Gençlerbirliği’nin yeni lideri Mehmet Niyazi Akdaş, açıklamalarda bulundu

tesbih

New member
Gençlerbirliği’nin yeni lideri Mehmet Niyazi Akdaş, açıklamalarda bulundu Gençlerbirliği Kulübü’nün yeni lideri Mehmet Niyazi Akdaş, kulüpte kurumsallaşmayı temin etmeyi amaçladıklarını ve şeffaf olacaklarını söylemiş oldu. İlhan Cavcav Tesisleri’nde açıklamalarda bulunan Akdaş, öncelikli gayelerinin mali tabloyu düzeltmek olduğunu vurguladı.

“Bu kulüp kurumsal değil.” diyen Akdaş, “Rahmetli İlhan ağabeyin vaktinden beri kişisel biçimde yönetilmiş bir kulüp. Kurumsallaşmayı temin etmeyi planlıyoruz. Buna ilaveten kulüp şeffaf değil. Kime ne borcu var, kimden ne kadar para alıyor? Aşikâr değil. Kime ne kadar ödeme yapılıyor, hangi menajerle çalışıyor, hangi menajere ne kadar veriliyor? Bunlar muamma, kimse bilmiyor. Kapalı kapılar ardında transferler yapılıyor. Şeffaf olacağız, bu kaide.” sözlerini kullandı.

“NE KADAR BORÇ OLDUĞUNU BİLMİYORUZ”

Akdaş, genel şurada borçlanma yetkisi aldıklarını hatırlatarak, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

“Bazı arkadaşlarım buna itiraz etti fakat birinci etapta görünen futbolculara 40 milyon lira borç var. Herbiçimde arkadaşlar 40 milyon lira borcu benim cebimden ödememi beklemiyor. Onun için kredi alıp bu borçları temizleyip, transfer yasağı yememeye çalışacağız. daha sonrasında aldığımız katkılarla bu borcu kapatacağız. Birinci gayemiz borcu kısmen azaltmak. Yaklaşık 45 milyon olan vergi borcunu erteleyip, senelera yayıp önümüze bakacağız.”

“Kulübün toplam borcu ne kadar?” sorusuna Akdaş, “Ben baktığımda 130 milyon lira üzereydi, artık bir sürü icra geliyor. Tam olarak ne kadar olduğunu bilmiyorum, çalışıyoruz. 130 milyon lira borç başta var, üstü var…” cevabını verdi.

Akdaş, “Bizim birinci gayemiz, gelecek yıl haziranda yapılacak olağan kongreye daha düzgün bir mali tabloyla çıkabilmek. Bu ortada Üstün Lig’e çıkabilirsek epeyce yeterli olur ancak çıkamazsak sonraki sene çıkarız. Ancak bu borçla nasıl transfer yapacaksınız, her an transfer yasağı gelebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

“HOCANIN HIZI DÜMDÜZ, DUVAR GİBİ”

Mukavelesi biten teknik yönetici Özcan Bizati ile görüşme gerçekleştirdiklerini aktaran Mehmet Niyazi Akdaş, şunları söylemiş oldu:

“Özcan Bizati hoca, İngilizvari bir sistem öneriyor. Bizim burada bu sistem çalışır mı çalışmaz mı bilmiyorum. Türkiye’de şimdi tüm kulüpler sık sık antrenör değiştiriyor. Sık sık antrenör değiştirdiğiniz vakit bu sisteme uymaz. İngiltere’de bir antrenör 25 yıl çalıştığında, orada bu sistem çalışır. Özcan hoca ’16, 17, 18, 19 yaş altı, hepsi bana bağlı olsun, oraya farklı ayrı hocalar koyalım’ diyor. Yarın Özcan Bizati ile yolları ayırırsak ne olacak? Hepsi tepetaklak olacak. Özcan Bizati hoca sevdiğimiz bir hoca, kardeşimiz.

Bence bir tek eksiği var; heyecan yok. Ben şahsen kendim olsam, orada mağlup olduğumuzda galip geldiğimizde farklı bir tepki gösteririm. Özcan hoca dümdüz, hız duvar üzere. Kendisine söylemiş oldum, ondan söylüyorum. Yoksa natürel ki ortasından heyecan duyuyordur.”

“YARDIM ETMEYEN VEKİLİ ŞİKAYET EDECEĞİM”

Altyapıya değer vereceklerini ve takım yapılanmasında genç futbolculara yük vereceklerini söyleyen Akdaş, Rumen futbolcu Bogdan Stancu ile bir dönem daha devam etmesi için görüştüklerini belirtti. “Gerçek menajerleriyle konuşmaya çalışıyoruz.” diyen Akdaş, yardım kampanyasıyla ilgili ise şunları kaydetti:

