Hüseyin Baş: “AKP 20 yıldır ‘Yıkılış Türkiye’ dizisi izletiyor!”

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Hüseyin Baş: “AKP 20 yıldır ‘Yıkılış Türkiye’ dizisi izletiyor!”
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Lideri Hüseyin Baş: Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Yükseliş bilmem ne… Fakat izlediğimiz en dertli dizi 20 seniçin beri yıkılış Türkiye. İşte biz bugün bu yüzden buradayız. Bu yıkılışın önüne geçmek için, bu yıkımı durdurmak için, bu sisteme başkaldırmak için buradayız.

Bağımsız Türkiye Partisi’nin (BTP) Bursa Vilayet kongresi genel lider Hüseyin Baş’ın iştirakiyle gerçekleştirildi.

Ali Garaçoğlu’nun bir daha vilayet lideri seçildiği kongrede konuşan Hüseyin Baş Türkiye’nin ortasında bulunduğu durumu son devirlerin tanınan dizilerinin isimlerine benzetti.

BTP başkanı, “Diriliş Ertuğrul, Kuruluş Osman, Yükseliş bilmem ne… Lakin izlediğimiz en külfetli dizi 20 seniçin beri ‘Yıkılış Türkiye’. İşte biz bugün bu yüzden buradayız. Bu yıkılışın önüne geçmek için, bu yıkımı durdurmak için, bu sisteme başkaldırmak için buradayız.” dedi.

“Devletin malını peşkeş çekersen şeker de bulamazsın saman da…”

Konuşmasında iktisat üzerine değerlendirmeler yapan BTP önderi şeker fabrikalarının özelleştirilmesini hatırlattı ve marketlerde şeker bulunamamasına dikkat çekti.

Baş, “Bu milletin malını kimseye sormadan nasıl özelleştiriyorlar. Bu yetkiyi kimden alıyorlar. Bugün görüyoruz ki marketlerde şeker bulunmuyor, şeker fiyatları fahiş biçimde arttı. Artık siz devletin malını babanızın malını üzere sağa sola peşkeş çekerseniz şeker de bulamazsın, buğday da bulamazsın, saman da bulamazsın, hiç bir şey bulamazsın… Bu ülkenin varlığı olan her bir servet bu millete aittir. Bu devlet dediğin şey bizler için kurulmuş, kurgulanmış bir yapıdır. Bu devlet bize aittir.” dedi.

ABD dolar ve silahla dünyayı sömürdü

Bursa’daki konuşmasında, “ABD’yi muhteşem güç yapan öge nedir?” biçiminde bir soru da soran Hüseyin Baş şu değerlendirmeyi yaptı; “21. yüzyılın başında biz buna birincisi para gücü diyorduk. Zira dünyanın her yerinde geçen bir parası var. Dünyanın her yerinde geçmesinin de ötesinde cebimizdeki paranın da var olabilmesinin niçini Amerikan dolarının varlığıydı. Yani senin cebine 10 lira girmesi için bunun karşılığında bir Amerikan dolarının benim hazinemde var olması gerekiyor. ötürüsıyla bu Amerika’yı harika güç yapıyor. Amerika’yı muhteşem güç yapan ayrıca bir öge da silah, asker… Bu parayı kullanarak dünyanın her yerine üsler kurarak askerini istediği üzere yolladı, Türkiye’de de bundan onlarca var. Yaşadığımız günlerde buna teknolojiyi de ekleyebiliriz. Artık bir devlet modeli söylüyorum size, bakın bunu hiç bir siyasi parti size söylemez… Biz ABD’nin bastığı para, ABD’nin ihraç ettiği silah ve teknolojiyle ulaşmaya çalıştığımız sürece hiç bir yere ulaşamayız. Bize düşen nedir? Biz ABD’nin boyayıp şu kadar basabilirsin diye verdiği parayı değil kendi milletimizin çalışması karşılığında uygun görülen parayı piyasaya süreceğiz. İkincisi sen artık silah diyorsun… Neye döndü iş, ‘Sen paranı benim param karşılığında basacaksın daha sonra sen silahını benim teknolojimle üreteceksin’ dendi. Bakın ben Türkiye’deki silah sanayi ile ilgili gelişmeleri eleştiririm. Ben bir şeyin karşısındayım, sen uzaktan kumanda ettiğin bir aleti gidip Amerikalının yazılımıyla yaparsan, piyasaya sürdüğün paradan uçurduğun helikopterin hiç bir farkı kalmaz. O da Amerika’nın malı bu da Amerika’nın malı, senin malın değil. Artık iş, ‘Sen teknoloji üretemezsin aslına bakarsan, gel sen bunu da ABD’den ya da ayrıca global güçlerden ithal ete’ döndü.”

“İktidar değişikliği hiç olmadığı kadar kuvvetli bir ihtimal ama…”

Türkiye’de bir iktidar değişiminin son 20 yılda hiç olmadığı kadar kuvvetli bir ihtimal olduğunu belirten Hüseyin Baş bunda muhalefetin hiç bir tesiri olmadığını söylemiş oldu.

