Hız, ama lütfen gösterişten uzak

ahmetbeyler

Active member
Benedict Hollerbach’ın kışın bir transferle ilişkilendirilmesinin üzerinden henüz dört hafta bile geçmemişti. Spor açısından SV Wehen Wiesbaden’in gelişinin bir rolü olmadı; herkes Bundesliga’nın 22 yaşındaki oyuncu için hâlâ biraz fazla büyük olduğunu düşünüyordu. 1. FC Union Berlin’de eski teknik direktör Urs Fischer diğer oyunculara güveniyordu, Hollerbach genellikle yalnızca seyirci rolündeydi.

Geçen hafta sonu Borussia Mönchengladbach’a karşı alınan 3-1’lik galibiyette Hollerbach’ın harika anı oldukça beklenmedik bir şekilde geldi. Fischer’in halefi Nenad Bjelica ilk 11’deki hızlı hücum oyuncusunun adını vererek herkesi şaşırttı ve güvenin karşılığını hemen verdi. Kendisi bir gol attı – Bundesliga’daki ilk golü – ve aynı zamanda daha önce zararsız olan Köpenick hücumuna da yeni bir ivme kazandırdı. Bjelica takımı kurarken doğru içgüdüyü göstermişti.

“Her şeyden önce koçum bana çok iyi bir his verdi. Her zaman belirli bir düzeyde takdir olduğunu, onun da antrenmandaki niteliklerini fark ettiğini hissettim. Taktiksel olarak da beni çok iyi ayarladı. Taktiksel olarak ne yapmam gerektiğini her zaman biliyordum. Bu aynı zamanda bana belirli bir düzeyde güvenlik de sağladı,” dedi saldırgan oyundan sonra mutlu bir şekilde.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Üç gün sonra, Berlin Olimpiyat Stadı’nda biletleri tükenen Şampiyonlar Ligi maçında Hollerbach’ın göz alıcı performansını sürdürme şansı yoktu. Sezon başında birinci sınıf kadroya kayıtlı olmadığı için maçı tribünden izlemek zorunda kaldı. “Bunu birkaç kez söyledim; Şampiyonlar Ligi benim için her zaman bir rüyaydı, özellikle de Real Madrid’e karşı” diye aktif bir rol oynayamamaktan duyduğu hayal kırıklığını gizlemedi.

Meslektaşlarıyla karşılaştırıldığında, kendisini yenilemek ve Bundesliga’da VfL Bochum’a karşı yaklaşan bodrum düellosuna hazırlanmak için biraz daha zamanı vardı (Cumartesi, 15:30). Iron Men, Castroper Straße’de Bjelica yönetiminde açıkça görülen yükseliş trendini sürdürmek ve sezonun dördüncü galibiyetini elde etmek istiyor. Bu, rakibinizi masada geçmek anlamına gelir.

Antrenör Bjelica sahaya çok fazla hız getirebilir

Sheraldo Becker’in de yeniden formda olması ve baştan itibaren bir seçenek olabilmesi nedeniyle Bjelica’nın sahaya çok fazla hız getirme fırsatı var. Sonuçta bu, bir hafta önce hızı Gladbach savunması ve özellikle de rakibi Luca Netz için büyük sorunlar yaratan Benedict Hollerbach’ın da temel yeteneğiydi.

Hız avantajlarını öncelikle gereksiz hilelerden veya benzeri hilelerden kaçındığı için karlı bir şekilde kullanabildi. “Bence anahtar bu. Maçtan önce birkaç kişi bana daha az kanca yapıp bunun yerine daha düz oynamam gerektiğini söyledi. Hileler genellikle eğitimde işe yarar. Bu yüzden her zaman bunu oyuna da dahil etmem gerektiğini hissediyorum. Ancak ne yazık ki işler farklı görünüyor” diye açıklıyor Hollerbach, kendi üzerine derinlemesine düşünerek.

Yavaş yavaş başkente varıyor gibi görünüyor. Geç ama vurgu yaparak. Yaz aylarında, eski kulübü SV Wehen Wiesbaden’in transferi nihayet tamamlandığında, yeni adamı önceki sezonun dördüncü sıradaki takımının formasında görmemeyi tercih eden bazı eleştirel sesler yükseldi. Sportif kaygılardan dolayı değil, sosyal ağlarda bazı şüpheli siteleri takip ettiği söylendiği için. Örneğin şüpheli yaşam koçları ve kadın düşmanı içerik paylaşan kişiler.

Hollerbach, bu tür fikirleri paylaşmadığına dair güvenilir bir güvence verebildi ve Başkan Dirk Zingler ve teknik direktör Oliver Ruhnert’in çevresindeki sorumlular, onu görevlendirmeye karar verdi. Bu, uzun bir aradan sonra ilk kez Gladbach’a karşı meyvesini verdi. Ve hepsi hiçbir gösteriş olmadan.