‘Kararlı ve sabırlı duruş devam etmeli’

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
‘Kararlı ve sabırlı duruş devam etmeli’ Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Ortan, “97 yıl evvel 2 şube, 37 çalışanla çıkılan seyahatte bugün ulaştığımız teknoloji düzeyi ve geleceğe hazır; hizmet sunma anlayışımız ile yalnızca Türkiye ölçeğinde değil dünya ölçeğinde de kıymetli bir noktada olduğumuzu düşünüyorum” dedi.

PRENSİPLİ ÇALIŞMA

Ortan, bankanın 97. kuruluş yıldönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, İş Bankası’nın, sorumlu bankacılık anlayışı ve “zeka, dikkat, iffet, metotlu çalışma” prensiplerini uygulayarak nereye gelebileceğini, 97 yılın akabinde nasıl hala genç, dinamik kalabileceğini, kesimin öncüsü olabileceğini gösterdiğini söz etti. Hakan Ortan, Türkiye iktisadına dair değerlendirmesinde ise kur ve enflasyon tarafındaki baskının yapısal bir sorun olarak varlığını sürdürdüğünü kaydetti.

Nisan ayında genel müdürlük bakılırsavini devraldıktan daha sonra verdiği bir röportajı hatırlatan Ortan, “Ekonomik zorlukların nasıl aşılacağının reçetesi sorulduğunda ‘kararlı ve istikrarlı bir duruşun, öngörülebilirliğin ve özgür piyasa dinamiklerine güvenmenin önemine’ vurgu yapmıştım, bunlara muhtaçlığımız olduğunu söylemiştim. Bugün de hâlâ birebir fikirdeyim. Öngörülebilirliği sağlamanın, kararlı ve sabırlı duruşun ve hür piyasa dinamiklerine güvenmenin bu reçetenin anahtarı olduğunu düşünüyorum” tabirlerini kullandı.

İş Bankası, 97 yıl evvel 2 şube, 37 çalışanla çıktığı seyahatte bugün yalnızca Türkiye değil dünya ölçeğinde de kıymetli bir noktaya geldi.

Dijital paralar konusuna dair görüşlerini aktaran Hakan Ortan, bu alana epey süratli bir biçimde düzenlemeler getirilmesi, şeffaflığın sağlanması, fiyat oynaklıklarının azaltılması, yatırım yapan insanların büyük kayıplarla müsabakasının önüne geçilmesi gerektiğini söylemiş oldu. Ortan, “Bu işin nasıl olması gerektiğini, ne olması gerektiğini ortaya koyabiliriz” dedi.

Hakan Ortan, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) daha pandemi başlarken epey süratli hareket ettiğini, global kriz deneyiminden de faydalanarak, yerinde ve mert kararlarla ekonomiyi destekleyip en az hasarla bugüne gelinmesine öncülük ettiğini söylemiş oldu. Ortan, “Hakkını vermek lazım. Fed, global krizde olduğu üzere bu hususta da herkestilk evvel birinci adımı attı. Avrupa Merkez Bankası ve başka merkez bankaları onu takip etti” dedi. Ortan, Fed’in şu anda kelamlı yönlendirmeleriyle bir daha öteki merkez bankalarına öncülük ettiğini belirtti.