Baş, “Bu hükümet değişimi ihtimalinin altında yatan sebep Meclis’teki muhalefetin olağanüstü bir muhalefet yapması mı? Hayır… Hükümetin mantıksız, yanlış, insanımızı yoksullaştıran ve insanımıza bedel vermeyen siyaseti. Hükümet bir daha tıpkı yanlışlara devam edip bunu sizin gözünüze gözünüze sokmasaydı biz bugün bir daha ‘Yarın seçim olsa yüzde 55 mi alırlar, 60 mı alırlar’ bunu tartışacaktık. Burada muhalefetin bir hissesi yok. İşte size demek istediğim bu. niye hisseleri yok? Zira hiç kimsenin bir projesi yok, fakat Bağımsız Türkiye Partisi’nin, Prof. Dr. Haydar Baş’ın yazdığı Ulusal İktisat Modeli ile – hani o Rus bilim insanlarının ve milletvekillerinin de tabiriyle yalnızca Türkiye’nin değil dünyanın gereksinimi olduğu bir modeli yazarak bizim önümüze koyduğu – modelle bütün dünyaya hizmet edecek bir Türkiye hayalimiz var. Bu hiç kimsede yok.” biçiminde konuştu.

“Haziniçin yardım alan partiler bu parayı başka parti mensuplarına versin”

Ağır vergilere, “Türkiye’nin devlet açısından vergi cenneti. Her yerimiz vergi. Biz burada konuşuyoruz sesimizi insanlara duyurmak için vergi ödüyoruz.” formunda tenkit getiren BTP başkanı konuşmasında dikkat alımlı bir teklifte de bulundu. Baş, “Vergiyi Türkiye’ye faydalı olalım diye ödüyoruz. Vergiler toplanıyor, Meclis’teki 3-4 tane siyasi partiye her yıl milyarlarca lira para veriliyor. Bakın 30 yaşındaki bir adam karşınızda siyaset yapıyor. Bu sıradane alınacak bir şey değil. Ben de buraya gelir 2 saat dinler döner hayatımı yaşamaya devam edebilirim lakin ben her yere giderek bunu anlatmakla mükellefim. Bana para veren yok, maaş ödeyen yok… Benim Türkiye’ye bir hayalim var. Başkaları de seninle tıpkı maksatla siyaset yapmıyor mu? Tamam bu biçimde haydi bir teklif yapalım, siyasi partiler aldıkları seçim yardımlarını bir insaniyet göstergesi olarak öteki siyasi partilerin teşkilat mensuplarına dağıtsın. Kendi partisine olmaz orada rant döner, öbür siyasi partilerin… Bize de bir şey vermesinler. İşte niçin siyaset yapıyorların karşılığında bu var. Yalnızca devletten aldıkları mı, hayır…” dedi.

“BTP Türk milletini yok etmeye çalışanlara karşı bir başkaldırıdır”

Bursa konuşmasında bu kelamlarının akabinde “Peki bu vatanı, milleti, devleti kim düşünecek kardeşim?” sorusunu soran BTP başkanı şu biçimde devam etti; “Herkes parayı düşünecek, herkes geleceğini düşünecek, herkes Meclis’e girmeyi düşünecek, herkes keyfini düşünecek, herkes ünlü olmayı düşünecek… Pekala bu vatanı kim düşünecek? Yazık bu millete. İşte fark etmeniz gereken şeyler bunlar tüm Türk milleti olarak. Ulusal İktisat Modeli sömürüye, zulme, insanı ezmeye, haksızlığa, hukuksuzluğa bir başkaldırıdır. Bağımsız Türkiye Partisi de Türk milletini yok etmeye çalışanlara karşı en büyük başkaldırıdır.”

Erdoğan’ın “İş adamları niye kredi almıyor” kelamlarına çarpıcı yanıt

Türkiye’de ulusal gelirin resmi sayılara göre 8 bin lira olduğuna da dikkat çeken BTP önderi Hüseyin Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘İşerkeklerina niçin kredi almıyorlar diye kızıyorum’ kelamlarını de hatırlattığı konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “İşte sorun bu. Siz ortaya koyduğunuz her parayı muhakkak başlı adamlara veriyorsunuz. Şu millete sizin oluşturduğunuz iktisattan bir lira hisse düşmüyor. bu biçimde bir şey olabilir mi? Bugün ülkede resmi sayılarla GSMH 8 bin dolar yani 88 bin lira. Buna göre bir bireye ayda 8 bin liraya yakın para gelmesi gerekiyor. Kim kazanıyor bu 8 bin lirayı? Para çalışmanın, emeğin karşılığı. Bu millet çalışmıyor mu, bu millet tembel mi? Bakıyorsun herkes çalışıyor, her insanın inanılmaz emekleri var. İşte Bağımsız Türkiye Partisi’nin en temel farkı bu. Bizim iktisada bakışımız farklı, bizim tahlillerimiz farklı. Bizim başaracağımız şeyler inanın onların hayallerinde dahi bakılırsameyeceği şeyler. Millete hizmet etmek milletin ne istediğini sormak değil millete istediği her şeyi yapabilme imkânını sunmaktır. Biz bunun için geliyoruz, biz bunun için siyaset yapıyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı