İstanbul’un orta yerinde korkutan görünüm

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
İstanbul’un orta yerinde korkutan görünüm Habipler’de Alibeyköy barajına akan derenin yıllardır pak ve berrak bulunmasına karşın son 6 aydır ise büsbütün kirlendiğini ve berbat kokular yaydığını belirten vatandaşlar mevzu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi takımlarına biroldukca sefer sorunun kaynağının bulunup çözülmesi için başvurduklarını lakin somut bir yanıt alamadıklarını belirttiler.

MAZOT VE PAS KOKUYOR

40 yıldır bölgede yaşayan Gülseher Çelik, daha evvelce bu biçimde bir durum yaşamadık evvelden dereden akan su ile çamaşır yıkadıklarını anlatarak, “Eskiden her türlü mahsul alırdık. Artık ise hepsi kuruyor. Tavuklarımız ise her gün ölüyor. Yetkililere tekraren söylemiş olduk ancak gelip bakıyorlar ve gidiyorlar bir sonuç ise yok. Dere daima olarak mazot ve pas kokuyor hayvanlardan vazgeçtik çocukların da sıhhatini tehdit ediyor. Ben çocuklarımı burada büyüttüm artık ise torunlarım bana geldiğinde aman dereye yaklaşmayın zehirlenirsiniz diyerek bekçi üzere daima peşlerinden koşuyorum evvelce bu biçimde değildi” dedi.

ÇOCUKALRIN ELLERİNDE VE YÜZLERİNDE YARALAR ÇIKTI

Torununun dudağında çıkan yarayı gösteren Çelik, “Son günlerde çocukların ellerinde ve yüzlerinde sivilceler çıkıyor ve kaşıntı yapıyor doktora götürdük merhem verdiler lakin bir işe yaramadı. yağmur yağdığı vakit ise dere taşıyor ve kapımıza kadar geliyor” tabirlerini kullandı.

Bölge sakinlerinden Bayram Soner ise, “40 yıldır burada oturuyorum ve bu derenin aktığını biliyorum buradan akan su direk olarak Alibey barajına gidiyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tekraren ilettik buraya bir kanal yapılmasını istedik akan su daha pak bir biçimde baraja ulaşsın diye fakat yapmadılar İBB’nin şu anda bir uygulaması var bu biçimde alanlarda sinekler olmasın diye ancak bu su buradan bu biçimde açık biçimde aktığı sürece sinek de olur her şey olur. Muhtemelen dereye kimyasal karışıyor ve hayvanları da telef ediyor. İnşallah İBB bununla ilgili bir tedbir alır” dedi.

“İKİ YAVRU KÖPEĞİM ÖLDÜ”

Konutunun bahçesinde köpek besleyen Erdal Çelik ise, “Bu dereden akan su niçiniyle iki yavru köpeğim öldü, anneleri ise hastalandı ve zayıfladı. İBB’yi aradık hiç bir biçimde ilgilenmediler az evvelce de bir tavuğumuz daha öldü bir daha ulaşamadık. Buradan daha evvel pak ve berrak su akardı bu suyu hayvanlarımıza içirirdik lakin yaklaşık 6 aydır epeyce pis ve makus biçimde akıyor yağmur yağdığında ise siyah bir biçimde akıyor” dedi. (İHA)