Gümüş Patenler Bayan Buz Hokeyi Grubu oyuncuları, tabuları yıkmak istiyor

KesikÇayır

New member
Gümüş Patenler Bayan Buz Hokeyi Grubu oyuncuları, tabuları yıkmak istiyor Dünyada bilhassa Kuzey Amerika ile Kuzey Avrupa’da en hayli ilgi bakılırsan sporlar içinde yer alan buz hokeyi, son senelerda Türkiye’de de popülaritesini artırdı. Atletlerin 40 kilometre sürate ulaştığı buz hokeyinde, ”pak” ismi verilen diskin suratı sert şutlarda 160 kilometreye kadar çıkıyor.

Türkiye’de İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli ve Erzurum’da oynanan buz hokeyinin, önümüzdeki devirde yapılacak yeni tesislerle daha da gelişmesi ve daha büyük kitlelere yayılması bekleniyor.

Gümüş Patenler Bayan Buz Hokeyi Ekibi oyuncuları, tabuları yıkmak istiyor – Foto Galeri

“BUZ HOKEYİ ERKEK SPORU” TABUSUNU YIKMAK İSTİYORLAR

2006’da 7 kulüple kurulan Buz Hokeyi Bayanlar Ligi’nde şu an 9 kadro bulunuyor. 3 yıl evvel kurulan Gümüş Patenler Bayan Buz Hokeyi Ekibi ise ligde 12 puanla 6. sırada yer alıyor.

Ankara’da çalışmalarını sürdüren Gümüş Patenler Bayan Buz Hokeyi Kadrosu atletleri, “buz hokeyi erkek sporu, bayanlar için güç bir spor” tabularını yıkmak istiyor.

“TÜRKİYE’DE YAPILDIĞINDAN HABERİ OLMAYANLAR VAR”

Gümüş Patenler Bayan Buz Hokeyi Kadrosu atletlerinden 27 yaşındaki Damla Arıncı, şu an bir kolejde buz pateni öğretmenliği yaptığını, beraberinde kendisinin de buz hokeyi oynamaya devam ettiğini söylemiş oldu.

Geçen dönem minik ve yıldız ekiplerinde antrenörlük de yaptığını anlatan Arıncı, “Buz hokeyi Türkiye’de çabucak hemen gelişmemiş bir spor kolu. Bu sporun Türkiye’de yapıldığından haberi bile olmayan bir sürü insan var. Bir bayan olarak, ‘Buz hokeyi mi oynuyorsun? Bayanlar için sert bir spor değil mi? üzere reaksiyonlar tabi ki alıyorum lakin asla bu biçimde olduğunu düşünmüyorum. Bayanlar her sporu yapabilir.” diye konuştu.

BUZ HOKEYİ İLE ABLASI SAYESİNDE TANIŞTI

Buz hokeyi ile lisedeyken üniversitede okuyan ablası yardımıyla tanıştığını lisana getiren Arıncı, şu biçimde devam etti:

“Ablam hakem oldu, ben hala oyunculuğa devam ediyorum ve epeyce da memnunum. Âlâ ki hayatıma buz hokeyi girmiş. aslına bakarsan üniversitede spordan bağımsız bir kısım okumama karşın kendi mesleğini yapmıyorum. Ya antrenörlük yapıyorum ya da buz pateni öğretmenliği yapıyorum. Buz hokeyi, o kadar ömrümün merkezinde bir spor.”

“BİZİ BİR DE EKİPMANLA GÖR DİYORUZ”

Sportmen Başak Demirkol da 2005’ten beri buz hokeyi oynadığını belirterek, 2011’den beri de ulusal grupta yer aldığını söylemiş oldu.

hem de bir savunma sanayi şirketinde sanayi mühendisi olarak da çalışan Demirkol, iş hayatıyla sıkıntı olsa da bir daha de buz hokeyini aksatmadığını tabir etti.

Türkiye’de bilhassa buz hokeyi üzere “erkek sporu” olarak algılanan bir sporu bayanların yaptığını duyanların şaşırdığını anlatan Demirkol, “Özellikle ekipmansız gördüklerinde, ‘Sen nasıl oynuyorsun, bu sporu yapmak için o kadar büyük cüsseye sahip değilsin’ diyorlar. ‘Bizi bir de ekipmanla gör’ diyoruz.” dedi.

“BUZ HOKEYİ, MUTLAKA BAYAN SPORU”

Demirkol, buz hokeyinin yalnızca kaslı olmaktan ibaret bir spor olmadığını, sürat, istikrar, sopa tekniği, kayış tekniği, en değerlisi de taktik, stratejiler ve grup ruhunu içeren bir spor olduğunu vurguladı.

“Buz hokeyi katiyen bayan sporu.” diyen Demirkol, şöyleki konuştu:

“Ayrıca bilhassa bayanların yapması gereken bir spor. Zira grup sporu. Aslında ‘kadın hanımın yurdudur’u burada fazlaca hoş nazaranbiliyoruz. Gümüş Patenler Bayan Ekibi olarak aslına bakarsanız en önemsediğimiz şey burada huzur ve aile ortamı olması. Burada kız kardeş ortamı var. Kimisi şirketini taşıyor, kimisi konutunu taşıyor, kimisi aşk acısı yaşıyor yani ömrümüzde rastgele sorun yaşadığımızda her mevzuda birbirimize takviye oluyoruz. Bilhassa de ulusal gruplarda madalya alıp, üst kümeye çıkıldığı anlar fazlaca hoş ve fazlaca heyecanlı oluyor.”

“BİRKAÇ YILDIR BAYANLARIN İLGİSİ BAYAĞI ARTTI”

Ekip antrenörü Alper Solak, 1999’dan beri buz hokeyi topluluğunun içerisinde olduğunu lisana getirdi.

Birkaç yıldır bayanların bu spora ilgisinin baya arttığına işaret eden Solak, “Aslında Gençlik ve Spor Bakanlığı Olimpik Yüzme Havuzu ve Buz Pateni Pisti’nde idmanlarına geç saatlerde başlıyor. Bayan atletlerimiz, kız atletlerimiz çoğaldı ancak daha da fazla çoğalmasını istiyoruz. Bunun için de bir şeyler yapmaya, onlara daha düzgün imkanlar sunmaya çalışıyoruz. Bu sene birinci gayemiz play-off’a çıkmak, ikinci maksadımız ise madalya almak. Bu madalyanın rengini biz belirleyeceğiz.” dedi.