İmamoğlu: Sizlerle birlikte geleceği hazırlamak istiyoruz

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
İmamoğlu: Sizlerle birlikte geleceği hazırlamak istiyoruz İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, 7000 çocuğun katıldığı, İstanbul’un tarihi yapılarının dünyanın en tanınan oyunlarından biri olan “Minecraft” ile modellenmesini amaçlayan yarışta dereceye girenler 9 minik yazılımcıya mükafatlarını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Microsoft Türkiye iş birliği ile düzenlenen, İstanbul’un tarihi yapılarının dünyanın en tanınan oyunlarından biri olan “Minecraft” ile modellenmesini amaçlayan müsabaka tamamlandı.

Yarışa, 25 Mart-2 Nisan 2022 tarihleri içinde, birinci ve ortaokul yaş aralığındaki yaklaşık 7000 çocuk müracaat yaptı. 21 Nisan’da da finale kalan projelerin belirlenmesi tamamlandı.

Müsabakanın finali ise, Sütlüce’deki Oyun Geliştirme Merkezi’nde (OGEM), İBB Lideri Ekrem İmamoğlu’nun iştirakiyle gerçekleştirildi.

“İBB OLARAK, İSTANBUL’U SÜRATLİ DÖNÜŞÜME ADAPTE ETMEK İSTİYORUZ”

Teknoloji hayatın her alanında var olduğunu belirten İmamoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak da biz, İstanbul ismine, bu süratli dönüşüme, olabildiğince süratli adapte olma çabası içerisindeyiz. Tabiri caizse, geleceğin dünyasını inşa etmek istiyoruz. 2050’yi düşünüyoruz. Hatta arkadaşlarımla, ‘2100’ü düşünmemiz gerek’ diye konuşuyoruz. Müsabakaya katılan yaş kümesi için 2050’nin yakın vakit olduğunu kaydeden İmamoğlu, “Onların ömürlerinin güç dolu vakitlerinde 2050’de olacağız. O bakımdan biz, geleceği hazırlama konusunda, bu çağın ortasında olan her aklı, her zihni, her teknolojiyi, her bilgiyi nasıl en efektif biçimiyle, en süratli biçimiyle hayatımıza katarızın ağır bir eforunu ortaya koyuyoruz” dedi.

Oyun geliştirme konusunda son devirde dünya çağında başarılı işlerin çıktığını hatırlatan İmamoğlu, yakın vakitte kurdukları OGEM’in de bu manada bir başlangıç olduğuna vurgu yaptı. “Değerli gençlerimiz burada bizimle birlikte iş birliği yapıyorlar, çalışıyorlar” diyen İmamoğlu, “Ve istiyoruz ki; dijital dalda İstanbul, biroldukça alanda, dünyanın bir merkezi, lokomotifi olsun. Bu noktada oyun geliştirme konusunda da tahminen de en güzeller İstanbul’da çıkacaktır, çıkmaya devam edecektir.” sözlerini kullandı.

“BU KENT 21. YÜZYILA DAMGA VURMALI”

İmamoğlu, şunları söylemiş oldu:

*Bu kent, bu alanda başarılı milyonlarca insanıyla 21. yüzyıla damga vurmalı. Ve buna kabiliyeti bizim çocuklarımızın, bu kentin çocuklarının ve gençlerinin var.

*Bunun muvaffakiyet adımlarını daima bir arada atmayı ve bunu geliştirmeyi istiyoruz. Sizlerle birlikte geleceği hazırlamak istiyoruz. İstanbul, dünya çapında bir kent, ancak beraberinde dünya çapında örnek bir kent olmasını istiyoruz.

*Bu sebeple işte tam da o teknolojiyle ilgili gelişim periyoduna katkı sunmayla ilgili, yalnızca OGEM değil, Taban İstanbul, Bilgi Laboratuvarı ve öteki ilçelerde açacağımız teknoloji merkezleri, gençlere çalışma ortamı sağlayacak olan alanlar, ofisler.

*Bu manada hem kendi gelişimlerine katkı sunacaklar birebir vakitte İstanbul’un dijital dönüşümünü en üst düzeye taşımaları için onlara fırsat vermiş olacağız.

*Bu vesileyle, Türkiye’nin ve hatta dünyanın her yerinden yaratıcı düşünen gençlerinin de beraberinde İstanbul’u kendilerine bir merkez haline getirmelerini ve burayı, ‘Ben İstanbul’a gideyim, oradaki fırsatlar benim gelişmeme daha âlâ imkanlar tanır’ diyerek buraya gelmelerini dilek ediyorum.

*Dünyanın biroldukça değerli teknoloji şirketinin de kendisine İstanbul’u merkez edineceği günlerin olmasını diliyorum.

*Çünkü bizim hem gençliğimiz var hem hayli çocuğumuz var tıpkı vakitte geleceğe dair en yüksek umutlarımız var.

Ülke beşerinin bu manadaki umutlarını Mustafa Kemal Atatürk’ün yeşerttiğini kaydeden İmamoğlu, “her insanın, geçmişte çocuk olan bizlerin de bugün çocuk olan her insanın de hoş bayramını tebrik ediyorum, kutluyorum. Umuyorum ki; ikinci yüzyılında Cumhuriyet’in, teknolojide bayrağını en üst yerlere diken yeni kuşakla bir ortada geçirmeyi diliyorum” dedi.

MÜKAFATLAR İMAMOĞLU’NDAN

Konuşmaların akabinde dereceye giren 4 takım, mükafatlarını İmamoğlu ve Özbilgin’den aldı. Müsabakanın kazananları “Sultanahmet Camii” modellemesiyle, Poyraz Eroğlu ve Recep Han Işık; “Çinili Köşk” modellemesiyle, Asya Eroğlu, Deniz Ceviz; “Dolmabahçe Sarayı” modellemesiyle Ahmet Furkan Demirci, Erdinç Efe Duransel, İsmail Öztürk ile “Pera Palas” modellemesiyle, Nilda Kıymaz ve Defne Acer oldu.