GSB işçi alımı müracaat ne vakit? GSB spor uzmanı, psikolog, gençlik çalışanı ve yurt işçisi müracaat kuralları neler?

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
GSB işçi alımı müracaat ne vakit? GSB spor uzmanı, psikolog, gençlik çalışanı ve yurt işçisi müracaat kuralları neler? Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2022 yılında GSB işçi alımı gerçekleştirileceğini duyurdu. GSB tarafınca kontratlı 373 spor uzmanı, 50 psikolog, 500 gençlik çalışanı ve 652 yurt idare işçisi alımı yapılacak. GSB işçi alımı başvurusu 24 Ocak-28 Ocak tarihleri içinde olacak.

GSB yeni yılın birinci ayı itibariyle başlayacak müracaatlar sonucunda binlerce kişinin istihdam edileceği duyurusunu paylaştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, toplumsal medya hesabı Instagram üzerinden yaptığı canlı yayında 2022 yılında bakanlığa bin 575 işçi alınacağı duyuruldu.

GSB İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NE VAKİT?

GSB işçi alımı hakkında ayrıntıları paylaşan Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Başvurular 24 Ocak-28 Ocak tarihleri içinde e-Devlet üzerinden Meslek Kapısı adresi üzerinden yapabilecekler. Altını çizmek isterim ki Meslek Kapısı üzerinden yapılmayan hiç bir müracaat dikkate alınmayacak.” dedi.

Yurt İdare İşçisi müracaatları 31 Ocak 2022 – 04 Şubat 2022 tarihleri içinde, Gençlik Çalışanı, Spor Uzmanı ve Psikolog 24-28 Ocak 2022 tarihleri içinde gerçekleşecektir.

KONTRATLI SPOR UZMANI, GENÇLİK ÇALIŞANI VE PSİKOLOG ALIMI MÜRACAAT KILAVUZU

KONTRATLI YURT İDARE ÇALIŞANI ALIMI MÜRACAAT KILAVUZU

KONTRATLI SPOR UZMANI, GENÇLİK ÇALIŞANI VE PSİKOLOG MÜRACAAT KAİDELERİ NELER?

1) Spor Uzmanı konumları için;

a) Yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde ilgili küme için belirlenmiş kısımlardan mezun olmak.

2) Gençlik Çalışanı durumları için;

a) Yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde ilgili küme için belirlenmiş kısımlardan mezun olmak.

b) Gençlik Çalışanı durumu 5. Küme için Bakanlığımızca verilen gençlik liderliği sertifikasına sahip olmak.

3) Psikolog durumları için;

a) Yükseköğretim kurumlarının en az lisans seviyesinde eğitim veren psikoloji kısımlarından mezun olmak.

– Adayların müracaatın son günü prestijiyle aranan kurallara haiz olması gerekmektedir.

– Adayların tahsil seviyelerinin müracaat yapılacak duruma ve kümeye uygun olması gerekmektedir.

– Kontratlı İşçi Çalıştırılmasına Ait Temellerin Ek 1 inci unsurunda istisna edilenler hariç olmak üzere, mukavelenin feshi sebebiyle bakılırsavinden ayrılanlardan kontratlarının fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu konunun daha sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi kontratları iptal edilecektir.

– Müracaat esnasında beyan edilen bilgilere dair evraklar ile öteki dokümanlar yerleştirilmeye hak kazanan adaylar tarafınca atama sürecinde ilgili üniteye teslim edilecektir.

YURT ÇALIŞANI MÜRACAAT KURALLARI NELER?

1) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci unsurunun birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

2) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

3) Yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde ilgili küme için belirlenmiş kısımlardan mezun olmak.

4) 2020 yılı KPSS (B) kümesi KPSSP3 puan cinsinden en az 60 (altmış) puan almış olmak,

5) Müracaat tarihinin son günü prestijiyle 18 yaşını tamamlamış olmak,

6) Müracaat tarihinin son günü prestijiyle 65 yaşından büyük olmamak,

7) Toplumsal Güvenlik Kurumundan emeklilik aylığı almamak, (Dul ve yetim aylığı hariç)

8) vazifesini devamlı yapmaya pürüz hastalığı bulunmamak,

9) Tam vakitli çalışmaya pürüz durumu bulunmamak,

10) Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak,

– Adayların müracaatın son günü prestijiyle aranan koşullara haiz olması gerekmektedir.

– Adayların tahsil seviyelerinin ve cinsiyetlerinin müracaat yapılacak duruma ve kümeye uygun olması gerekmektedir.

– Kontratlı İşçi Çalıştırılmasına Ait Asılların Ek 1 inci hususunda istisna edilenler hariç olmak üzere, kontratın feshi sebebiyle nazaranvinden ayrılanlardan mukavelelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu konunun daha sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi mukaveleleri iptal edilecektir.

– Müracaat esnasında beyan edilen bilgilere dair dokümanlar ile öteki dokümanlar yerleştirilmeye hak kazanan adaylar tarafınca atama sürecinde ilgili üniteye teslim edilecektir