İsyan ettiren karar: ‘Baba olarak yıkıldım’

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
İsyan ettiren karar: ‘Baba olarak yıkıldım’ Salihli’nin Mersindere Mahallesi’nde, 4 Kasım 2020’de argümana nazaran, erkek arkadaşı Uğur Ö.’nün konutuna giden, yüzde 50 zihinsel engelli E.E.’ye uyuşturucu unsur içeren nargileden kullandırıldı.

Baygın biçimdeki E.E.’ye cinsel akında bulunan Uğur Ö., uygunsuz imajlarını çekip, toplumsal medyadan yayınladı. Manzaraları eline geçiren İlkay E. (33) ile kızın akrabası Muhammet A. (22) da şantaj yaparak, E.E.’ye cinsel taarruzda bulundu. E.E.’nin yaşadıklarını anlatması üzerine babası Celal A., polise giderek, şikayetçi oldu.

Gözaltına alınan 3 kişi, suçlamaları kabul etmedi. Adliyeye sevk edilen Uğur Ö., sözünün akabinde özgür kaldı. Muhammet A. ve İlkay E. ise nöbetçi sulh ceza hakimliğince isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı.

Sanıklar hakkında ‘şantaj ve nitelikli cinsel saldırı’ suçlamasıyla 25’er yıla kadar mahpus cezası istemiyle Salihli Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Birinci duruşmada Muhammet A. hakkında tutuklama sonucu çıktı. Cezaevine gönderilen Muhammet A., ikinci duruşmada ise tutuksuz yargılanması sonucuyla hür bırakıldı. İmgeleri çeken Uğur Ö. hakkında ise Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘özel hayatın kapalılığını ihlal’ suçlamasıyla ayrıyeten dava açıldı.

‘BABA OLARAK YIKILDIM’

Olayın akabinde kızı E.E. ile Denizli’ye yerleşen Celal E, davada 3 sanığın da tutuksuz yargılanmasına reaksiyon gösterdi.

Olay niçiniyle psikolojisi bozulan kızının intihar teşebbüsünde bulunduğunu, hastanede yattığını söyleyen Celal E., “Çocuğuma bunları yapanların dışarıda gezmeleri, beni rahatsız ediyor. Engelli kızımı resmen tuzağa çekip, verdikleri uyuşturucuyla iğrenç şeyler yapmışlar. Bunlar içinde ‘ağabey’ dediği kişi de var. Baba olarak yıkıldım. Bu şahıslar dışarıda serbestçe geziyor; kızım da onlar tekrar karşısına çıkacak, diye korkuyor. Kızım geceleri rahat rahat uyuyamıyor. Hayata tutunması için çabalıyorum. Bir an olsun yalnız bırakamıyorum. Yetkililerden dayanak istiyorum” diye konuştu. (DHA)