Kendi kendisi ne demek ?

Selin

Global Mod
Global Mod
Kendi Kendisi Ne Demek?

Herkese merhaba forumdaşlar! Bugün, bence hayatın en derin, felsefi ve aynı zamanda en komik sorusunu ele alıyoruz: “Kendi kendisi ne demek?” Evet, doğru duydunuz! Hem filozofik bir açılım, hem de bizlere ışık tutacak bir anlam arayışı. Ama merak etmeyin, ne kadar derinlere dalacak olsak da, işin içinde mutlaka bir doz gülme olacak! Çünkü ne de olsa, bu soruya gerçekten kafa yormak, bir şekilde hayatı biraz daha neşeli kılmaktan başka bir şey değil.

Hadi, gelin, birlikte bakalım, ‘kendi kendisi’ nasıl bir kavram olabilir? Hangi mecazlarla karşımıza çıkar, nerede güleriz, nerede hüzünleniriz? Erkekler ve kadınlar bu durumu nasıl yorumlar? İşte size mizahi bir bakış açısı!

Erkeklerin “Kendi Kendisi”ne Çözüm Odaklı Bakışı

Erkekler, her zaman olduğu gibi olaya bir strateji gibi yaklaşmak istiyorlar. “Kendi kendisi” ne demek? Bunu çözmek, bir puzzle’ı tamamlamak gibi! Erkekler hemen mantıklı bir açıklama yapmak zorunda hissediyorlar. “Kendi kendisi” muhtemelen bir şekilde pratik ve çözüm odaklı bir şeydir, diyorlar. Ne demek istediğimi daha iyi anlatabilmek için, bu durumu çok severek okuduğum bir anekdotla açıyorum:

Bir erkek, “Kendi kendisi” sorusuna “Bence bu, bir kişinin, başkalarına ihtiyaç duymadan, kendi sorunlarını çözüme kavuşturabilmesi” olarak yanıt verir. Hemen arkasından şöyle devam eder: “Evet, mesela sabah kahvemi hazırlıyorum, kendim içiyorum, akşam işim bittiğinde duşumu alıyorum, kimseye ihtiyaç duymadan karşımda görebileceğim tüm sorunları çözebiliyorum. Kendi kendisi işte, sorunsuz bir yaşam!”

Bence erkekler, “kendi kendisi”ni tam olarak çözebilmek için bir teknik manuelin var olması gerektiğini düşünüyorlar. Her şeyin adım adım, harf harf çözülmesi lazım! Başına bir şey gelse, o çözüm için hemen bir uygulama açıp çözümü buluyor. Ama tabii, bazen gerçekten çözülmesi zor bir bulmacayla karşılaşıyorlar, o da “duygular”!

Kadınların “Kendi Kendisi”ne Empatik Yaklaşımı

Kadınlar ise “kendi kendisi” kavramına daha farklı ve duygusal bir bakış açısıyla yaklaşıyorlar. “Kendi kendisi” demek, bence duygusal bir yolculuk demek! Hemen başlıyorlar: “Kendi kendisi, birinin içsel yolculuğudur, kendini tanıma sürecidir. Bir insanın, duygularını kabul etmesi, onlarla barışması, her şeyden önce kendisiyle dürüst olmasıdır.”

Kadınlar, “kendi kendisi”ni çözmek için önce duygusal olarak derinlere inerler. Hemen şunu da eklerler: “Bazen kendi kendine kalıp, bir kutu çikolata yemek, film izlemek veya sadece ağlamak iyidir. Bu, içsel bir iyileşme sürecidir. Kendini keşfetmek için önce kalbini dinlemek gerek.”

Kadınların “kendi kendisi” bakış açısında, çözüm bir formülden değil, duygusal bir bağdan gelir. Tıpkı her türlü ilişki gibi, bazen “kendi kendisi”ni anlamak için önce kırılmalar yaşanır. Ama bu kırılmalar bir nevi ruhsal tamir ve yenilenme sürecidir. Ve kadınlar en iyi çözümün, duygusal destek almak olduğunu söylerler. Kendi kendine kalmakla, yalnız kalmak arasındaki farkı çok iyi bilirler. “Kendi kendisi”, bazen yanındaki insanlarla, bazen de tek başına geçirilen zamanla daha anlamlıdır.

Bir Arada: Kendi Kendisi ve Gerçek Hayat!

Evet, şimdi iki farklı bakış açısını ele aldık. Bir tarafta çözüm odaklı erkekler, diğer tarafta duygusal yönüyle kadınlar… Peki, ikisi de ne kadar doğru? Belki de “kendi kendisi” ne demek sorusunun cevabı her ikisinin birleşiminden oluşuyor! Kendi kendisi, bir insanın duygusal dünyasında bir yolculuktur ama aynı zamanda bu yolculukta bazı çözüm arayışlarını da beraberinde getirebilir. Kimi zaman çözüm, bir projeye odaklanıp başarıyla sonuçlanmak olabilir, kimi zaman ise bir sabah kahvesini içip içsel huzuru bulmaktır.

Bir gün bir erkek “kendi kendisi”ni mantıklı bir şekilde çözüme kavuştururken, bir kadın da duygusal olarak bir rahatlama bulur. Her iki durumda da sonuçta gerçekten “kendi kendisine” bir adım daha yaklaşmış oluruz.

Ama bu konuyu hep birlikte çözmeden bırakmak olmaz! Şimdi siz değerli forumdaşlarıma soruyorum: “Kendi kendisi” hakkında ne düşünüyorsunuz? Erkeklerin çözüm odaklı bakış açısı mı daha doğru, yoksa kadınların empatik yaklaşımı mı? Yorumlarınızı merakla bekliyorum!

Yorumlarınızı Bekliyorum!

Evet, gerçekten “kendi kendisi” ne demek? Belki de her birimiz, bir parça çözüme odaklanırken, bir parça da duygusal yolculuğumuza çıkıyoruz. Şimdi, mikrofon sizde! Hadi bakalım, yorumlarınızı bekliyorum. :)