GENEL BAŞKAN GEYLAN ESKİŞEHİR VE BİLECİK’TE BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNDU.

Barcali

Active member
GENEL BAŞKAN GEYLAN ESKİŞEHİR VE BİLECİK’TE BİR DİZİ ZİYARETLERDE BULUNDU.
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun, 30.03.2021 tarihinde Eskişehir ve Bilecik’te bir dizi etkinlikte bulundu. İlk olarak Osmangazi Üniversitesi’nde basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Geylan, salgında eğitim gündemini değerlendirdi. Basın toplantısında Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Haydar Urfalı, Eskişehir 2 No’lu Şube Başkanı Gürol Yer, şube yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Basın toplantısında bir konuşma yapan Geylan, bir yılı aşkın süredir salgının hayatın her alanını olumsuz etkilediğini söyledi. Geylan, öğrencileri okullarıyla buluşturmak için herkesin sorumluluk üstlenip Kovid-19 tedbirlerine uyması gerektiğini belirtti. Türkiye ve insanlık âleminin salgından kurtulması, hayatın normal akışına dönmesi temennisinde bulunan Geylan şöyle konuştu: “Şu an üniversite yerleşkesindeyiz, öğrencimiz yok, öğrencisiz üniversitenin de tadı yok. En büyük temennimiz çalışanların öğrencilerle, öğrencilerin ise okullarıyla bir an önce buluşabilmesi. Bir süredir vaka, ağır hasta ve vefat sayıları düşme eğilimi göstermiş, bu duruma sevinmiş ve umutlanmıştık. Ancak yaklaşık 3 haftadır yeniden hem vaka hem de vefat sayılarında hepimizi endişeye sevk eden artışlar söz konusu. Özellikle son bir haftadır neredeyse günlük 30 binin üzerinde seyreden bir vaka sayısı var. Bilim Kurulunun tavsiye ve telkinleri üzerine Bakanlar Kurulu dün itibarıyla yeniden bazı kısıtlama karalarını hayata geçirdi.” Geylan, salgınla mücadele kapsamında bir süre önce yerinde karar uygulamasına geçildiğini hatırlatarak, “İl Hıfzıssıhha kurulları, illerin vaka sayılarına göre kararlar alabiliyor. Ancak 58 il, bu ülke nüfusunun yüzde 80'ine tekabül ediyor. Bu durum çok üzücü. Başta Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu olmak üzere yetkili kurulların ortaya koyduğu tedbir ve kurallara tam riayet gösterirsek bu musibetten kurtulacağız. Buradan bütün topluma çağrıda bulunuyorum, her şey bir yana, çocuklarımızı, öğrencilerimizi, okullarıyla buluşturabilmek için bile herkesin sorumluluk üstlenip, kurallara uyması gerekiyor.” dedi. Eğitim bilimcilerin araştırmasına göre 3 aylık öğrenme kaybının telafisinin ancak 2 yılda gerçekleşeceğine işaret eden Geylan, “Geride bıraktığımız 1 yılın büyük bölümünde okullarımızı kapatmak durumunda kaldık. Bu ne demektir? Önümüzdeki belki de 3-5 yılda çocuklarımızın maruz kaldığı öğrenme kayıplarının telafisi için gayret ortaya koyacağız demektir. Her şey bir yana sadece çocuklarımızın öğrenme kayıplarına engel olmak için bile kurallara toplumca uymamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı. KPDK toplantısı hakkında önemli açıklamalarda da bulunan Genel Başkan Talip Geylan, kamuda çözüm bekleyen birçok konuya değindi. Geylan, Sözleşmeli personele kadro, kamu çalışanlarına ek zam, 3600 ek gösterge düzenlemesinin hayata geçirilmesi, mülakat sisteminin sona erdirilmesi, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin talepleri ve kamu çalışanlarına bayram ikramiyesi verilmesi gibi konulara ilişkin görüşlerini bildirdi. Geylan, basın toplantısının ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinin bahçesine 5 Nisan 2018’de üniversitede öldürülen Fatih Özmutlu, Mikail Yalçın, Serdar Çağlar ile Yasir Armağan anısına fidan dikti. Genel Başkan Geylan, Anadolu Üniversitesi İşyeri Temsilciği’nin açılışını yaptı. “Üniversitede Türk Eğitim Sen’i yetkili kılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diyen Geylan, Üniversite Rektör Vekili Prof. Dr. Betül Demirci’yi de ziyaret etti. Genel Başkan temasları kapsamında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir’i de ziyaret etti. Genel Başkan Talip Geylan’a, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun, Eskişehir Şube Başkanı Gürol Yer ve Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel de eşlik etti. Geylan, üniversite ziyaretinde üyelerimizle görüş alışverişinde de bulundu. Geylan’ın bir sonraki adresi Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğüydü. Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol’u ziyaret eden Geylan, daha sonra bürolarda çalışanlar ile bir araya gelerek, onların sorun ve beklentileri hakkında istişarede bulundu. Genel Başkan Geylan, son olarak Bilecik dönüşü Eskişehir 1 ve 2 No’lu şube yönetim kurulu üyeleri ile akşam bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Eskişehir ve Bilecik temasları kapsamında TÜRKAV Şube Başkanı Hasan Sezer’i de ziyaret etti.

turkegitimsen.org.tr adresinden alıntılanmıştır. Haberin kaynağı için siteyi ziyaret ediniz.