İşe gitmeden yevmiye yazdıran eski sendikacı sürgün edildi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
İşe gitmeden yevmiye yazdıran eski sendikacı sürgün edildi Zonguldak TTK’da (Türkiye Taş Kömürü) çalışan eski sendikacı ve Amele Birliği İdare Şurası üyesi Osman Tutkun, işe gitmeden kartının öbür bir madenciye bastırarak kendisine yevmiye yazdırdığı ortaya çıktı.

Eski Sendikacı Osman Tutkun’un iş yerine gitmeden bir diğer madenci arkadaşına verdiği kartla yevmiye yazdırdığı ve kartı basan çalışanın PDKS kameralarına yakalandı.

Kurumun imajlı işçi tanıma kart sisteminde Osman Tutkun’un iş yeri ayrıntıları, giriş ve çıkış saatleri yer alırken, Osman Tutkun yerine bir diğer madencinin karta basarak yevmiye yazdırdığı belirlendi. Olayın ortaya çıkmasının akabinde reaksiyon çeken Tutkun’un bu süreci tekraren yaptığı tez edildi.

“İYİ NİYET ÇERÇEVESİNDE BU YANILGIYI YAPTIM”

Olayı yaşandığı gün Amele Birliği toplantısına katılmak için iş yerinden ayrıldığını söyleyen Tutku, “Toplantının uzaması kararında, yeterli niyet çerçevesinde bu yanılgıyı yaptım. Zira ocak çıkışı sivil yapıldığından sorun oluşturabileceğini varsayım etmedim. Ben maden personellerin oyları ile seçilmiş birisiyim. Onlara hizmet hedefi ile yapılan süreçleri takip etmek zorundayım.

Aldığım oyları hak etmek ismine ben uğraş veriyorum. Geçmiş senelerdan beri müddet gelen bu çalışma anlayışı ile çalışıyorum. Ben ne toplumu ne de ailemi utandıracak bir şey yapmadım. Ben madenciyim. Ve Madenci kardeşlerimin oyları ve takviyeleriyle geldiğim vazifesi layıkıyla en yeterli biçimde yapmaya çalışıyorum” dedi.

“TTK OSMAN AĞA’NIN TEKKESİ DEĞİL”

Genel Maden Çalışanları Sendikası (GMİS) Teşkilatlandırılma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, Osman Tutkun’un maden çalışanına örnek olması gereken bir isim olduğunu söylemiş oldu. Osman Tutkun’un 2002 yılından beri çalıştığını ve sendikacı olduğunu belirten Tayfun Demir, “PDKS Kurallarına göre 35. hususta belirli.

Diğerine PDKS kartını okutmak teşebbüsünde bulunmak, işe gelmediği biçimde giriş çıkış hareketinde bulunmasında bastıranın iş yeri değişikliği, basanın da iş hakkı fes edilir. ötürüsıyla biz bu arkadaşlarla ilgili sendika ismine girişimlerimizi yaptık. Bizden özür diledi tekrar yapmayacağını söylemiş oldu. Bu arkadaşımız hala yönetici. Yöneticiliği bilmiyorsa o koltukta oturmasına gerek yok.

İKİSİDE SÜRGÜN EDİLDİ

Yaşanan olaylar üzerine TTK Disiplin Şurası toplandı yaptı. Toplantı sonunda Osman Tutkun ve onun yerine kart okutan madencinin sürgün edilmesine karar verildi. TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu’nun sonucu onaylanacağı öğrenildi.