İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden öğrencilere sıcak yemek

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden öğrencilere sıcak yemek
İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerinin güne sıcak çorbayla başlaması için daha evvel altı noktada kurduğu Çorba Durağı hizmetini genişletti. Öğrencilere artık akşamları sıcak yemek imkânı da sunuluyor. İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Değerli genç arkadaşlarım, yaşanan ekonomik krizde elinizden bir nebze olsun tutabilmek istedik” derken, uygulamadan yararlanan gençler şad.

İzmir Büyükşehir Belediyesi üniversite öğrencilerine takviye olmak için yürüttüğü “Çorba Durağı” hizmetini genişletti. Aşevleri Şube Müdürlüğü öğrencilerin fiyatsız sıcak yemek hizmetinden daha fazla yaralanması için hafta içi her gün 17.00 ile 19.00 saatleri içinde yemek dağıtmaya başladı. Biri Ege Üniversitesi Yerleşke içerisindeki metro istasyonu, oburu ise Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tınaztape Yerleşkesi karşısındaki Tarık Akan Gençlik Merkezi’nin önünde bulunan iki noktadan öğrencilere güçlü bir mönü sunuluyor. Uygulama kısa müddet ortasında Katip Çelebi Üniversitesi Çiğli Kampüsü’nde de başlayacak.

Lider Soyer toplumsal medyadan duyurdu
Uygulamayı toplumsal medya hesabından duyuran İzmir Büyükşehir Belediye Lideri Tunç Soyer, “Değerli genç arkadaşlarım, yaşanan ekonomik krizde elinizden bir nebze olsun tutabilmek istedik. Şimdilik Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül’de fiyatsız akşam yemeği dağıtımına başladık, devamı gelecek. Hoş yüreklerinizi sevgiyle kucaklıyor, keyifli yıllar diliyorum” sözlerini kullandı.

“Amacımız daha fazla öğrenciye ulaşmak”
Aşevleri Şube Müdürü Ebru Asal İzmir’deki üniversitelerde tahsil goren öğrencilerin ömrünü kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Günlük ortalama bin 500 kişilik yemek dağıtıyoruz. Emelimiz daha fazla öğrenciye ulaşmak ve geleceğimiz olan gençlerimize bir nebze olsun yardımcı olmak” diye konuştu.
Öğrencilere sunulan mönü her gün değişmekle birlikte ortasında çorba çeşitleri, dana tantuni ve tavuk tantuni üzere kumanya çeşitleri, kıymalı pide, etli ve tavuklu pilav, köfte ve patates, makarna çeşitleri, ayran ve yoğurt üzere çeşitler bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sıcak yemek hizmetinden faydalanan öğrencilerden Neslihan Çelik, “Kıymalı pide yedik, çorba içtik. Kedileri de doyurdum. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi. Ceren Kaanoğlu da yemeklerin epey hoş olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Özgür Göbel ise “Hepimiz üniversite öğrencisiyiz. Bu cins imkânlardan yaralanmak bizim açımızdan son derece iyi” dedi.

“Karnımız tok biçimde konutumuza gideceğiz”
Fatma Yaşar bu soğuk günlerde sıcak çorbanın hayli düzgün geldiğini tabir ederken, Aslı Aydınhan şunları söylemiş oldu: “Çok hoş bir mönü. Bu imkanları sağlayanlara epeyce teşekkür ediyorum. Öğrenciyiz. Farklı bir kentte, ailemizden uzakta yaşamaya çalışıyoruz. Maddi olanaksızlıklardan etkileniyoruz. Bu uygulama bizim için hayli düzgün oldu. Şu anda konutumuza karnımız tok biçimde gideceğiz.” Anıl Tolu da sabahları dağıtılan çorba hizmetinden faydalandıklarını, her iki çalışmadan mutlu olduklarını söylemiş oldu.

Sabahları altı noktada çorba ikramı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin daha evvel üniversite öğrencilerine çorba ikram etmek için Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Eğitim Fakültesi, DEÜ İlahiyat Fakültesi, DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tınaztepe Yerleşkesi Girişi, Kâtip Çelebi Üniversitesi ile Ege Üniversitesi Yerleşkesi yakınındaki Bornova Metro istasyonunda kurulan Çorba Durakları, hafta içi sabah 07.30 ile 09.00 saatleri içinde hizmet veriyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı