İki yıl ortadan daha sonra açıldı… Kuyruk 06.00’da başladı

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
İki yıl ortadan daha sonra açıldı… Kuyruk 06.00’da başladı Pandemi niçiniyle iki yıldır ziyarete kapalı olan Hırka-i Şerif bugün ziyarete açıldı. 29 Nisan’a kadar görülebilecek kutsal emaneti ziyarete gelenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Hz. Muhammed’in vasiyetiyle Veysel Karani Hazretleri’ne armağan edilen kutsal emanetlerden biri olan ve 1851 yılından bu yana Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii’nde koruma edilen Hırka-i Şerif, iki yıl ortadan daha sonra bugün ziyarete açıldı.

Açılışa, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Vilayet Kültür Müdürü Coşkun Yılmaz, Fatih Belediye Lideri Ergün Turan katıldı.

Ziyaretçiler, cami içerisine alınmadan evvel dualar okundu. Açılışın birinci gününde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar hem dua etti tıpkı vakitte hisli anlar yaşadı.

Ziyarete gelen Nurten Tabaklı, “Bu gece hiç uyumadım desem yeri. Sabah erkenden geldik. Çok memnunuz, fazlaca sevinçliyiz. bu biçimde bir yeri görmeyi Allah bize nasip etti. Her sene geliyorduk lakin 2 yıldır öksüz kaldık. Bugün hayli mutluyuz” diye konuştu.

Sabah 06.00’da sıra için geldiğini söyleyen Aysun Özbek, “Heyecanlayız. İnşallah Kabe’ye gitmeyi de Allah nasip eder. Çok hoş bir his. İçeride ağlamaktan hiç bir şey yapamıyorum. Rabbim herkese buraya gelmeyi nasip etsin” dedi.

Ziyarete gelen Samiye Acar da, “2 yıl ortadan daha sonra burayı gelip ziyaret etmek epeyce hoş bir his. Ben de sabah 07.00’de geldim. Beklemeye paha. Her vakit ziyarete geliyoruz. Bu 2 sene bize hasret duyurdu. Artık de içeriye hasretle gireceğiz, hayli heyecanlıyız” sözlerini kullandı.

Ziyaret saatlerinin hafta içi 10.00-18.00, hafta sonu 09.00-18.00 olduğu belirtildi. (İHA-DHA)