Ibrahima Yattara’dan Mesut Özil açıklaması: Farklı şeyler beklerdim fakat olmadı

tesbih

New member
Ibrahima Yattara’dan Mesut Özil açıklaması: Farklı şeyler beklerdim fakat olmadı D Smart’ta yayınlananan bir programa konuk olan Trabzonspor’un efsanevi futbolcularından Ibrahima Yattara oldu.

Yattara, Trabzonspor’dan ayrılırken havalimanında çekilen imgelerini ağlayarak izledi. Trabzonspor’da en uzun züre kalan yabancı futbolcu olan Yattara’nın programda yaptığı açıklamalar şöyle:

“MİLLİ KADRODA GENÇLER ÇOK UYGUN OYNUYOR”

“Milli grup, Cebelitarık maçında epey yeterli oynadı. Gençler fazlaca düzgün oynuyor. Yeni teknik yönetici hakikaten hoş bir şeylere hazırlanıyor. İnşallah bu biçimde devam edecek. Bu ülkede 80-85, tahminen 100 milyon insan yaşıyor. Ulusal kadronun bir şeyler göstermesi gerekiyor. Ben de, siz de, herkes de bir şeyler bekliyor. 2002 Dünya Kupası’ndan daha sonra EURO 2008’de bir şeyler yapmaya çalıştı. Ulusal grubun takımına baktığında muhteşem oyuncular var. Herkes ulusal ekipte banko oynuyor ama bir şeyler göstermiyor. Bu duruma ben de şaşırıyorum. Sanki bir şeyler mi var, ekibin üzerinde baskı mı var? Ben onu anlamadım. Tahminen de bu son maçtan daha sonra herkes sonunda hakkını verecek.”

“ŞENOL GÜNEŞ SON PERİYODUNDA KENDİ BİLDİKLERİ KONUSUNDA FAZLA ISRARCI OLDU”

“Şenol Güneş Birinci olarak fazlaca âlâ başladı lakin son devrinde kendi bildikleri konusunda fazla ısrarcı oldu. Herkes kendini göstermek istiyor. Gençlere baht vereceksin ki başarıyı yakalayasın.”

“BENCE ANADOLU KADROLARINDAN OYUNCULARIN DA DENENMESİ VE BAHT BULMASI GEREKİYOR”

“Büyük grupta oynayan futbolcular, ulusal ekibe seçilme noktasında daha şanslı oluyor fakat Anadolu kadrolarında âlâ oyuncular var, genç oyuncular var. Bence onların da denenmesi, talih bulması gerekiyor. Son maçta bütün goller gençler tarafınca atıldı. Oyuncular hem koşuyor hem dinleniyor tıpkı vakitte kendini gösteriyor. Biz bu biçimde bir ulusal grubu izlemek istiyoruz. Heyecanlı, agresif olan bir grup görmek istiyoruz. Evvelce bu biçimdeydi esasen. Yeni ekipte da o ruhu görmek istiyoruz. Ulusal ekibin maçını izleyince biz bu ruhu görmek istiyoruz. Dünya Kupası’na, Avrupa Şampiyonası’na gitmek isteyen, galip gelmek isteyen, goller atmak isteyen bir ekip görmek istiyoruz. Son maç nitekim harika oynadı. Taktiksel manada, fizikî manada bir şeyler gösterdiler. İnşallah son maçlarda da bu biçimde devam ederler. Sen kaybedebilirsin, desinler ki her şeyi yaptı ona karşın olmadı, isteyeceksin.”

“SÜPER LİG’DE EN ÇOK NWAKAEME’Yİ BEĞENİYORUM”

“Süper Lig’de oynayan futbolcular içinde en çok Nwakaeme’yi beğeniyorum.”

“MESUT ÖZİL’DEN FARKLI ŞEYLER BEKLEDİM FAKAT OLMADI, BİR ŞEYLER GÖSTERMİYOR”

“Mesut Özil’in oynayamaması noktasında ben de şok oldum. Mesut Özil dünya yıldızı bir oyuncu. Ben onun futbolunu beğeniyorum. Sahiden hürmet duyuyorum ama ne oldu orada bilmiyorum. Kendisinden farklı şeyler bekledim fakat olmadı, bilmiyorum. Tamam, Mesut oynuyor, lakin bir şeyler yapmıyor, bir şeyler göstermiyor. Mesut Özil’den herkes farklı beklentiler içerisinde, liderlik bekliyor lakin olmadı. Olmuyor, göstermiyor. Demek ki bir şeyler var ancak biz bunu bilmiyoruz.”

“BİZİM DEVRİMİZDE TÜRKİYE LİGİ SIKINTI BİR LİGDİ”

“Bizim devrimizde Türkiye Ligi epey düzgündü zira bizim devrimizde fazlaca sıkıntı ligdi, her maç rakip iddialıydı, herkes epeyce yeterliydi. Ulusal oyuncular vardı. Hoş, kuvvetli takımlar vardı. Şu anda izlediğimiz futbol epey kolay geliyor. Ben Trabzonspor’a geldiğimde yılda 150 bin dolar kazanıyordum. Ben onu artırmak için her maç bir şeyler göstermek istiyordum. Artık adamlar geliyor, bir şeyler göstermeden yılda 1,5 milyon kazanıyor. Bizim devrimizde kaleciler 500 bin – 1 milyon civarı sıkıntı kazanıyordu, artık bakıyorsun kaleciler 3-4 milyon kazanıyor. Futbola fazlaca para harcandı, hem de kalite de düştü.”

“BEŞİKTAŞ’IN PUAN ALMASI GEREKİYOR”

“Ben Türk Futbolu ismine bir hususta hüzün duyuyorum. Beşiktaş’ın hakikaten bir puan alması gerekiyor. Seneye şampiyon bile play-off oynayacak. İnşallah Beşiktaş son maçlarını kazanacak. En makus 3 puan, 1 puan alması gerekiyor.”

“HEM AVRUPA’DA tıpkı vakitte LİGDE OYNAMAK PERFORMANS YÜKSELTİR, BUNLARIN HEPSİ BAHANE”

“Hem Avrupa’da tıpkı vakitte ligde oynamak beni hiç etkilemiyordu, bilakis performans yükseliyordu, zira maçlar oynanırken inanç geliyordu. Biz futbol oynamayı seviyoruz, futbolcular futbolu seviyor. Sen ne vakit epeyce futbol oynarsan, o kadar az idman yapıyorsun. Kimse fazla idman yapmaktan hoşlanmaz. Az idman yapmak için fazla maç olması gerekiyor. Bence bunların hepsi mazeret.”

“İSPANYA LİGİ’NDE OYNAMAK İSTERDİM”

“Ben İspanya Ligi’nde oynamak isterdim. Türkiye Ligi hayli sert, seni kolay kolay bırakmıyorlar. Seni fazlaca sıkı markaja alıyorlar, birebir markaja alıyorlar lakin İspanya Ligi rahat. Herkes rahat, baskı yok. Ben orada hayli oynamak isterdim. Ben orada oynasaydım hakikaten uçardım.”

“EN ÇOK ZORLANDIĞIM SAVUNMACI HAYRETTİN’Dİ”

“En epey zorlandığım savunmacı Hayrettin’di. Bana karşı futbol oynamıyordu. Top yerine benim ayağım ile oynuyordu. Her top istisnasız ayağıma basardı. Maçtan daha sonra konuşurduk. Maçlardan daha sonra çabucak bana gelir sarılırdı, yeterli bir insandı.”

“TÜRKİYE LİGİ’NDE OYNADIĞIM EN ÂLÂ SANTRFOR FATİH TEKKE”

“birlikte oynadığım en âlâ oyuncular Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz, Szymkowiak, Lee Young. Benim mesleğim boyunca oynadığım oyuncular içinde en değişik olanı Gökdeniz’di. İdmanlarda topa ısınmadan vurabilecek düzeyde kuvvetli bacak kasları vardı. Fatih Tekke fazlaca özel bir oyuncuydu, her türlü açıdan her türlü golü atabilirdi. Yalnızca 2 orta isterdi, 1’i garanti goldü. Sen çalımı atarken nerede konumlanacağını, topu nereye göndereceğini bilirdi. Sezgileri güçlüydi, 2 ayağını da kullanabilirdi. Hava topu vardı, teknik vardı, güç vardı. Türkiye Ligi’nde oynadığım en düzgün santrfor Fatih Tekke’ydi.

“GALATASARAY’IN GENÇ OYUNCULARI VAR, GİT GİDE DAHA DÜZGÜNE GİDİYORLAR”

“Trabzonspor dışında şampiyonluk yolunda Galatasaray’ı avantajlı olarak görüyorum. Hem genç oyuncuları var, birebir vakitte git gide daha uyguna gidiyorlar.”