“Genel konseyde da söylemiştim; yardım kampanyasından ben o kadar fazla bir şey beklemiyorum ancak Gençlerbirliği’ne olan Ankaralıların sevdası artar. O bakımdan yardım kampanyasını sahiden önemsiyorum. Ankaralı varlıklı iş insanları var, onlarla konuşacağım. Odalar birliği, sanayi odası, ATO var. Onlarla konuşacağım, yardım almaya çalışacağım. Gençlerbirliği Ankara’nın markası. Gençlerbirliği taraftarıyla kaliteli bir kulüp. Maalesef Muhteşem Lig’de başşehirden grup yok. Ankara’ya hiç yakışmıyor. Yalnızca Gençlerbirliği ve Ankaragücü değil, Hacettepe, Mamak FK, Ankaraspor küme düştü. Ankara milletvekillerini de biraz sahip çıkmaya çağıracağım. Genel konseyde söylemiş oldum; yardım etmeyen milletvekilini taraftara şikayet edeceğim.”,

“İLHAN CAVCAV İLE İDEOLOJİM FARKLI”

Gençlerbirliği Kulübü’nün onursal lideri merhum İlhan Cavcav ile ideolojilerinin farklı olduğuna değinen Akdaş, “Rahmetli İlhan ağabeyin ideolojisi, ‘küçük olsun benim olsun’. halbuki benim ideolojim büsbütün farklı. Ben küçük olayım, taraftar büyük olsun. Ne kadar fazlaca taraftar sayım olursa, bu kent o kadar sahiplenir. Stada bakıyorsun en çok 500-600 kişi geliyor. O stadın dolması lazım.” diye konuştu.

Akdaş, kulüpteki evvelariyle ilgili soruyu “Para, gelen icraları ödemek, transfer yasağı yememek. O da olabilir lakin daha sonra kaldırmak için epeyce uğraşmak lazım. O bakımdan yasağı yemeden pazarlıklarla en aza indirerek o borçları ödemek.” halinde yanıtladı.

Birfazlaca sivil toplum kuruluşunda yöneticilik yaptığına işaret eden Akdaş, “Hepsinde muvaffak oldum. Burada da amacım başarılı olmak. aslına bakarsan gelecek kongreye düzgün bir mali tabloyla başarılı bir biçimde çıkmazsak bırakırım. Demek ki ‘Ben bu işi beceremiyorum’ der bırakırım. İnşallah mali tetkiklerde daha fazla borç çıkmaz. Ondan da şüpheliyim, çıkabilir de. Belediyemize gideceğiz, ilçe belediyelerine gideceğiz, yeni projeler yapacağız, uğraşacağız.” sözlerini kullandı.

“DİSİPLİN VE DEMOKRASİ İÇİN ÇABALAYACAĞIM”

Mehmet Niyazi Akdaş, Cavcav ailesinden daha sonra vazifeye gelmesiyle ilgili ise şu biçimde konuştu:

“İlhan ağabeyden daha sonra nazaranvi devralmış olsaydım fazlaca daha rahattı, bu biçimde büyük borçların altına girilmezdi. Zira yorganıma bakılırsa ayağımı uzatırdım. Fazla borç sevmem, şirketlerde de sevmem. Borcum var mı? Var lakin ödeyebilecek kadarını alırım, fazlasını almam. 44 yıllık Cavcav ailesinin idaresi kulüpte artık bitmiş oldu. Onlar da bir taraftar olarak Gençlerbirliği’ni takip edecek. Aileden de telefon aldım. Hem Cavcav’ın eşi Nazan Hanım’dan tıpkı vakitte oğlu Başkan Bey’den, tebrik ettiler. ‘Ailemiz için fazlaca olumlu şeyler söylemiş oldun’ dediler. Ben hengame adamı değilim. Birlik birliktelik her şeyin tahlilidir.”

El birliğiyle bu süreci atlatacaklarına inandığını lisana getiren Akdaş, “Benden kimse bu paranın hepsini ödememi beklemesin. El birliğiyle kesim modül daima birlikte arkadaşlarımla birlikte bunun üstesinden geleceğiz. Biz bu mali yapıyı düzeltmezsek bu biçimde kulüp Eskişehirspor, Karabükspor üzere istenmeyen yerlere masraf.” halinde görüş belirtti.

Başşehir grubunun yeni lideri Akdaş, kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Ben bu borcun üstüne tekrar bu biçimde borçlanma yaparsam, borç 300-400 milyon liraya çıkar. bu biçimde ödenmeyecek hale gelir. Şu an avroya çevirdiğinizde 12-13 milyon avro borç görünüyor. Bu aslında epey büyük para değil fakat haydi öde deyince büyük para. Bunun 40 milyonu vergi borcu. Onu da ertelemeye koyarsanız, 8-9 milyon avro borç kalıyor. Birden ödenecek bir tablo değil fakat vakit içine yayılabilecek bir tablo. Vakit içine akıllı davranıp yayabilirsek, tasarruflu davranabilirsek, bu biçimde çözeriz üzere geliyor. Gençlerbirliği cumhuriyetimizin tarihiyle eş bedel bir kulüp. Düzgün yönetilmiş, disiplinli, demokratik bir kulüp bırakma uğraşında olacağım.”