Hüseyin Baş: Ali Erbaş bir tweet atsın Allah’ı hatırlatsın

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Hüseyin Baş: Ali Erbaş bir tweet atsın Allah’ı hatırlatsın
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş KRT TV’de katıldığı canlı yayında gündeme ait soruları yanıtlandırdı.

Başkanlık sistemi konusunda tenkitlerde bulunan BTP önderi, “Başkanlık sistemi ile her şeyin hayli süratli olacağı söylenmişti” formundaki hatırlatmaya şöyle karşılık verdi, “Devlette idarenin süratli değil mantıklı olması gerekiyor. Bu mantık da tek bir bireye bağlanamaz. Devlette idare epey hızlı… Biz teknoloji şirketi miyiz? Biz esnaf mıyız müşterimize süratli yanıt verelim. Devletin mantıklı hareket yapması lazım. Nedir? Topluca istişareler kararı ulaşılabilen en hakikat en makul nokta. Ben bu biçimde düşündüm bu biçimde yaptım, ben bu bakanı atadım, bu vekile şöyleki bir gömlek giydirdim vs. İşte bunlar geliyor geliyor işin sonunda çocuk kurdeleyi erken kesti diye başına vuruyoruz. bu biçimde olmaz bu iş. Sorumluluk, hesap verilebilirlik… Devleti yöneten kişi kime hesap verecek. Bu ülkeyi ben yönetiyorsam belirli periyodlarla çıkarım vatandaşıma rapor veririm.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı’na toplumsal medya yanıtı

Diyanet İşleri Lideri Ali Erbaş’ın son devirde gündemde olan açıklamaları da programda BTP Genel Lideri Hüseyin Baş’a soruldu.

“Bana Diyanet İşleri Lideri, ‘Sosyal medya Allah’ı unutturuyor demiş’ dediler. Söyleyin bir twett atsın Allah’ı hatırlatsın dedim.” diyen Baş, “Bizim sıkıntımız bunlar değil. Niçin bunlar konuşuluyor? Bu siyasi bir stratejidir. Muhalefetteki partiler bu stratejiyi yanlış kuruyor. Bu ülkenin bir sosyolojik yapısı var. Bu ülkenin yüzde 40’ı bu tip telaffuzlardan memnun. Bunlar bu ülkede idaresi belirleyen beşerler. Oynanan potansiyel burası. Adamın sizi, beni rahatsız ettiğini bildiği biçimde bunu söylemesinin niçini oradaki potansiyele oynamasıdır. Maksat safları sıklaştırmak. aslına bakarsanız potansiyelleri belirli ve bunu bir ortada tutmak zorundalar. Bu potansiyel onların elinden çıkarsa bütün siyasetleri biter. ötürüsıyla bizim burada oyunu anlatmamız lazım. Oyundaki rastgele bir atağa laf etmemiz gerçek değil, buna gerek yok. esasen bu O’nu keyifli ediyor. O buradan yürümek istiyor. Muhalefet bu stratejiyi nasıl kuramaz ben mana veremiyorum.”

“Taliban kim ki benim askerimi tehdit edecek”

BTP önderi, Afganistan’daki son gelişmeler üzerine de değerlendirmeler yaptı.

Türk askerinin Afganistan’dan çekilmesi konusuna giren Hüseyin baş, “Ben askerimiz aslına bakarsan buradan çekilmeli dedim lakin bunu askerimiz Taliban ile gayret edemez diye söylemedim. Taliban kimdir ki TSK’ya baş tutacak, benim askerimi tehdit edecek. 7 düvel bilir ki şayet sen bu milleti asker yapaya kalkarsan bedelini ödersin. Fakat değil mi ki bir askerimizin burnu kanayabilir, buna gerek yok. Oradaki sıkıntıya bizim girmemizin hiçbir manası yok. “ tabirlerini kullandı.

Bunların dinle ne alakası var?

Afganistan’ı dini bir örgütün ele geçirdiği formunda tabirler kullanıldığını söz eden Baş, “Bunların dinle ne alakası var? İnanç noktasında hiçbir paydaşlığımız yok.” dedi ve şu biçimde devam etti, “Afganistan’da Taliban üzere 3-4 tane örgüt var. Hepsinin emeli in devleti kurmak. Bu nasıl bir din anlayışıdır ki herkes farklı bir yoldan bunun devletini kurmaya çalışıyor. Burada din dedikleri şey elde avuçta oyuncak üzere oynanan telaffuz. Dünyaya şu bildiri veriliyor; Müslümanlık budur, bundan uzak durun. Avrupa’da Müslüman dendiği vakit akla gelen bir tane millet vardır, o da Türk milleti. Türk dendiği vakit da akla gelen din Müslümanlıktır. Bu Avrupa’nın kabulü ve gerçeğidir. Bugün Afganistan’da Müslümanlığın ziyanına yazan bir şey aslında dünyada Türk’e yazıyor. O yüzden bizim hükümet olarak da millet olarak da konuşmamız gereken bunlar bayanlar şunu bunu yaptı değil. Bunlar Müslümanlık hayatıyor. Bunların ki din değil bu öbür bir kıssa. Müslümanlık nedir? Müslümanlık devlet idaresinde Atatürk’ün yaptığıdır. Müslümanlık peygamber efendimizin kız çocukları canlı diri toprağa gömülürken kalkıp tabiri caiz ise, ‘Siz manyak mısınız, ne yapıyorsunuz’ demesi üzere 1930 yılında dünyada neredeyse hiç bir yede yokken bayana seçme ve seçilme hakkı vermektir. Müslümanlık yaşadığı devlette milletini kelam sahibi yapmaktır. Atatürk’e bunun üzerinden yürüyenler şunu bilsin; onların anlattığı din diyanet değil. Onları anlattığı kendi iktidarları ve sürdürmek istedikleri zulüm nizamıdır.

BTP’nin ittifaklara bakışı nedir?

Seçim ittifakı konusuna parti olarak yaklaşımları da Hüseyin Baş’a sorulan sorular içindeydı.

BTP Genel Lideri Baş bu hususta şunları söylemiş oldu, “İttifak söylemiş olduğiniz durumda evvel müttefiklerin kendi ortasında barış ortasında kalması lazım. Bugün ben görüyorum ki, Cumhur İttifakı aslında bir ittifak değil bir birinin ipini eline almış iki farklı yapının birbirine oyun göstermesi. bu biçimde bir yapıları var. Orada bir demokrasi, bir istişare mi var? Benim gördüğüm yok. Millet İttifakı tarafına bakıyorum. Müttefikler içinde son periyotta Başkanlık adaylığı üzerinden muhakkak çekişmelerin olabileceği görülüyor. Biz BTP olarak hiç bir partinin, hiç bir kişinin, hiç bir gurubun, hiç bir rant takımının yanında asla olmayız. Kim bağımsızlık istiyor, kim bu vatandaşın refahını istiyor, hani prestijde tasarruf olmaz diyorlar ya. Kim devletin prestiji dediğimiz şeyin aslında 3-5 uçak, 5-10 otomobil değil milletinin alım gücü olduğunu , o yüzden milletin alım gücünün güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyorsa ben onunla sonuna kadar ittifak ederim.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı