Haftalarca onuncu sırada güvende olmaktan daha iyi belirsizlik

ahmetbeyler

Active member
Cumartesi günü VfL Bochum'a karşı, 1. FC Union Berlin'in Noel şarkılarından önceki son iç saha maçı. Sezon başındaki yukarı bakış yerini aşağı bakışa bıraktı. Ve şu anda çok uzağa bakmamıza gerek yok. Benim için tamam. Sonunda yine bir şeyle ilgili! Bochum'a karşı sıklıkla olduğu gibi. Bu yüzden adında -heim veya -ainz olan takımlara karşı oynayacağımız bu maçı daha çok sabırsızlıkla bekliyorum.

VfL Bochum'un Norveç'te nispeten büyük bir takipçisi var

Hatırlıyoruz: 20 Aralık 2000 Çarşamba. Öğrenci Ernemann'ın kazandığı kupa çeyrek finali. Ya da Mayıs 2019'daki deplasman maçı. Orada bir galibiyet alsaydık, Swabia'da bir şeref turu atmadan hemen yükselebilirdik. Veya son kez Mayıs ayında. Gerçi atış poligonu oyununu gerçekten hatırlamak istemiyorum. İşte tam bu noktada kıçımız raydan çıktı. Tanrıya şükür futbolda bir atılım yok. Söylediğim gibi, haftalarca onuncu sırada güvende olmaktansa kararsız kalmayı tercih ederim. Stadyum yıkımı için hisse satmak isteyen bir genel müdür olarak mutlaka bu şekilde düşünmeniz gerekmez. Bir hayran olarak evet.

Bochum'a dönelim. Gri fare resmine sahip kulüp, Norveç'te nispeten büyük bir takipçi kitlesine sahip oldu. Cızırtılı körili sosisin bu şarkısına rağmen. 1973 yılında inşa edildiğinden beri Castrop-Rauxel dışında kimse bunu bilmiyor zaten. Islak bir-iki dışında; “Bochum, ben senden geliyorum” cümlesi Bochum'da zorla dışarı çıkmaktansa rahimde kalmayı tercih eden birine benzemiyor mu? Yoksa ironik bir şekilde mi ifade ediliyor? Muhtemelen hayır, çünkü bunu yapamıyorlar. Başka bir yerde okudum.

Hayır, Oslo'da (ve bugün deplasmanda) Bochum taraftar formalarının sayısının artmasının sorumlusu Runar'dır. Bochum'daki üniversitede oturma ve çalışma iznine sahip Norveçli. Oradan “Üçüncü Yarı” podcast'inin üç operatöründen biri. Sıradan Norveçliler her hafta Alman futboluyla Norveççe tanıştırılıyor. Çoğunlukla biraz mavi ve beyaz renkli olan oyunun baş kahramanları Schalke, Hertha ve Bochum taraftarlarıdır.

Runar aynı zamanda Norveçli turistlere Ruhr bölgesine tur rehberliği yapmayı da sevdiğinden, bu masum çağdaşları, tıpkı annemin bir zamanlar Iserlohn'a kahve gezisinde olduğu gibi, Ruhr Stadyumu'na götürülüyor. Soğuk sosis ve sıcak birayla alpaka battaniyeleri yerine, soğuk sosis ve ılık birayla topla satranç sporu sunuyorlar. Ve filtresiz, birinci sınıf işçi futbolu olarak satılıyor. Norveçli tişört dahil onu satın alıyor.

Özel

Kişiye

Berlin-Lichtenberg'de büyüyen Andras Ruppert nitelikli bir ekonomisttir ve dünya çapında strateji danışmanı olarak çalışmaktadır. 40 yılı aşkın süredir sezonluk bilet sahibi olan Union hayranı, 20 yıldır eşi ve oğluyla birlikte Norveç'in Oslo kentinde yaşıyor. Norveç Birliği hayran kulübü Bamsegjengen'in kurucu ortağı, metal kafalı olduğunu, tarih meraklısı ve madeni para koleksiyoncusu olduğunu itiraf ediyor. Her 14 günde bir Berliner Zeitung'a sevdiği kulüp hakkında yazılar yazıyor.

Bochum da bizim gibi stadıyla gurur duyuyor. VfL, 1911'den beri bu sahada oynanıyor. Pipapo sponsorunun adını taşıyan Ruhr Stadyumu, 1979'da güzel çıplak betonla tamamlandı. Elbette daha sonra tamir ettiler (koltuklar!). Ancak o zamandan bu yana temeller pek sarsılmadı. Genişleme planları yalnızca 1.500 yeni koltuk kabuğu sağlıyor. Ve daha fazla tuvalet. Çünkü stadyum kimliktir. İnşaat aşamasında Lüdenscheid'de oynamak için onu yırtıyor musunuz? Burada olduğu gibi burada da sadece birkaç kişi 500 avroyu duvara çivileyecek kadar büyük bir para olduğunu gördü. Zaten bir tahta.

Alte Försterei'de Pipapo adı da hariç tutulmalıdır. Çünkü biz önümüzde yönetim kurulu üyesi olarak seçtiğimiz kişilere güveniyoruz. Kendinizi An der Alten Försterei stadyumunda ölümsüzleştirmek istiyorsanız stadyum taşı da satın alabilirsiniz. Hiçbir zaman yıkılmayacağı umulan tünel için.

Ütü!