takımıyla dönem başı hazırlık kampına katılan ve idmanlara çıkan 22 yaşındaki oyuncunun fizikî durumunun düzgün düzeyde olduğu öğrenildi. Bu niçinle Galatasaray, Benfica ile uzlaşma sağlarsa Fernandes’in ay sonu gruba katılmasında bir sakınca görmüyor. Kulüpler anlaşırsa, Sarı-Kırmızılıların, 5 yıllık kontrat imzalayacağı Gedson Fernandes’in hür kalma bedelini 25-30 milyon Avro düzeyinde tutacağı öğrenildi.