Kadıköy’de “Amazfit Cadde 10K Koşusu” düzenlendi

tesbih

New member
Kadıköy’de “Amazfit Cadde 10K Koşusu” düzenlendi Kadıköy Belediyesi tarafınca “Amazfit Cadde 10K Koşusu ve Spor Festivali” kapsamında düzenlenen 3 bin kişinin katıldığı 10 kilometrelik koşuyu Etiyopyalı atlet Getaye Galaw kazandı.

Caddebostan Kıyısı’nda yarış öncesi atletlere maske, su ve muz dağıtılırken, bando grubu marşlar çaldı.

CHP Küme Başkanvekili Özgür Özel “1920”, Kadıköy Belediye Lideri Şerdil Dara Odabaşı ise “1923” göğüs numarasıyla yarışa katıldı.

Kadıköy Belediyenin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını daha sonrası olağanlaşmanın en kıymetli adımlarından birini attığını söyleyen Özel, “Başkanın davetiyle biz de buradayız, her fırsatta bende maraton koşmaya çalışıyorum, lakin Kadıköy’deki bu heyecen, bu güler yüz pandemi daha sonrası binlerce şahısla birlikte bana da moral oldu.” diye konuştu.

Görme engelli sportmenlerin da maraton koşmasına eşlik edeceklerini söyleyen Özel, “Nereye baksanız epey düzgün tasarlanmış bir maraton. Pandemide sıhhati korumak değerli, fakat ruh sıhhatini ve fizik sıhhatini korumak da kıymetli. Bu yüzden bu çeşit organizayonların tüm önlemler alınarak yapılıyor olması niçiniyle belediye liderimizi ve tüm grubu yürekten kutluyorum. Belediye Lideri cumhuriyetin ilanı olan “1923” göğüs numarasını almış, bana da TBMM’nin açılışı olan “1920” numarası ayrıldığı için parlamontadaki tüm milletvekilleri ismine teşekkür ediyorum.” sözlerini kullandı.

Açıklamaların akabinde Özel ve Odabaşı koşunun startını verdi.

Çetin Emeç Bulvarı’nda yarışa başlayan atletler, Bağdat Caddesi’ne geçip Kıyı Fener istikametine yönelerek 10 kilometrelik parkuru tamamladı.

Koşuyu yaklaşık 30 dakikalık derecesiyle 664 göğüs numaralı Etiyopyalı Getaye Galaw kazandı.

Paten yarışına katılan Sefaköylü gençlerle sohbet eden Şerdıl Dara Odabaşı, parkur talebinde bulunan atletleri manzaralı arama aracılığıyla, Küçükçekmece Belediye Lideri Kemal Çebi ile görüştürdü.