Kevin Behrens neden Köpenick'ten ayrılıyor?

ahmetbeyler

Active member
Tanrı olmak kolay değil ve futbol tanrıları yalnızca dünyevi. Ve bu o kadar da nadir değil. Son zamanlarda daha da sık. Yükselen trend. 1. FC Union Berlin'in bu günlerde ciddi bir şekilde öğrendiği gibi, hiçbir kulüp bile bundan muaf değil. 2019 yılında “Kahretsin, yukarı çıkıyoruz!” taraftar sloganıyla 1.Lig'e girdi ve ligin en iyi oyuncusu oldu. O zamandan beri oradaki romantik grup kendini etkileyici bir şekilde güçlendiriyor, iş mekanizmalarına (insanlar kanunlar hakkında konuşmayı sever) karşı koymayı seviyor ama yine de onlara tekrar tekrar boyun eğmek zorunda kalıyor. Tıpkı Çarşamba akşamından bu yana eski bir forvet olan forvet oyuncusu Kevin Behrens'in durumunda olduğu gibi.

Elbette An der Alten Försterei stadyumu Olympus değil ve orada çalışan antrenör, teknik direktör, başkan veya oyuncu da olsa Zeus değil. Her ne kadar bazı takipçilerin gönlünde öyle görünse de. Gittikçe daha sıklıkla biri aşağıya iniyor, gönüllü olarak tanrı statüsünden vazgeçiyor (bazıları korkulacak bir şey, hatta umursamıyor) ve çoğu zaman büyük bir vicdan azabı duymadan hemen başka bir tanrıya hizmet ediyor. Ya da yemin ediyor… O da dört harfli, G ile başlıyor, d ile bitiyor.

Günaydın Berlin
Bülten

Kayıt olduğunuz için teşekkürler.
E-postayla bir onay alacaksınız.

Harika yorum

Teknik Direktör Oliver Ruhnert, oyuncusunun değişiklik talebini yerine getirmeyi “çok zor bir karar” olarak tanımlıyor çünkü “Son birkaç yılda onunla birlikte harika bir yolculuk geçirdik. Onu bir erkek olarak özleyeceğiz ama Union'da geçirdiği zamanı her zaman sevgiyle hatırlayacağız.” Kötülükle uğraşırken iyi bir yüz takınmanız gerektiğinde ve aynı zamanda itibarınızı kurtarmak istediğinizde söyledikleriniz.

Daha eşcinsel olmasa bile, tam tersi de farklı değil. Artık mezun olan kişi, “Sendika son birkaç yılda benim ailem haline geldi” diyor, “Burada sonsuza kadar kalbimde bir yeri olacak inanılmaz derecede harika zaman geçirdim.” Bu bir yıldan kısa bir süre önceydi “Önemli olduğumu hissediyorum” kulübe gittim, bu yüzden uzatmam hakkında uzun süre düşünmek zorunda kalmadım. O dönemde ayrıca şöyle söylenmişti: “Union ile birlikte yola devam etmek istiyorum ve hala yapacak çok şeyimiz olduğuna inanıyorum.”

Neyse, biraz üzerinde çalıştı. Kısmen Kevin Behrens'in golleri sayesinde Demir Adamlar Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı başardı. Şans eseri ya da alternatif eksikliği nedeniyle kendisi de milli oyuncu oldu. 180 saniyelik duraklama süresiyle oyun süresini hızla ikiye katlayan 180 saniyelik bir uluslararası oyuncu.

Bu ironi değil, bu en yüksek türden bir tanınmadır. Çünkü Behrens, her erkek çocuğunun hayalini kurduğu ve kendisine uzun zamandır gerçekleştirilemez görünen bir hayali gerçekleştirmiştir. Her halükarda, Alman Futbol Federasyonu'nun üst düzey takımında 1. FC Union forması ile ilk kez forma giyen ilk kişi oldu. Şanslıydım ve doğru kulüp için doğru zamanda çok sık karşılaştım.

Ama aynı zamanda şu da var: ailem ol; inanılmaz derecede harika bir zaman; sonsuza kadar kalbimde bir yer… Bu kadar eşsiz güzellikte, içimi ısıtan, sade bir şeyden neden vazgeçeyim ki? Bunun ne gibi bir nedeni olabilir? Yüz olması gerekmiyor, elli olması gerekmiyor, yirmi olması gerekmiyor, on, dokuz, sekiz olması gerekmiyor. Bir tanesi yeterli olacaktır. Geçerli bir tane olmalı.

35 yaşında bile hâlâ dünya şampiyonu olabilirsin

İnsanlar yurt dışına taşınırken sıklıkla farklı bir kültürü tanımaktan, aksi takdirde kariyerlerinde bir sonraki adım olan yeni bir mücadeleye girişmekten bahseder. Bunu yeterince sık duydum ve bu nedenle artık ciddiye alınmıyorum. Doğrulanabileceği gibi, çok daha nadir görülen bir durum yabancı dil öğrenmektir.

