İstek Çalımbay: Hakemlerin biraz daha dikkat etmesini istiyoruz

tesbih

New member
İstek Çalımbay: Hakemlerin biraz daha dikkat etmesini istiyoruz Demir Küme Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay, “Ben hakemler ismine da üzülüyorum. Taraftar ismine da üzülüyorum. Bizim hakemlerden istediğimiz tek şey, gayret ediyoruz, alanda ter döküyoruz, bir sürü taraftar geliyor onun için biraz daha dikkat etmeleri” dedi.
Demir Küme Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay, hazırlıkları süren Altay maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.
Hakem kusurlarına değinen Çalımbay, “Bir tek bizim değil, bütün kadroların canı yanıyor, hakem yanılgılarından dolayı. Burada bilerek yapılan yanlışlar olduğunu zannetmiyorum. Ben futbol ömrümde bu kadar gergin bir maç görmedim. Bizim açımızdan hayli yeterli oynadığımız bir maçtı” sözlerini kullandı.
Adana Demirspor karşısında üzüldükleri ve sorun yaşadıkları olayların olduğunu kaydeden Çalımbay, “Bir futbolcuyu o kadar kolay atmak gerçek bir şey değil. Hakem bizi en az 20-25 dakika 10 kişi oynattı. Penaltı olayını hiç anlamıyorum. Maçın hakemi gidiyor VAR’a bakıyor. Adana Demirsporlu oyuncu neredeyse Ahmet’in burnunu kıracak. Futbolcu iki kişinin içinde ve direk yumrukla giriyor Ahmet’e. Ahmet’in de istikrarı bozulup yuvarlanıyor. O duruma nasıl penaltı veriyorlar? bu biçimde bir şeyi ben ömrümde birinci kez görüyorum. Max Gradel’in olayını hiç söylemek dahi istemiyorum. Tabelada numarası yokken, futbolcuyu oyundan çıkarıyor. Evvel siz tabelayı halledin, daha sonra arkadaşımız alandan çıksın” diye konuştu.

“ÖYLE BİR PENALTI YOK”

Hakemlerin oyuncuları bu kadar kolay atmaması gerektiğini kaydeden Çalımbay şöyleki devam etti: “Hakemlerin biraz daha dikkatli olmaları gerekiyor. Rahatlıkla kazanabileceğimiz bir maçı hakem arkadaşların kusurlarından dolayı birliktelikle bitirdik. Ben kadromdan epeyce mutluyum. Nitekim harika bir maç oynadık. Çok uygun çaba edip, hoş durumlar yakaladık. 10 kişi kaldıktan daha sonra biraz bocaladık. O denli bir penaltı yok. Bütün yorumcuları da seyrettik. Bu işin yorumunu yapan arkadaşlarımız var. Hepsinin de sonucu; bunun penaltı olmadığı, o oyuncunun atılması ve kart görmesi gerektiği tarafında herkes tıpkı şeyi söylemiş oldu. bu biçimde şeyler olduğu vakit, gerginlik olduğu vakit üzülüyoruz. Ben hakemler ismine da üzülüyorum. Taraftar ismine da üzülüyorum. Bana nazaran en tehlikeli şeylerden bir tanesi taraftarları gergin duruma getirmek ve taraftarları tahrik etmek. Ona da dikkat etmemiz gerekiyor. Ben artık alıştım, hakemlerden her şeyi bekleyebiliyorum. Bizim hakemlerden istediğimiz tek şey, gayret ediyoruz, alanda ter döküyoruz, bir sürü taraftar geliyor onun için biraz daha dikkat etmeleri.”
Hafta sonu deplasmanda oynayacakları Altay maçının bütün maçlar kadar değerli olduğunun altını çizen Çalımbay, “Altay hayli deneyimli bir ekip. Benim de hocam olan Mustafa Denizli ekibin başında. Çok dikkat etmemiz gereken bir ekip. Hepsinin farkındayız. Oradaki tek amacımız kazanmak, öbür bir şey muhakkak düşünmüyoruz. daha sonra oynayacağımız Giresunspor maçında da tıpkı şeyi düşünüyoruz. İkisini de güzel bir biçimde bitirdikten daha sonra ulusal maç ortası bizim için fazlaca uygun olacak. O ortayı güzel bir biçimde değerlendirip, kalan maçlarımızı da fazlaca âlâ biçimde bitirip, ligin ikinci yarısına kusursuz biçimde hazırlanacağız. Ligimizi geçen dönem nasıl bitirmişsek bu sene de tıpkı amacımızla yolumuza devam edeceğiz” dedi.