İzmir’de şebeke suyu içen çocuklar baygınlık geçirdi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
İzmir’de şebeke suyu içen çocuklar baygınlık geçirdi İzmir’de dün sabah saatlerinden itibaren bilhassa Buca ve Gaziemir ilçelerinde yaşayan vatandaşlar musluklardan akan şebeke suyundan ağır kokular almaya başladı. Gün içerisinde şebeke suyundan içtikten daha sonra küçük çocukların karın ağrısı, ishal ve ateş şikayetiyle akşam saatlerinde hastaneye getirdiklerini ileri süren vatandaşlar, yetkililerin duruma karşı ilgisiz olduğunu ve tatmin edici bir açıklama yapmadığını tabir ederek reaksiyon gösterdi.

“EŞİM, DOSTUM, AKRABALARIM HALA BURADA VE GETİREN GETİRENE”

5 çocuğunun yanı sıra eşi ile bir arada Buca Bayan Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne geldiklerini belirten Muharrem Kökalan (24), “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortada bu biçimde bir sorun varken vatandaşları daha evvel uyarması lazımdı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden hiç bir biçimde mutlu olmadığımı söylemek istiyorum. 5 tane çocuğumu buraya getirdim ve hastane tıklım tıklım dolu durumda. 2 çocuğum ise hala içeride bulunuyor. Çocuklarım hala kusmaya devam ediyor. Eşimde bu sudan içmiş ve lağım kokusu, doğalgaz kokusu üzere bir koku hissetmiş. 5 tane çocuk bu suyu içtikten daha sonra sokak ortasında bayıldı. Çocuklarda mide bulantısı, kusma, ishal üzere durumlar ile karşı karşıya kaldık. Yetkililer suda bir şey yok diyor lakin biz inanmıyoruz zira; 5 tane çocuğum ve ayrıyeten eşim, dostum, akrabalarım hala burada ve getiren getirene, şikayetçiyiz” dedi.

“SU SİLİKON ÜZERE KOKUYORDU”

Sabah saatlerinde elini yıkadığında suyun silikon üzere koktuğunu belirten Irmak Kaymaz (12) ise, “Suyu içtiğimde tadı epeyce berbattı. tekrar içtim ve en son su içmeyi bıraktım. Bugün sıradan berbattı su, bu sefer elimi yıkamadım. çabucak sonrasında daha da makus kokmaya başladı. Öbür sefer elimi yıkadığımda ise koku gelmedi. Suyu içince ağzımı kurutuyordu ve daha da makus bir tat alıyordum ondan sonrasında suyu içmeyi bıraktım” diye konuştu.

“BURADA YÜZLERCE HASTA İNSAN VAR”

Akşam saat 21.00 sıralarında hastaneye geldiklerini lakin gecenin bir yarısına kadar hastanede olduklarını söyleyen Remzi Fidan (51), “Şebeke suyundan dolayı benim çocuğum hasta oldu. İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni arıyoruz kimse bizimle ilgilenmiyor. Burada yüzlerce hasta insan var. 2 gündür sular içilmiyor, hazır su alıp içiyoruz” diye reaksiyon gösterdi.

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan İzmir Su ve Kanalizasyon Yönetimi Genel Müdürlüğü (İZSU) ise dün husus hakkında açıklama yapmıştı. Gaziemir ilçesinde suyun tat ve kokusunu etkileyen kısa müddetli bir arıza yaşandığını fakat sorunun insan sıhhatine olumsuz bir etkisinin bulunmadığı belirtilen açıklamada, “Tahtalı Barajı’nın suyunun arıtılarak kente verildiği bakılırsace İçme Suyu Arıtma Tesisi bünyesindeki klorlama ünitesinde kısa periyodik bir teknik arıza meydana gelmiş, gereken müdahale süratle yapılarak sorun giderilmiştir. Gerekli numuneler alınarak, testler yapılmış ve insan sıhhatine ziyan verecek rastgele bir bulguya rastlanmamıştır. Klor oranındaki değişim niçiniyle gözlenen tat ve kokudaki farklılığın (tricloramine kaynaklı kokunun) giderilmesi için şebekedeki suyun tahliyesi gerektiğinden sıkıntıdan etkilenen Gaziemir bölgesinde 2 saat mühletle su kesintisi uygulanacaktır. Kamuoyuna hürmetlerimizle duyurulur” sözleri kullanılmıştı. (İHA)