Bunların hiçbiri Behrens için geçerli değil. Zaman zaman Köpenick'te dolaştığı bisikletini, kulübün ana sponsorunun şirket arabası ile değiştirmesi farklı bir kültür olurdu. İş seyahatinde olanlara yönelik bir Bahncard 100, iklim açısından nötr olacaktır; saldırganın ikamet yerini değiştirmesine bile gerek kalmayacaktır. 1. sınıfta maliyet: 7714 euro. Berlin ana istasyonundan Wolfsburg'a yolculuk süresi: 70 dakika, yolda asla mümkün değildir.

Yeni bir meydan okuma? Yerine. Belki iki buçuk sezon önce bir Bundesliga kulübüyle sözleşme imzalayarak ikinci ve üçüncü liglerde uzun vadeli bir kariyere imza atan biri, kendini başka yerde kanıtlamak istiyor olabilir. Oradaki hücum oyuncuları Grafite ve Edin Dzeko ile teknik direktör Felix Magath'ın Almanya şampiyonu olduğu bir kulüpte. Bu 15 yıl önceydi Grafite, Bundesliga'da 28 golle (sadece 25 maçta) gol kralı oldu. Dzeko, 21'i sezonun ikinci yarısında olmak üzere 26 gol attı. O tarihten bu yana hiç 54 gollü hücum olmadı.

Çıta artık o kadar yüksek değil. Ancak burada bir forvet öncelikle attığı gollerle ölçülür. Bu, son 22 resmi maçta gol atamayan Behrens gibi biri için daha da geçerli. Bir forvetin canını sıkan şey budur. Ancak gol atarsa bu hızlı bir şekilde gerçekleşebilir. Köpenick'te bunu sonuna kadar boşuna umut etmişlerdi.

Bu Cumartesi, VfL'in evinde Hoffenheim'a karşı oynayacağı maçtan bir gün önce 33 yaşına giren biri için kariyerindeki bir sonraki adım da buna benzer bir şey. Elbette 35 yaşında bile dünya şampiyonu olabilirsiniz. Lionel Messi gibi. Hatta 40 yaşında. 1982'deki Dino Zoff gibi. Öncelikle Behrens hiçbir zaman Arjantin gibi dünya futbolcusu olmadı, İtalyanlar gibi de kaleci değil.

Kevin Behrens, sonunda ayın golü seçilen Leipzig'e attığı golü kutluyor.Şef/Imago

Sonuçta geriye kalan tek şey, unvanlar, zaferler ve hedeflerin yanı sıra muhtemelen bir kariyerde çok daha önemli olan para birimi olan paradır. Behrens, 2026'ya kadar olan bir sözleşmeden bahsediyor; bu, birinci lig kariyerinin sonlarındaki kariyerini kolayca ikiye katlayacak ve Bahncard 100'ün fiyatını iki gün içinde kazanabilecek. Kimse onu suçlayabilir mi? Kalp, acı, aile ya da değil.

Behrens'in hamlesi Wolfsburg veya Union'ın sorunu değil de Alman futbolunun sorunu mu? Artık bu kadar çok kaliteli saldırgan yok mu? En azından artık federal kartal pasaportuna sahip olanların sayısı o kadar değil mi? Bu soru aylar önce Behrens'in Julian Nagelsmann tarafından milli takıma aday gösterilmesiyle ortaya çıktı. 32 yaşındaki Behrens geç kalanlardandı. DFB'ye yeni katılan 9 numaralı en yaşlı oyuncudur. Aslında 8 numara, çünkü 1941'den bu yana 35 yıl 89 günlük olan süper yaşlı Karl Sesta, Anschluss olarak adlandırılan maçtan önce Avusturya adına 44 uluslararası maç oynamıştı.

Hazırlık çalışması tamamlanmaktan daha değerlidir

Her halükarda gerçek şu ki, geçen sezon sadece 16 golle Bundesliga'nın gol kralı olan Niclas Füllkrug'dan 20 yıl önce, DFB'de bir sezonda gol kralı olarak oynayan veya oynayacak olan yalnızca dört oyuncu vardı. izin verilen takımlar: 2006'da Werder Bremen adına Miroslav Klose, 2011'de Bayern Münih adına Mario Gomez, 2013'te Bayer Leverkusen adına Stefan Kießling ve 2015'te Eintracht Frankfurt adına Alexander Meier.

Union taraftarları, Behrens'in Bundesliga'da Demir Adamlar adına attığı 14 golü, özellikle de Nisan 2022'de ayın golü seçilen golü hatırlayacak. Hazırlık çalışmaları tamamlanmasından daha değerli olan Sven Michel ile birlikte onurlandırıldı. Behrens, pazar günü 1. FC Union Berlin'in ziyaret edeceği Leipzig'de müziğe son verebilseydi, bu hem samimi hem de duygusal bir gelişme olabilirdi. Artık Demir adına gol atamayacak. En fazla – ve muhtemelen önümüzdeki hafta Cumartesi günü, VfL'nin An der Alten Försterei stadyumunda konuk olduğu zaman – onlara karşı.

Futbol tanrıları bazen merhamet göstermezler.