Getafe, Okay Yokuşlu’yu basına tanıttı

tesbih

New member
Getafe, Okay Yokuşlu’yu basına tanıttı Getafe, mili futbolcu Okay Yokuşlu’yu basına tanıtırken yıldız oyuncu değerli açıklamalarda bulundu.

Ulusal futbolcu yaptığı açıklamada, “Buraya gelmekten epey mutluyum. Düzgün bir aile ortamı buldum. Elimden gelenin en düzgününü vermeye çalışacağım” derken, Getafe’nin kaliteli ve kuvvetli bir kadro olduğunu, teknik yönetici Quique Sanchez Flores’in de kendisine güvendiğini aktardı.

Ahenk sürecinde bir zorluk yaşamayacağını, 15 yıldır tanıdığı ve ulusal gruptan da arkadaşı Enes Ünal’ın burada bulunmasının kendisi için avantaj olduğunu söz eden Okay, “Ben her vakit çalışan, hazır olmak isteyen bir futbolcuyum. Bu dönem az müddet almam, kâfi maç oynamamam olağan ki hoşuma giden bir şey değil. Lakin Getafe’yi yeni bir başlangıç olarak görüyorum. Çabayı, rekabeti, kadroya yardımcı olmayı seven biriyim. Ruhsal ve fizikî olarak hazırım” halinde konuştu.

Okay, teknik yönetici Flores ile birinci görüşmesiyle ilgili olarak, “Bana güvendiğini söylemiş oldu. Bu benim için fazlaca değerli. Kadroya yardımcı olmak için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bir gündür buradayım ancak oyuncuları uzun vakittir tanıyorum ve adaptasyon sorunu olacağını sanmıyorum” açıklamasında bulundu.

“BENİM İÇİN GELECEĞİ OLAN BİR TRANSFER”

Oynayacağı maç sayısı üzere birtakım kriterleri yerine getirmesi koşuluyla Getafe’nin dönem sonu satın alma opsiyonunu aldığını hatırlatan Okay, “Bu dönemlik da olsa benim için geleceği olan bir transfer. Gelecek dönem da burada olmak hoşuma gider” sözlerini kullandı.

“Değişiklik vakti geldiğine karar vermiştim ve Getafe epey yeterli bir opsiyondu” diyen Okay, A Ulusal Grup’taki geleceğiyle ilgili ise şunları söylemiş oldu:

“Milli Ekip’te herkes olmak ister. Hocamızın verdiği karara hürmet duyarım. Bu sene gereğince maç sayısına ulaşamadım ve birtakım faktörler de oldu. kimi vakit gidişatı değiştirmek için değişiklikler yapmak gerekir ve ben de bunu yaptım. Daha fazla maç oynayıp, hedeflediğim şeyleri yapmak için uygun bir seçenek. Ulusal Kadro ile Dünya Kupası’nda bir arada olmak istiyorum.”

ENES ÜNAL YARDIM EDECEK

Getafe’de birinci idmanına çıkan Okay, yeni kadro arkadaşları, teknik yönetici Flores ve öteki teknik heyetle tanıştı.

İki dönemdir bu grupta forma giyen Enes Ünal’ın, Getafe’ye en kısa vakitte ahenk sağlamasında Okay’a yardımcı olması bekleniyor.

Getafe, dönem sonunda Okay’ın satın alma opsiyonunu kullanımı halinde Celta Vigo’ya 3 milyon Euro ödeyecek.

FORMA TALİHİ BULAMIYORDU

Celta Vigo’ya 2018 yazında Trabzonspor’dan transfer olan Okay, geçen dönem İngiltere’nin West Bromwich Albion grubunda kiralık olarak oynamıştı.

Bu dönem Celta Vigo’da Arjantinli teknik yönetici Eduardo Coudet tarafınca epeyce az talih verilen 27 yaşındaki Okay, yalnızca 1 maçta birinci 11’de forma giyip, 7 müsabakada da yedekten oyuna girerken, toplamda 133 dakika alanda kaldı.

Okay, İbrahim Kaş (2008-2009) ve Enes Ünal’dan (2020-) daha sonra Getafe’nin transfer ettiği 3. Türk futbolcu oldu.

Ligde kalma gayreti veren Getafe, geride kalan 22 haftada 22 puanla 16. sırada yer alıyor.