Kalpazanlıkta mum tekniği: Uydurma parada gerçek hissi

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Kalpazanlıkta mum tekniği: Uydurma parada gerçek hissi Denizli’de iki kalpazan ürettikleri düzmece para ile dört farklı dükkandan alış veriş yaptı. Paraların sonrasındasında uydurma olduğunun anlaşılması üzerine yapılan incelemede şüphelilerin kimlikleri belirlendi. Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Gayret Şube Müdürlüğü takımları, Denizli Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile şüphelilerin kaldığı aparta operasyon gerçekleştirdi. İki kişi gözaltına alındı.

MUM HATA ALETİ OLDU

Şüphelilerin üzerlerinde ve kiraladıkları apartta yapılan aramada 35 adet geçersiz 100 liralık banknot, 18 adet 50 liralık banknota rastlandı. Geçersiz paraların ikisinin mum kullanılarak dokusunun değiştirilmek istendiği ve gerçek izlemini verilmeye çalışıldığı tespit edildi. Olay yerinde bu emelle kullanılan mumlar da ele geçirildi. Polis geçersiz paraların tıpkı seriden basıldığını tespit etti. Mum kullanılan paraların dokunulduğunda orjinal hissi uyandırdığı görüldü. Bu paraların alışverişte kullanılarak haksız kar elde edildiği anlaşıldı.

DENİZLİ POLİSİNDEN İHTAR

Yakalanan iki kişi ‘Parada Sahtecilik’ suçlaması ile isimli makamlara teslim edildi, haklarında süreç yapıldı. Vatandaşları uyaran bir açıklama yapan Denizli Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı öncesinde piyasaya uydurma para sürmek isteyen şahısların bayram telaşını fırsat olarak kullanabileceği hatırlatıldı, “Tanımadığınız şahıslardan aldığınız paralara dikkat edin. Paraların dokusu, rengi ve üstündeki holografik şeridi denetim edin. Farklı açılardan bakıldığında renk değiştiren ve paranın ortasında yer alan şeridi denetim edin. Parayı ışığa tuttuğunuzda Atatürk görselinin olup olmadığını denetim edin. Kuşkulu durumlarda lütfen 112 ihbar sınırı aracılığı ile polise ulaşın” tabirlerine yer verildi.