İşimiz Pak Projesi bir yaşında

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
İşimiz Pak Projesi bir yaşında
Ulusal Eğitim Bakanlığı Hayat Uzunluğu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bayan Teşebbüsçüler Heyeti ve OPET’in iş birliği ile hayata geçirilen “İşimiz Pak Projesi” bir yılını doldurdu. Konaklama, yiyecek-içecek ve ulaşım dalındaki mikro işletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak üzere bir dizi çalışma yapılan projede, pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla’da bugüne kadar 500’e yakın işletme temsilcisi mikro işletmelere özel hijyen eğitimini alarak İşimiz Pak İşletmesi oldu. Eğitimlerin kapsamı 2022 yılında genişletilerek tüm Türkiye’ye yayılacak.

Ulusal Eğitim Bakanlığı Hayat Uzunluğu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Bayan Teşebbüsçüler Şurası ve OPET’in iş birliği ile hayata geçirilen “İşimiz Pak Projesi” birinci yılını doldurdu. Geçtiğimiz yıl 16 Ocak Dünya Hijyen Günü’nde lansmanı yapılan proje; konaklama, yiyecek-içecek ve ulaşım bölümündeki işletmelere yönelik hijyen eğitimlerini kapsıyor. Bir yıl boyunca proje paydaşları ile bir arada gerçekleştirilen araştırmalar, çalıştaylar, eğitici eğitimleri ve eğitim içerik çalışmaları sonunda 5 Ekim 2021 tarihinden itibaren Halk Eğitimi Merkezleri’nde verilmeye başlanan “Mikro işletmeler için hijyen eğitimi” ile işletmelerin hijyen kapasitelerini ve tercih edilebilirliklerini artırmak amaçlanıyor. Projenin birinci yılı için pilot olarak seçilen Antalya, İzmir ve Muğla’da başlayan eğitimlerle 3 ay üzere kısa bir müddetde açılan toplam 26 kursa 500’e yakın işletme temsilcisi katıldı. Vilayet Esnaf Odaları ile Hayat Uzunluğu Öğrenme Müdürlükleri dayanağı ile yeni kurs açılışları devam ediyor. 2022’de online eğitimlerle projenin kapsamı genişletilecek. Ayrıyeten işletmelere projenin web sitesine kayıt olarak müracaat imkanı getirilecek. Web sitesine kayıt olan ve eğitimini tamamlayan işletmelere, özel İşimiz Pak işletme dokümanı verilerek işletmelerin kalite ve hijyen kurallarına uydukları belgelenecek.

NURTEN ÖZTÜRK: “AMACIMIZ UZUN VADEDE KALICI SONUÇLARA ULAŞMAK”

Eğitimlerin tüm Türkiye’de yaygınlaştırılacağını ve projenin yalnızca pandemi devriyle hudutlu kalmayıp devamlılık içereceğini belirten OPET İdare Konseyi Kurucu Üyesi ve TOBB Bayan Teşebbüsçüler Heyeti Lideri Nurten Öztürk “Pandemi, hijyenin her ortam için ne kadar gerekli olduğunu bir defa daha hepimize öğretti. Bu proje ile mikro işletme sahiplerinde değerli bir farkındalık yaratarak, işlerine büyük katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Geçtiğimiz yıl Ocak ayında Dünya Hijyen Günü’nde başladığımız İşimiz Pak Projesi kapsamında bir yılda kıymetli paydaşlarımızla birlikte fazlaca çalıştık, fazlaca yol kat ettik. Emelimiz uzun vadede başarılı sonuçlara ulaşmak ve bu sonuçların kalıcı olmasını sağlamak” diye konuştu.

İşimiz Pak projesi kapsamındaki eğitimler; konaklama, yiyecek-içecek ve ulaşım bölümündeki başta mikro işletmeler olmak üzere, hijyen konusunda bilgi düzeyini artırmak isteyen işletme sahipleri, çalışanlar ve tüm bireylere fiyatsız olarak sunuluyor. Pandemi sürecinde paklık ve hijyen normlarının kıymet kazanması kararı işletmelerde hijyen farkındalığı oluşturmayı ve hijyen normlarını yükseltmeyi amaçlayan İşimiz Pak Projesi ile pak, hijyenik ve sağlıklı hizmet sunan işletme sayısını artırmak hedefleniyor.

Online ve yüz yüze eğitimlerle kapsamı genişletilecek

İşimiz Pak Eğitimleri, ele alınması gereken sektörel problemlerin belirlenmesi, muhtemel tahlillerin tartışılması ve eğitim içerikleri hakkında bölüm temsilcilerinin görüşlerinin alınması gayesiyle gerçekleştirilen Proje Geliştirme Çalıştayı kararı belirlendi. Proje kapsamında “Konaklama Kesimindeki Mikro İşletmeler İçin Hijyen Eğitimi”, “Yiyecek-İçecek Dalındaki Mikro İşletmeler İçin Hijyen Eğitimi” ve “Ulaşım Kesimindeki Mikro İşletmeler İçin Hijyen Eğitimi” olmak üzere 3 farklı hijyen programı geliştirildi. Yüz yüze 8 saat olarak belirlenen eğitimler MEB onayının akabinde hayata geçirildi. Kelam konusu içerikler 2022’de online olarak da işletmelere sunulmaya devam edecek.

Eğitimleri tamamlayanlara Ulusal Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme evrakı

İşimiz Pak Projesi fiyatsız eğitimlerinin bireylere sağladığı avantajlar içinde Ulusal Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme evrakına ek olarak talep edenlere sunulacak Europass Sertifika Eki bulunuyor. Bu bireyler ömür uzunluğu geçerli mesleksel yeterlilik evrakı yardımıyla Avrupa ülkelerinde iş başvurusu yaparken bir adım öne geçiyor. Proje eğitimini tamamlayan bireylere halk eğitimi merkezinde verilen ustalık eğitimlerinde de bir avantaj sağlanmış oluyor. Çeşitli konularda verilen bu eğitimlerde İşimiz Pak sertifikasına sahip olan şahıslara ustalık konusu olan eğitimde çıraklık yerine direkt kalfalık imtihanına girme imkânları sunuluyor. İşletme ismine özel hazırlanan İşimiz Pak İşletme Dokümanı, İşimiz Pak çıkartması, manifesto posteri ve paklık takip çizelgeleri de işletmelere sunulan imkânlar içinde yer alıyor. Eğitimleri tamamlayan ve web sitesine kayıt olan işletmeler ise OPET tarafınca sağlanacak otobil sistemi ile akaryakıt avantajından yararlanabiliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı