Jamie Leweling’in Demir Adamlar’a hiç acıması yok

ahmetbeyler

Active member
Bir yanlış anlaşılma. Geçen sezon Jamie Leweling ile 1. FC Union Berlin arasındaki ilişkiyi bu şekilde tarif etmek gerekiyor. Spesifik olarak, bu yanlış anlama, teknik direktör Urs Fischer’in 5-3-2 sisteminde yıldırım hızındaki kanat oyuncusuna aslında hiçbir faydası olmadığı anlamına geliyordu. Nürnbergli oyuncu bazen yedek kulübesinde, bazen de tribünlerde oturuyordu. İsviçreli oyuncunun ilk 11’ine bir kez bile giremedi. Bundesliga’da yok. DFB Kupası’nda yok. Avrupa Ligi’nde de değil.

22 yaşındaki oyuncu şunları söylerken neredeyse bir darağacı mizahı emaresi var: “Şu anda Union’da geçen yıla kıyasla iki kat daha fazla oynadım. Yani bu doğru yönde atılmış bir adım.”

Leweling, başkentin Stuttgart’ın 600 kilometre güneybatısında, doğru yönde bir adım atıyor. Hücum oyuncusu yazın VfB’ye, küme düşmekten kıl payı kurtulan ve rekabetin kesinlikle Köpenick takımı kadar acımasız olmayacağı bir takıma kiralandı. Ancak Cumartesi günü (15:30) doğrudan düello ve buna bağlı Leweling’in Berlin’e dönüşü öncesinde işaretler temelden değişti.

Reklam | Okumaya devam etmek için kaydırın

Swabians sıralamada ikinci sırada yer alıyor ve Union, bu sezonun başında bir yenilgi daha almaları halinde küme düşme mücadelesine girmekle tehdit ediyor. “Bu onlar için zor bir durum ama bunu aşmaları gerekiyor. Oraya kazanmak için gidiyoruz. 2022 yazında SpVgg Greuther Fürth’ten Union’a güvenle geçen Leweling, “Bu seferlik hiç acımıyorum” diye açıklıyor.

Sonuçta onun sahip olabileceği şey tam da bu, bahsettiği ilk 11 maçı hala çok taze ve teknik direktör Sebastian Hoeneß’in yönetimindeki trend doğru yöne işaret ediyor gibi görünüyor. Köln’deki 2-0’lık ve Wolfsburg’a karşı alınan 3-1’lik galibiyette, şu ana kadar kişisel istatistiklerinde ne gol ne de asist kaydedilmemiş olsa da, Leweling’in başlangıçtan itibaren sahada dönmesine izin verildi.

Jamie Leweling dönmeden önce: “Bizi ezmeye çalışacaklar”

Peki Cumartesi günü Berlin’de Jamie Leweling’i nasıl bir buluşma bekliyor? “Küçük bir stadyum, nispeten az taraftar ama çok fazla atmosfer var. Ruh halleriyle bizi ezmeye çalışsalar bile bununla başa çıkmak zorundayız” diyor eski ABD milli oyuncusu.

Üst üste üçüncü kez başlama şansı hiç de fena değil. Genel olarak takım, son zamanlarda antrenörlerine personel değiştirmesi için çok az neden verdi ve Leweling’in hücumdaki ana rakibi geçen hafta uluslararası yolculuk nedeniyle eksikti. Silas’ın Kongo ile Yeni Zelanda ve Angola’ya karşı oynadığı ve Perşembe günkü sürpriz takım antrenmanına kadar geri dönmesi beklenmiyor.

Leweling, “Elbette bunu kendi avantajıma kullanabilirim”, bunun kendisine getirebileceği kişisel avantajı biliyor. Ve ona en başından bir şans vermenin bir hata olmayacağını gösterme fırsatını kim veriyor? En azından bir kere.