Gençlik ve Spor Bakanlığı 1575 işçi alımı ne vakit? GSB işçi alımı kontenjan ve branş dağılımı

KesikÇayır

New member
Gençlik ve Spor Bakanlığı 1575 işçi alımı ne vakit? GSB işçi alımı kontenjan ve branş dağılımı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan 1575 yeni işçi alımı muştusu geldi.

Bakan Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na 2022 yılında sözleşmeli 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 gençlik çalışanı ve 652 yurt idare işçisi olmak üzere 1575 işçi alınacağını duyurdu.

Bu duyurunun akabinde müracaatta bulunmak isteyen adaylar, Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımının ne vakit başlayacağını ve müracaat kaidelerini araştırmaya başladı.

Pekala Gençlik ve Spor Bakanlığı 1575 işçi alımı müracaatları ne vakit başlıyor? Gençlik ve Spor Bakanlığı işçi alımı müracaat koşulları neler? İşte 2022 Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) işçi alımı müracaat koşulları ve takım dağılımı…

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI AÇIKLAMASI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022 yılında 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 gençlik çalışanı ve 652 yurt idare çalışanı alacakları muştusu verdi.

Bakan Kasapoğlu yaptığı açıklamada, bakanlık olarak gençlerle direkt irtibata epeyce kıymet verdiklerini belirterek, ”İşte bugün de uzun vakitten bu yana çalışmalarını yürüttüğümüz, Gençlik ve Spor Bakanlığı ailemizi daha da büyütecek, bizi güçlendirecek, hizmet kalitemizi daha da yükseltmemizi sağlayacak hoş bir haberi sizlerle paylaşacağım.” dedi.

Bakan Kasapoğlu, kelamlarını şöyleki sürdürdü:

”Gururla söz etmek isterim ki sporda tesisleşme ihtilalini gerçekleştirdik. Ülkenin her köşesini pırıl pırıl çağdaş tesislerle donattık. Stadyumlarımız, kapalı spor salonlarımız, havuzlarımız, atletizm pistlerimiz, gençlik merkezlerimiz, branşlara özel salonlarımız bugün Türk sporuna ve tüm vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Son senelerda sporda dünya çapında bizi gururlandıran muvaffakiyetlerin temelinde bu tesisleşme atılımı yatıyor. Tesisler arttıkça, kolay ulaşılabilir gayetve spor vatandaşlarımızın hayatının birer kesimi haline geldikçe sportmen sayımız da arttı. Bugün lisanslı toplam sportmen sayımız 10 milyon 702 bin. Avrupa’daki bir hayli ülkenin nüfusundan daha fazla lisanslı atletimiz var. İşte tesisiyle, planlamasıyla, sportmen sayısıyla bu gerçek bir spor ihtilalidir.”

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI NE VAKİT, MÜRACAAT KAİDELERİ NELER?

Bakan Kasapoğlu, işçi alımına ait asılları ve müracaat sürecini ise şöyleki anlattı:

”Spor Uzmanı durumları için; yükseköğretim kurumlarının en az lisans seviyesinde ilgili küme için belirlenmiş kısımlardan mezun olmak…

Gençlik Çalışanı durumları için yükseköğretim kurumlarının en az lisans seviyesinde ilgili küme için belirlenmiş kısımlardan mezun olmak. Ek olarak 5. Küme için Bakanlığımızca verilen gençlik liderliği sertifikasına sahip olmak…

Psikolog durumları için; yükseköğretim kurumlarının en az lisans seviyesinde eğitim veren psikoloji kısımlarından mezun olmak…

Yurt idare çalışanı durumları için yükseköğretim kurumlarının en az lisans seviyesinde ilgili küme için belirlenmiş kısımlardan mezun olmak…

Bu kurallara haiz adaylar müracaatlarını 24 Ocak – 28 Ocak tarihleri içinde e-Devlet üzerinden Meslek Kapısı adresi üzerinden yapabilecekler. Altını çizmek isterim ki Meslek Kapısı üzerinden yapılmayan hiç bir müracaat dikkate alınmayacak.”