İBB’den gençlere davet: Gençlik Ofisleri sizi bekliyor

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
İBB’den gençlere davet: Gençlik Ofisleri sizi bekliyor
İstanbul’da gençlerin yeni buluşma yerlerinden biri İBB Gençlik ofisleri oldu. Eğitimle birlikte meslek fırsatı da sunan ofislerde güz periyodu eğitimleri başladı. Gençlik ofislerinde İrtibat, Meslek Planlama ve İngilizce konuşma dersleri veriliyor. 10 hafta sürecek eğitimlerde gençlere toplumsallaşma imkanları da sunuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Ofisleri, 2021 güz periyodu faaliyetlerine başladı. Daha evvel Büyük İstanbul Otogarı, Cağaloğlu, Fatih ve Sarıyer olmak üzere dört ofiste gençleri ağırlayan İBB, bu periyot Cemal Kamacı Spor Kompleksi ile Tevfik Aydeniz Spor Tesisinde iki yeni merkez açtı.

BİRİNCİ EĞİTİMLER BAŞLADI

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafınca hizmet verilen Gençlik Ofislerinde geçtiğimiz yıl pandemi niçiniyle eğitimler yapılamamıştı. 2021 yılı güz devri birinci etap eğitim programları, 11 Ekim’den itibaren üç gençlik ofisinde başladı. Akademisyenler ve bölüm temsilcileri tarafınca verilen eğitimler müfredatlarına nazaran 32 saat sürecek. Toplamda 10 haftaya yayılacak.

4 YENİ EĞİTİM

Gençlik Ofislerine müracaatlar internet üzerinden alındı. Eğitim Programları için hudutlu sayıda iştirakçi kabul edildi. Eğitimlere, üniversiteye hazırlanan ya da devam eden öğrencilerin yanı sıra 15 – 29 yaş ortası gençler de müracaat yaptı.

Devam koşulu arandığı güz periyodu derslerinde; İş hayatında İrtibat, Sporda İdare Tertip ve Bağlantı, Meslek Planlama ve Mülakat Teknikleri, Ritim hususlarında eğitimler veriliyor. Tertipli olarak eğitimlere katılan gençlere iştirak dokümanı veriliyor.

İBB Gençlik Ofislerinde güz periyodu ikinci etap eğitimlerinde Türkçe, Sınır Sanatına Giriş, İngilizce Konuşma ve Fotoğraf branşlarında da eğitim verilecek. Bu eğitimler için de müracaatlar önümüzdeki günlerde başlayacak. Müracaatlar İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün internet sitesinde ve toplumsal medya hesaplarında duyurulacak. Ayrıyeten başvurmak isteyenler, eğitim ve tüm hizmetlerle ilgili 02126008700/108740 numaralı telefondan da bilgi alabilecek.

HER ŞEY GENÇLER İÇİN

İBB Gençlik Ofisleri, konuklarının imtihanlara hazırlanabildikleri, dinlenip hoşça vakit geçirebildikleri merkezler olarak altı lokasyonda hizmet veriyor. Ofisler, eğitim programlarının yanı sıra gençlerin toplumsallaşmalarına, ilgi alanlarına giren konularda fikir alışverişi yapmalarına, bir arada çalışma ve grup ruhu üzere kavramlarla tanışmalarına imkan sağlıyor.

Bilgi ve irtibat teknolojilerine erişimi kolaylaştıran ofisler araştırma ve tez yazımı üzere konularda gençlere gerekli kaynağı ve teknik alt yapıyı sunuyor. Ritim ve fotoğraf atölyesi üzere çalışmalar gençlerin hobi edinmelerini yahut hobilerini geliştirmelerine de imkan tanıyor. Üyelik sistemi ile gençler, kütüphane kısmından kitaplar ödünç alabiliyor. Ofislerdeki dijital ve analog oyun alanları gençleri ders yoğunluğundan ve gerilimden arındırıyor.

İBB Gençlik Ofisleri Eğitim Programları

İBB CAĞALOĞLU GENÇLİK OFİSİ

1 – İş hayatında İrtibat

Ders tarihleri: 11 Ekim – 24 Aralık

Ders günü: Pazartesi ve Çarşamba

Ders saati: 16:30– 18:00

Kontenjan: 25 kişi

2- Ritim
Ders tarihleri: 18 Ekim – 24 Aralık

Ders günü: Pazartesi ve Çarşamba

Kontenjan: 10 Kişi

3- İngilizce Konuşma

Ders tarihleri: 06 Kasım – 30 Aralık

Ders günü: Cumartesi ve Pazar

Ders saati: 10:00– 17:00

Kontenjan: 60 kişi

4 – Fotoğraf

Ders günü: Pazar

Ders saati: 12:00– 15:00

Kontenjan: 10 kişi

İrtibat: Hobyar Mh. Ankara Caddesi, No: 19 Cağaloğlu/Fatih/İstanbul (Valilik Binası Karşısı) – 0212 511 72 37

İBB TEVFİK AYDENİZ SPOR TESİSİ GENÇLİK OFİSİ

Sporda İdare Tertip ve İrtibat

Ders tarihleri: 16 Ekim – 18 Aralık

Ders günü: Cumartesi

Ders saati: 11:00– 14:00

BÜYÜK İSTANBUL OTOGARI GENÇLİK OFİSİ

1 – Meslek Planlama ve Mülakat Teknikleri

Ders tarihleri: 12 Ekim – 24 Aralık

Ders günü: Salı ve Cuma

2 – İngilizce Konuşma

Ders günü: Cumartesi ve Pazar

Kontenjan: 60 kişi

İrtibat: Altıntepsi Mh. Yahya Kemal Caddesi, Dolmabahçe Saat Kulesi, No: 93 Bayrampaşa / İstanbul – 0212 600 87 00

FATİH MİLLETLERARASI GENÇLİK OFİSİ

1 – Türkçe

Ders tarihleri: 05 Kasım – 30 Aralık

Ders günü: Cumartesi

Ders saati: 15:30– 18:30

Kontenjan: 20 kişi

2 – Çizgi Sanatına Giriş

Ders tarihleri: 05 Kasım – 30 Aralık

Ders günü: Salı ve Perşembe

Kontenjan: 10 kişi

Bağlantı: Atikali Mh.Hasan Fehmipaşa Caddesi, No : 2 Fatih /İstanbul – 0212 621 81 66

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı