Kemal Kılıçdaroğlu: Ucuz kahramanlık yapıyorlar

ganka

Global Mod
Global Mod
Web sitesi
arkadasinigetir.com
Kemal Kılıçdaroğlu: Ucuz kahramanlık yapıyorlar Fahiş artırımlara reaksiyon olarak faturasını ödemediği için elektriği kesilen CHP başkanı Kılıçdaroğlu, “AK Parti’ye yakın birtakım arkadaşlar “Biz sizin elektrik faturanızı ödeyelim” diyerek ucuz kahramanlık yapıyorlar. Hâlâ ne yaptığımı, neden yaptığımı kavrayamamışlar” sözlerini kullandı.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

Elektriği kesilen 4 milyon aileyle dayanışmak için elektrik faturasını ödemeyeceğini söyleyen ve dün elektriği kesilen CHP başkanı Kılıçdaroğlu, şu sözleri kullandı:

* Dört milyon hanenin elektriği kesildi 2021 yılında. 4 milyon aile çocuklarıyla birlikte karanlığa mahkum edildi. 21. yüzyılın Türkiye’sinde nasıl olur 4 milyon hane elektriksiz kalır bunu içime sindiremiyorum.

“BEN NASIL SESSİZ KALABİLİRİM?”

*Bu sayının daha yüksek olduğunu düşünüyorum lakin korkuyorlar yayınlamıyorlar. Şayet o siz o ailelerin dramını yaşarsanız, sesi olursanız bu biçimde siyasetçi olarak nazaranvini yapmış olursunuz. Ben nasıl sessiz kalabilirim?

* Güç bir haktır, o bu hakkı verecek olan da toplumsal devlettir. Şayet toplumsal devlet bu misyonu yapmıyorsa artık halkına hizmet etmiyor demektir.

* Ben halkın hakkını savunacaksam, saray sosyetesine, beşli çetelere karşı çıkmalıyım.

* Tarlada çalışan eser elde eden ve bizim beslenmemiz çalışan çiftçilerin de elektriği kesiliyor. Devlet yönetilmiyor aslında.

* Ben onların sesi olmak istedim. Bu sonucu eşimle birlikte aldık, bu sonucu sürdüreceğiz 1 hafta boyunca.

* Eşimin telefonuna borçlarımız geliyor nizamlı olarak. Elektrik kesilir mi kesilmez mi bilmiyorum. Her an kesilebilirdi de.

* Eşime, ‘Elektrikler kesildi vakit bana lütfen haber ver’ dedim. Eşim elektriklerin kesildiğini söylemiş oldu. Görüntüyü çekip kamuoyu ile paylaştım. Elektrik kesilir mi kesilmez mi bilmiyorum, ilgili şirket bakılırsavini yapıyor.

* Ben elektrik faturamı rahatlıkla ödeyebilirim lakin ben elektrik faturasını ödeyemeyen milyonların sesi olmak istedim.

* Kendimiz hazırlık yaptık. Komşularımız sağ olsun tüple, aydınlatma aracı getirmişlerdi. Bizde küçük fenerleri hazırladık. Konutu biraz aydınlattık. Saat 21.00’de kamuoyuna bir açıklama yaptım.

*Kendimiz hazırlık yaptık. Komşularımız sağ olsun tüple, aydınlatma aracı getirmişlerdi. Bizde küçük fenerleri hazırladık. Meskeni biraz aydınlattık.

*Saat 21.00’de kamuoyuna bir açıklama yaptım. Bütün komşularıma teşekkür ederim. Yemekler, pastalar gelmişti. Hoş bir komşu dayanışması örneği gösterdiler. Onlar lambalarını söndürmüşlerdi bizim elektriğimiz kesildi için.

“EŞİM BU konularda ÇOK DUYARLI”

*Eşim telefon açıp yakmalarını istedi zira bu ferdî bir hareket. ‘Bizim meskenden sizin meskene elektrik çekelim’ diyenlerde oldu ‘Hayır’ dedim.

*Evde benle eşim yalnız kalıyoruz. ötürüsıyla elektrik faturamız epeyce tutmuyor. Bin küsur lira üzere bir sayı. Eşimle birlikte karar verdik.

*Eşim de bu konularda hayli hassas. Bir hafta daha sonra ödeyeceğiz. Değerli olan geniş kitlelere duyurmaktı. Biz duyurduk da saray, beşli çete, duydu mu?

“UCUZ KAHRAMANLIK YAPIYORLAR”

*AK Parti’ye yakın birtakım arkadaşlar ‘biz ödeyelim’ diye ucuz kahramanlık yapıyorlar. Hâlâ neden bunu yaptığımı anlayamamışlar. Ben faturamı ödeyebilirim.

*O faturayı ödeyemeyen milyonlar var bundan haberleri yok. Biz siyasi görüşü ne olursa olsun kıymetli olan bu vatandaşların huzuru.

*Aile Dayanakları Sigortası ile memlekette huzuru, müsamahayı getireceğiz. Devlet, oligarklara, saray sosyetesine hizmet etmez. Millet İttifakı dediğimiz ittifakta millete hizmet etmek için oluşturduğumuz bir ittifak.

* Siz elektrik dağıtım şirketlerini bir kümeye verdiniz. Cengiz Holding’e 37 ihale verildi. Veriyorsunuz, olağanüstü karlar elde ediyorlar. Servetlerine servet katıyorlar. Buna karşın Isparta’yı gördünüz. 1 hafta beşerler elektriksiz kaldı.

* Ben halkıma yemin ettim. Allah nasip edip iktidar olduğumuzda bunların yurt dışına götürdükleri parayı geri getireceğim.

* Emeklilerin kederi sahiden hayli büyük. Geçinemiyorlar. Aldıkları aylıkların büyük bir kısmı minimum fiyatın altında.

*Emeklilere en azından iki bayramda taban fiyat kadar ikramiye verilmesini istemiştim. Bin lira dediler.

*Bin lirayı daima sabit tuttular, daha sonra bin 100 lira yaptılar. İktidara söylemiş olduk yüzde 61 enflasyon. Evvel topluma ‘verebiliriz, çalışıyoruz’ dediler. Erdoğan müspet açıklamalar yaptı daha sonra ‘vermeyeceğiz’ dediler.

“SANDIĞA GİDECEKSİNİZ OY KULLANACAKSINIZ”

* Bütün emekli kardeşlerimin şunu bilmesini isterim. Şayet siz emekli olduğunuzda rahat yaşamak istiyorsanız bu biçimde sizin vergilerinizi bir avuç şahsa tahsis eden ve gelir dağılımında olağanüstü dengesizliklere yol açan bu sisteme son vereceksiniz. Sandığa gideceksiniz, oy kullanacaksınız.

* Bunları değiştireceğiz, hiç kimse tasa etmesin. Bu ülke varlıklı, kuvvetli ülkedir. Kâfi ki bu ülkeyi aklı, fikri hür beşerler yönetsin. Harcanan her kuruşun millete hesabını vermek onurlu siyasettir. Bizim saraylarda, köşklerde oturmak üzere bir şeyimiz yok.