Göç Yönetimi KPSS kuralsız işçi alımı: Müracaat ekranı ve koşulları 2021

KesikÇayır

New member
Göç Yönetimi KPSS kuralsız işçi alımı: Müracaat ekranı ve koşulları 2021 Göç Yönetimi Genel Müdürlüğü, KPSS kaidesi aranmaksızın 10 kontratlı bilişim işçisi alım ilanı yayımladı.

Kelam konusu ilanda müracaat kaideleri ve müracaat formuna ait tüm ayrıntılar belirtildi. Müracaat değerlendirmelerinin akabinde Göç Yönetimi Genel Müdürlüğü, adayları imtihana çağıracak.

İlana müracaatta bulunmak isteyen adaylar, işe alım kurallarını ve bilgileri merak ediyor. Göç Yönetimi işçi alımı başvurusu nasıl ve nereden yapılır? Göç Yönetimi işçi alımı kuralları nelerdir? araştırılıyor.

İşte müracaat ekranı ve ayrıntılar…

GÖÇ YÖNETİMİ İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU 2021

Göç Yönetimi Genel Müdürlüğü kontratlı bilişim işçisi alımı müracaatları, 26 Temmuz 2021 tarihi yani bugün itibariyle alınmaya başladı.

Adaylar, müracaat süreçlerini 1 Ağustos 2021 tarihi saat 23:59:59’a kadar Meslek Kapısı Kamu İşe Alım Platformu internet sitesi üzerinden elektronik ortamda yapabilecek. Posta yolu yahut şahsen yapılacak müracaatlar kabul edilmeyecektir.

MÜRACAAT EKRANI

GÖÇ YÖNETİMİ KONTRATLI BİLİŞİM ÇALIŞANI ALIMI KURALLARI

Genel koşullar şöyle;

1. Adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci hususunda belirtilen kaideleri taşıması gerekir.

2. Adayın; Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve sanayi mühendisliği kısımlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt haricindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olması gerekir.

3. 2’nci unsurda belirtilenler haricinde kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik kısımlarından, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren kısımları ile istatistik, matematik ve fizik kısımlarından ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt haricindeki yükseköğretim kurumlarından mezun olunması gerekir. (Bu kısımda belirtilen kısım mezunları, aylık brüt kontrat fiyat tavanının iki katı için müracaatta bulunabilir.)

4. Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin idaresi konusunda yahut büyük ölçekli ağ sistemlerinin heyetimi ve idaresi konusunda fiyat tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki deneyime sahip olması gerekir.

5. Bilgisayar etraf ünitelerinin donanımı ve kurulan ağ idaresi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları şartıyla güncel programlama lisanlarından en az ikisini bildiğini belgelemesi gerekir.

GÖÇ YÖNETİMİ KONTRATLI BİLİŞİM İŞÇİ ALIMI İMTİHANI NE VAKİT?

Göç Yönetimi işçi alımı müracaatları belirtildiktan daha sonra adaylar, yazılı imtihana girecek. Yazılı imtihan, 17 Ağustos 2021 Salı Günü İçişleri Bakanlığı Göç Yönetimi Genel Müdürlüğü (Çamlıca Mah. 122.Cadde No:4 Yenimahalle/ANKARA) adresinde gerçekleştirilecek.

İmtihan saati, yazılı imtihana girmeye hak kazanan aday listesi ile beraber internet sitesinden duyurulacak. Kelamlı imtihan ise 26-27 Ağustos 2021 tarihlerinde İçişleri Bakanlığı Göç Yönetimi Genel Müdürlüğü (Çamlıca Mah. 122.Cadde No:4 Yenimahalle/ANKARA) adresinde uygulanacak.

Ayrıyeten adaylar, imtihanlarına ait detaylarıne Meslek Kapısı üzerinden ulaşabileceklerdir.

GÖÇ YÖNETİMİ İŞÇİ ALIMI SONUÇLARI

Müracaatların değerlendirmesi kararında genel ve özel kuralları sağlayan adaylardan, KPSS puanının yüzde yetmişi ile yabancı lisan puanının yüzde otuzunun toplamı temel alınarak yapılacak sıralamaya nazaran en yüksek puanlıdan başlanarak her bir unvan için en çok on katı aday yazılı imtihana davet edilecek. Bu sıralamaya göre son sırada birebir puana sahip birden çok adayın bulunması durumunda, bu adayların tamamı imtihana alınacak.

Yazılı imtihana girmeye hak kazanan adayların listesi internet sitesinden 9 Ağustos 2021 tarihinde duyurulacak. Ayrıyeten adaylar imtihanlarına ait detaylarıne Meslek Kapısı üzerinden öğrenebilecektir.