Hemşire Şebnem’in vefatında ‘cinayet’ savı

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Hemşire Şebnem’in vefatında ‘cinayet’ savı İzmir’de özel bir hastanede hemşirelik yapan 29 yaşındaki Şebnem Köker, hastanede 24 saat nöbet tuttuktan daha sonra 4 Haziran günü İzmir’den İstanbul’a gitti. Burada erkek arkadaşı ile Kadıköy’de bir pansiyonda kalan Köker, 6 Haziran gecesi pansiyonun 5. kattaki odasından demir korkuluklar üzerine düşerek ömrünü kaybetti.

Köker’in babası Abdullah Köker ise olayın bir cinayet olduğunu argüman etti. Kızının intihar edecek biri olmadığını, kızının erkek arkadaşının sözlerinin de çelişkili olduğunu öne süren baba Köker, Şebnem Köker’in erkek arkadaşı T.B.’nin hür bırakılmasına reaksiyon gösterdi. Olayı anlatan baba Köker, şunları söylemiş oldu:

TELEFONUNUN DENİZE DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

– Kızım burada özel bir hastanede hemşireydi. 24 saat nöbet tuttuktan daha sonra sabah işyerinden aldım, havaalanına götürdüm ve İstanbul’a yolcu ettim. Pazar günü dönecekti lakin dönüşünün bir gün daha uzayabileceğini söylemiş oldu. Akşam 23.30’dan daha sonra beni diğer bir numaradan arayıp kendi telefonunun denize düştüğünü söylemiş oldu. Ortadan 2 dakika geçti, bu sefer de ‘Benim telefonumu bir arar mısın? Bakayım çalacak mı?’ dedi. Ben de ‘Kızım beni arayacağına elindeki telefondan arasana’ dedim. ‘Tamam’ dedi, kapattı.

95 KİLODAN 50 KİLOYA DÜŞMÜŞTÜ

– Konuşurken sesi titriyordu. ‘Bir şey mi var?’ diye sordum, bir şey olmadığını söylemiş oldu. Biz aile apartmanında oturuyoruz. Sabah 5 üzere dayıları geldi. Şebnem’in kaza geçirdiğini, ağır yaralı olduğunu söylemiş oldu. Çabucak yola çıktık. Ben İstanbul’a vardığımda kızımın beni aradığı numarayı aradım ancak açmadı, daha sonra geri dönüş yaptı. Telefondaki kişi, ‘kızın kucağımda öldü, elinden tutamadım düşmesini engelleyemedim’ dedi. Ben kızımın trafik kazası geçirdiğini sanıyordum lakin düşerek ölmüş. Karakolda ise kızımın intihar edip etmediği ile ilgili sorular soruldu ancak benim kızım intihar etmedi. hayatının en hoş günleriydi. 95 kilodan 50 kiloya düşmüştü. Hayata bağlanmıştı.

KARAKOLDA SÖZÜNÜ DEĞİŞTİRMİŞ

– Ben karakolda tabir verirken kızımın arkadaşı olan şahıs, dışarıda bizim akrabalarımıza ‘Ben lobiye içki almaya çıktım, o sırada bir gürültü duydum. Odaya gittiğimde kapı kilitliydi. Bahçeye indiğimde Şebnem’in pencereden düştüğünü gördüm’ diyor. daha sonra da tabirinde ‘Ben öteki odadaydım, Şebnem salondaydı. Bir ses duydum, daha sonra fırladım. Baktım ki Şebnem aşağıya düşmüş’ diyor. Bu olayın öncesinde de anlattığına nazaran Şebnem pencere kenarında otururken şahıs Şebnem düşer diye korktuğunu söylemiş. O sıra tartışıyorlarmış. Ortalarında itiş kakış olmuş. O sırada Şebnem şahsın kolunu tırnakla çizmiş, kızımın tırnağı kırılmış. Akrabalarımıza anlattığı kıssayı duyar duymaz, Şebnem’in odada yalnız olduğunu düşünmüştük. ‘Bir insan odada yalnızsa aslına bakarsan kimse itmemiştir’ dedik ancak olay apayrı oluyor. Yani şahıs karakolda tabirini değiştiriyor.

TOPLUMSAL MEDYA HESABI DONDURULMUŞ

– Telefonun akşam 18.00 üzere düştüğü söyleniyor ancak Şebnem akşam arkadaşlarıyla mesajlaşmış. Bir arkadaşını arayarak ‘beni buradan kurtarın’ demiş. Akabinde o arkadaşıyla mesajlaşmışlar. bir süre daha sonra iletiler iletilmemeye başlayınca kızımın arkadaşı kızımın toplumsal medya hesabına bakmış ve hesabının dondurulduğunu fark etmiş. Kızım o sıralarda öbür arkadaşıyla da mesajlaşmış. ‘Nasıl aptal olduğumu bu kadar düzgün anlayamazdım. Annem ve senin haklı olduğun tekrar ortaya çıktı’ diyor. Şahıs sözünde evli olduğunu, karısıyla telefonda konuşurken ‘canım’ dediği için kızımın sonlandığını söylüyor. Kızım da arkadaşıyla mesajlaşmasında T.B.’nin öteki şahıslarla de ‘canım’ diye konuştuğunu ve bunu yakaladığını söylemiş.

BENİM KIZIM KATLEDİLDİ

– Bir odada iki kişi var ve içlerinden biri pencereden düşüp ölüyor. Lakin odada bulunan öbür kişi olayın sanığı değil şahidi oluyor. Ben kuşkuda değilim, ben eminim. Benim kızım katledildi. Bu elimdeki dokümanlarla sesimin gittiği yere kadar bağıracağım. Gerekirse o otelin önünde kendimi yakacağım. Ben cinayet olduğundan adım üzere eminim. Kim hatalıysa cezasını çekerse kızımın ruhu rahat edecek. Ben intikam peşinde değilim. Şahıs, kızımın düştüğüne ikna etmeye çalışıyor ancak benim kızım düşmedi yahut intihar etmedi. Şu anda kızımdan geriye kolyesi kaldı. O epeyce âlâ ve melek üzere bir hemşireydi. Ağzından ‘hayır’ sözü çıkmazdı. (İHA)