“Kadınların daha sık kürsüye çıkmasını diliyorum”

ahmetbeyler

Active member
Aniden Ailien Poese, Berlin Şampiyonlar Galasında ikinci kez sahneye çıktı. 1. FC Union Berlin'in 2. lig futbolcularının teknik direktörünün yanındaki iki erkek antrenör, korumalara benziyordu. Poese, Yılın Teknik Direktörü/Menejeri kategorisinde Eisbären'in usta antrenörü Kanadalı Serge Aubin'in ardından ve üç kez kazanan BR Volleys'in antrenörü Briton Joel Banks'in önünde en çok oyu alan ikinci isim oldu.

Union kadın takımı ve teknik direktörü ikinci sırada

Futbol kariyerine Brandenburg SG Schulzendorf'ta başlayan ve 1. FC Union Berlin'de oyuncu, kız ve kadın takımı başkanı ve antrenör olarak devam eden 40 yaşındaki oyuncu, mikrofona şunları söyledi: “Her antrenör takım olmadan hiçbir şey olmaz. Bu nedenle sonunda sahaya çıkan oyuncularıma teşekkür ediyorum.” “O” derken Poese geçen sezon İkinci Bundesliga'ya yükselmeyi kastediyordu. On bir maç gününün ardından takımınız şu anda sıralamada ikinci sırada.

Unioners'ın Berlin kadınlar takımı sıralamasında gümüş renkli bir dost ayı kazanmasının ardından, Poese'ye ikinci bir ödül verildi. “Bu benim için çok şey ifade ediyor ancak elde edilen her şey için gerçekten harika bir ödül; sadece benim için değil, tüm takım ve kulüp için. “Önümüzdeki birkaç yılda podyumda daha fazla kadının olacağını umuyorum” dedi. “Hangi spor olursa olsun, kadınlara, kız çocuklarına veya kariyerlerinin ardından hala aktif olan sporculara, antrenörlük kariyerini hedeflemelerini tavsiye edebilirim. Gençlerle çalışmak ve birçok şeyi aktarabilmek harika.”

Şampiyonlar Galasından 1. FC Union Berlin'in Noel partisine

Poese, Berlin'i Şampiyonlar Ligi'nde buz hokeyi ve voleybol takımlarıyla temsil eden Aubin ve Banks'i gala gecesi öncesinde tanımıyordu. Poese, Union'ın erkek antrenörüyle iletişim halinde olduğunu söyledi. Berlin spor öğretmeni olarak DFB'de basketbol ve hentbol derneklerinin yanı sıra hokey federasyonlarıyla fikir alışverişinde bulundu: “Farklı bir bakış açısı elde etmek her zaman gerçekten değerlidir.”

Neukölln'deki Şampiyonlar Galasına gelen kaptan Lisa Heiseler ve Orschmann ikizlerinin etrafındaki beş oyuncusu gibi Poese'nin de başka bir randevusu vardı: takımın Noel partisi. Birlik delegasyonu, yüksek topuklu ayakkabılarını hızla değiştirme umuduyla mutlu bir şekilde Köpenick'e doğru yola çıktı. Ve Poese'nin duyurusu ile: “Pazar günü ücretsiz. Pazartesi gününden itibaren Bochum'a karşı iç sahadaki maçımıza hazırlanacağız.”