Hüseyin Baş: Tarımı Stratejik Olarak Bitirdiler

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Hüseyin Baş: Tarımı Stratejik Olarak Bitirdiler
BTP Genel Lideri Hüseyin Baş: Avrupa’ya yamanacağız diye bütün ülke iktisadını yerle bir ettiler. Tarımı bilerek, isteyerek stratejik olarak bitirdiler Biz senelerdan beri tıpkı şeyi söylüyoruz. Ne AB ne ABD, tam bağımsız Türkiye…

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Lideri Hüseyin Baş Gaziantep’te konuştu, tarım bölümünün ortasında bulunduğu durumu kıymetlendirdi.

“Türkiye’de ne yazık ki tarımı bitirdiler” diyen BTP Başkanı şu dikkat cazibeli sözleri kullandı; “Tarım temelinde bir stratejik güçtür. örneğin Kurtuluş Savaşı’nı konuşuyoruz. Kurtuluş Savaşı’nda en çok şehit verme sebeplerimizden birisi nedir biliyor musunuz? Açlık ve kıtlıktır. Artık bunlar 20 yıldan bu yana planlı ve sistemli biçimde bizi açlığa, kıtlığa mahkum etmenin altyapısını hazırlıyorlar. Bunu benim babam senelerca anlattı lakin çiftçi kardeşim sahip çıkmadı. Bu ülkede tarımı da düzeltecek bilgi, birikim bizdedir.

“Özel jete ÖTV yok çiftçinin mazotuna var”

bir müddetdir her konuşmasında lisana getirdiği Özel Tüketim Vergisi ÖTV’yi kaldırma lafına atıfta bulunan BTP Genel Lideri, “Bakın ben ÖTV’yi kaldıracağım diyorum. bu biçimde bir adaletsizlik olur mu? Çiftçinin mazotuna ÖTV yazıyoruz lakin özel jetlerle uçan arkadaşların yakıtına ÖTV yazmıyoruz. Onlarınki ÖTV’siz yakıt. Özel jete biniyor bir şey yok, lakin çiftçi toprağı ekecek ona ÖTV var. Mantığa bak. O yüzden Gaziantep’ten çiftçiler meşaleyi yakacak. Siz de bizimle yürümek zorundasınız, öteki hiç bir talihiniz yok.” dedi.

“Tarımı bilerek, isteyerek stratejik olarak bitirdiler”

Konuşmasında tarımın farklı kollarından örnekler de veren Hüseyin Baş şunları söylemiş oldu; “Biz Trabzonluyuz, fındık vardı hala var. Ben fındığı topladım, ayıkladım, kuruttum, patosa verdim. Fındığın işletilmesindeki her merhaleyi bilirim. bu biçimdelar FİSKOBİRLİK vardı. Devlet bir fiyat açıklar ve FİSKOBİRLİK fındığı alırdı. Artık ne yaptılar? Fındık üreticisini yokluğa mahkum ettiler. Üretici üç beş tüccarın insafına kaldı. Devlet bir fiyat açıklıyor, tüccar o parayı da vermiyor. örneğin, ’28 lira olarak belirtildi lakin ben 23 lira veririm’ diyor. Fıstıkta da, buğdayda da, pamukta da birebiri yok mu? Yani tarımı bilerek, isteyerek stratejik olarak bitirdiler. Artık tarımı canlandırmamız lazım. Niçin? Tarım bizim hayatımız, besinimiz, bu şayet olmazsa yaşayamayız. ötürüsıyla çiftçi kardeşlerimiz de bizimle birlikte yürüyecek. Bilhassa liderime rica ediyorum; bu bölgedeki bütün çiftçileri gezeceğiz. Artık bu işin latifesi kalmadı”.

“Türkiye beşten büyüktür, beşlere takılmayın”

Ülkenin zirve takla aşağı hakikat gitmeye devam ettiğini belirten Hüseyin Baş, ”Üretemediğimiz eserler markete geliyor daha sonrasında da ‘beşli çete’ diye başlıyoruz marketleri eleştirmeye. Beşli çete arıyorsanız gidin inşaatta arayın, niçin markette arıyorsun. Türkiye beşten büyüktür, beşlere takılmayın. Gerçekten yok edilmiş, yıkılmış, bütün imkânları elinden alınmış bir Türkiye görüntüsü var. Bu görüntüye dur diyebilecek, sizin içinizden çıkmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum gelin daima birlikte olalım. Gelin daima birlikte olalım geleceğimizi daima birlikte inşa edelim.” biçiminde konuştu.

“Türkiye’yi 50 sene evvelki köye çevirdiler”

Konuşmasında yeni jenerasyonun de tarımdan uzaklaştığına dikkati çeken BTP başkanı, “Sizin çocuklarınız çiftçilik yapıyor mu? hiç biri yapmıyor. Bakın yeni gelen kuşakta bu biçimde bir şey yok. Evvelce Türk sinemalarında şu biçimde bir şey vardı; baba köyde, oğlu diyor ki ‘Ben İstanbul’a gideceğim.’ Çocuğunu köyde tutamadığı için evladıyla ortası bozulan ailelerin sinemaları vardı. Niçin bu oldu? Zira köyde çocuk kendine imkân bulamıyordu, köy ona dar geliyordu. Artık birebirini ülkede yaşıyoruz. Gençler, ‘Ben Avrupa’ya, ABD’ye, uzak doğuya gideceğim’ diyor. Koskoca Türkiye’yi bundan 50 sene evvelki köye çevirdiler. Genç burada fikirlerini geliştirebileceği hiç bir ortam bulamıyor, bütün hayalleri yok oluyor. O yüzden gençleri burada tutmanın formülü 3-5 edebiyat değil, onlara imkân vermektir. Hepinizin meskeninde gençler var. Yeni bir fikir getirdiklerinde Onlara ‘icat çıkarma’ demeyin. O fikirlerin peşinden gidin, emin olun ülkenin de geleceği kurtuluşu ergenlerde, sizin konutlarınızın de geleceği, kurtuluşu ergenlerde.” sözlerini kullandı.

“Avrupa’ya yamanacağız diye ekonomiyi yerle bir ettiler”

Türkiye’de tarımın bitmesinde temel faktörün Avrupa Birliği siyasetleri olduğunu söz eden BTP başkanı, “Bu tarım niçin bitti onu da söyleyeyim. 3 Ekim 2005’te mevcut hükümet birinci sefer Avrupa Birliği ile müzakerelere başlamış. İşte çiftçimizin, tarımın öyleyse olmasının niçini. Avrupa’ya yamanacağız diye bütün ülke iktisadını yerle bir ettiler. Biz ne dedik senelerdan beri, bugün de tıpkı şeyi söylüyoruz, Ne AB ne ABD tam bağımsız Türkiye.” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı