Hakan Çalhanoğlu Inter tercihini deklare etti

tesbih

New member
Hakan Çalhanoğlu Inter tercihini deklare etti Ulusal futbolcu Hakan Çalhanoğlu, İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) gruplarından Inter’e transfer olduğu için memnun olduğunu ve mavi-siyahlı ekipte muvaffakiyetler elde etmek istediğini söylemiş oldu.

İtalya’da 4 yıldır formasını giydiği Milan ile kontratı bitmiş oldukten daha sonra Inter ile bugün 3 yıllık kontrat imzalayan Hakan Çalhanoğlu, transferinin duyurulmasının akabinde birinci demecini, kulübün kanalı Inter TV’ye verdi.

Çalhanoğlu, “Inter büyük bir grup, büyük bir kulüp, büyük taraftarı var. Buraya gelmenin ne mana taşıdığını biliyorum. Çok memnunum. Geçen yıl olduğu üzere bu yıl da şampiyonluğu kazanmak istiyoruz.” dedi.

Inter’de olmaktan dolayı büyük heyecan duyduğunu söz eden 27 yaşındaki futbolcu, yeni kulübündeki gayelerine dair, “Umarım tüm grup arkadaşlarımla birlikte sakatlıksız bir dönem geçiririz. Bu birinci gaye. daha sonraki maksat şampiyonluk ve şampiyonlar liginde kıymetli işler yapmak.” diye konuştu.

Inter’de hocası olacak olan Simone Inzaghi ile telefonda görüştüğünü ve kendisinden hoş şeyler işittiğini anlatan ulusal oyuncu, “Güzel şeyler duydum ondan. Büyük gayeleri var. Bunlar hoşuma gidiyor zira ben de İtalya’da bir şeyler kazanmak istiyorum.” sözlerini kullandı.

Özgür vuruş ustası olmasını neye bağladığının sorulması üzerine Hakan Çalhanoğlu, “Çalışmak bu işin sırrı. Yalnızca hayli çalışmak ve uygun idman yapmak. Ancak bu iş yüzde 50-50. Yani yarısı yetenekse yarısı da çalışmaya bağlı. Umuyorum ki burada bu türlü epeyce sayıda gol atarım.” cevabını verdi.

Çalhanoğlu, gol atmaktan daha fazlaca asist yapmayı sevdiğini ve bunu tercih ettiğini lakin değerli olanın her vakit grubun kazanması olduğunu belirtti.

Inter’de de bir devir top koşturan Emre Belözoğlu ile de transferdilk evvel konuştuğunu aktaran Çalhanoğlu, “Bana kulüp hakkında fazlaca hoş şeyler söylemiş oldu.” yorumunu yaptı.